Slovenija

Peterle za žensko kvoto

Ljubljana, 06. 10. 2007 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lojze Peterle je napovedal, da bo v primeru izvolitve za predsednika, pri sestavljanju svojega kabineta upošteval žensko kvoto.

Predsedniški kandidat Lojze Peterle je po koncu javne tribune Ženskega odbora SDS v izjavi za medije povedal, da bo v primeru izvolitve pri sestavljanju kabineta predsednika države upošteval žensko kvoto. Podpredsednica SDS in podpredsednica njenega Ženskega odbora Romana Jordana Cizelj pa je dejala, da so veseli Peterletovih odgovorov na tribuni in njegovih pogledov na politiko enakih možnostih in vlogo žensk v družbi.

Bo Peterle našel dovolj strokovnjakinj?

Lojze Peterle je povedal, da ga veseli, ker se čedalje več žensk vključuje v politiko. Prepričan je, da bo pri oblikovanju kabineta našel dovolj odličnih strokovnjakinj z različnih področij, ki jih bo z veseljem povabil k sodelovanju. Še zlasti je zadovoljen, ker so se na današnji tribuni pogovarjali o prihodnosti, ne pa o sedanjosti ali preteklosti, je pojasnil predsedniški kandidat. "Mene bolj zanima, kaj bo leta 2020, kot pa kaj se je zgodilo leta 1945," je še poudaril.

Romana Jordan Cizelj je glede Peterletove napovedi o upoštevanju ženske kvote pri oblikovanju kabineta dejala, da "ga bomo držale za besedo". Predsednica Ženskega odbora je tudi pojasnila, da ceni njegove zasluge pri osamosvojitvi Slovenije in včlanjevanju države v Evropsko unijo. Po njenih besedah so članice Ženskega odbora prepričane, da ima Peterle vse lastnosti, ki jih potrebuje predsednik države. Pri tem je poudarila modrost, izkušenost, domoljubje, energijo in sposobnost povezovanja.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfucker
08. 10. 2007 17.35
peterle se bo zavzel še za ženske kvote v vodstvu RKC, samo da bo izvoljen!
kriss714@amis.net
08. 10. 2007 17.19
Anne in maja, kdo je zdaj seksist ? Če je za vaju to s kvotami neki argument, potem je jasno.
majanovak@yahoo.com
08. 10. 2007 16.20
Ne bo ga stalo volitev, pa tudi veliko žensk bo padlo na to foro. In še na kakšno drugo. Obvlada svoj posel. Kaj hočemo...
Ta država je tako seksistična, da ga bo to zihr stalo volitev. No, moj glas bo zaradi tega dobil .
Franc Kavka
07. 10. 2007 21.53
Morda bo res izvoljen, poskrbi pa naj za dobre svetovalce, da ne bo pogorel. Tu ga dame ne morejo rešiti, pa čeprav jim ponuje "kvote". Ta ponudba se mi zdi kot klic na "pomoč". neti ima prav!
kriss714@amis.net
07. 10. 2007 19.53
Roka, neti, seveda
neti
07. 10. 2007 19.41
Kris, lep pozdrav, roka?
kriss714@amis.net
07. 10. 2007 19.25
To, neti, bingo! Ves civilziran svet uporablja izraze v stilu. claims, demands, requests, jobs...etc, samo pri nas še serjejo s : pršonjami, službami.... Narod direktno silijo v ritolizništvo režimu. Da ti vidiš faco polpismene uradnice na občini, ko ji na formularju prečrtam npr "prošnja" in napišem "vloga". Nič ji ni jasno. Seveda ne, to je narod, vajen razčlovečenja kot se ga lahko zmislijo samo dolfe in njegovi rdeči učenci. he, he, he
neti
07. 10. 2007 19.10
Kris, nisi me dobro razumel, čeprav, no ja Kljukce že imamo, kakšne.. Pa veš, da ima določen resor, predno vzame v roke naše, žal piše Prošnje, pravilno je Zahtevek, pa če sva že pri cestah, predno le tega prebere, narjene so sondacije zemljišča, nato pa sledijo navodila, le ta pa je potrebno prebrati, niso sama sebi v namen. Žal si dela Slo iz dneva v dan vedno slabšo reputacio v EU. Tu pa je tudi vzrok, da me vedno manj berete, ne reputacija, temveč način pisanja, spominja me na tekmovanje vzišenoszi vs. nizkotnosti, vdiš izbrala sem druge besede, kaj pa sem mislila pa dobro veš, je tako?
neti
07. 10. 2007 18.54
Oj Prašek, pozdravček! Vse lepo in prav, še vedno mi je misel ali ideja g. govorečega, ki resnično izgubil je že melodijo pravo resnično bedasta in nizkotna. Prašek, veš feministka mi pa tudi ni po godu, se le zavedam, da na le prenekatirem području je bilo moškim marsikaj odvzeto, pa to je politična igra s posledicami. Le vsak naj ostane kar je, včasih ne gre s silo gre milo.. Le pogovarjati in govoriti, poslušati in slišati pa tudi spoštovati, to so moje misli. Lp Neti
kriss714@amis.net
07. 10. 2007 18.48
Neti, če sem dobro razumel, bi rabili samo ene par kljukcev z možgančki, pa bi ljubo evropo nasrali, da je cela slovenija en morost, potem bi pa skasirali morje keša za pilotiranje avtocest in s tei cestami ne bi imeli same izgube, ampak profit, toliko, da bi še dve generacije mirno živele od tega posla? V tem smislu?
neti
07. 10. 2007 18.30
Kris, veš čisto potiho, da se ne sliši te vprašam, koliko pa ti mene bi poznal, če me ne dovolj.. Ups :-) Cvetje v jeseni..beri večkrat :*
neti
07. 10. 2007 18.20
Ups, nič mi ni spodletelo. Prvo članek na temo g. govorečega mi je velika bedarija, mar zaigral je že vse melodije. Sedaj pa ženske, se vprašam, mar ne more brez njih, hmm meni gre dobro brez g. govorečega. Imaš prav, izgubljamo ambicije, konflikt ne vidim ga, le besede prave, za misel svojo izberi :-) Pilote, he he ni težavica, le povej lokacijo gradbišča, ker piloti le imajo svoj namen, je tako. Pa če gospodje, bi le malo drugače projektirali, mislim he he z znanjem in malo intelegence bi naše, dovoli cestice malo več prenesle..Pa saj veš od kod so prihajala serstva, zdaj pa še zahtevka hmm, ne znajo napisati, žal
kriss714@amis.net
07. 10. 2007 17.53
Ups, neti, tokrat ti je pa spodletelo. Članek je na temo bodočih ženskih kvot in sploh ne vem kje se ti najdeš v tem? Eno so zasluge , eno nepotizem, eno kvote etc. Včasih se komu oglasi vest, sicer pa tak folk vesti nima. Seveda to nima veze s tabo, najmanj v toliko, ker te ne poznam dovolj. Kar se pa mene tiče... drugič.... Problem inteligentnih je v tem, da v carstvu norcev izgubljamo ambicije. Pa je spet konflikt ;-) Raje mi povej o pilotih, pa ne tistih, ki bi jih kvotarice imele namesto tamponov, he he he...pod nizkimi gradnjami, se razume.
neti
07. 10. 2007 17.41
Kris, kam pa mostovi spadajo.. Beri natančno, potem komentiraj... še vedno Neti! Kvotarice, dragi tam pa me ne boš našel, žal. Pa kakor koli obračaš to besedo ne vem zakaj meni jo obešaš, želiš prepir? Želiš biti velik in Velik mož, dobro veš, da Neti sodeluje doker psanje je v mejah normale. Kris sem kjer sem, nič kvotaric, veš to govorenje g. govorečega je prazno kakor stari škaf. Ambicije vs. itelegenca, si ti izjema? Sem kjer sem, tako je to, pa nikar ne zameri..
tgrzan
07. 10. 2007 17.28
Rad bi dodal komentar na izjavo konec11 kjer je napisala, da dr. Danilo Turk ni bil nič v ZN. Naj ti navedem samo eno dejstvo: dvakratno predsedovanje Varnostnemu svetu pri OZN (1998,1999). Če se ti to zdi NIČ, potem pa vrjamem, da boš volila za g.Peterleta (ki mu nihče ne oporeka velike mednarodne prepoznavnosti in zaslug za osamosvojitev Slovenije), vendar njegova volilna kampanja spominja na trenutke na..... (v mislih sem imel pokojnega Krambergerja in njegovo opico ampak ne vem, če ne delam krivice Krambergerju).
Tonček Balonček
07. 10. 2007 17.23
Ideja o ženski kvoti je bolna in nedemokratična, žaljiva za ženske! Kot bi rekli, da mora biti nekje toliko in toliko predstavnikov invalidov, Romov itd. A so hendikepirane, da en morejo imeti kampanje, saj so glasnejše od moških! Zakaj se ne vprašajo, kako da jih ne volijo, saj kandidatk je dovoilj!
kriss714@amis.net
07. 10. 2007 17.09
Neti, kolikor je meni poznano, so nizke gradnje, razen mostov, na tamponih. Kot kvotarce z veliko ambicij in malo inteligence.
neti
07. 10. 2007 16.26
Hej, fantje! Kris, menda imajo vrstni red..pa nekako gre, približno tako kakor si midva dopolnjujeva, tvoj drugi post pa podpišem, vem kako je v Bruslju! Tortica? Ja sevada..pa ti na uho prišepnem o "pilotih", ki jih uporabjajo pri nizkih gradnjah, za večjo romantiko pa še o zoonozah..pssst Prašek, nikar ga ne lomi, Neti se samo nasmehne in prav rada bi delila nasmeh s teboj, ša raje pa z vsemi.. Borec, seveda sem prebrala; vendar še vedno ne rzumem; ali deliš mnenje ali le imaš svojega, npr. Slabost, ime ti je ženska! :-) Pozdravček vsem, Neti!
kenguru
07. 10. 2007 15.41
Ženske kvote... Kaj to sploh sporoča folku? Meni to pove, da so ženske tako nesposobne, da rabijo poseben zakon, da pridejo do takšnih služb. Ženska, ki bo prišla v politiko zaradi kvot in ne zaradi tega, ker bi si sama znala izboriti ta položaj, bo tam itak lutka, številka če hočete, nekaj, zaradi česar bo na daleč naša država zgledala bolj enakopravno. To je pa tudi vse. Vsi vemo, da so politiki posebne sorte ljudje in če prideš med volkove, moraš znati z njimi tuliti. Je pa to itak samo predvolilna forma, Petrle se dobro zaveda, da mu bo v drugem krogu prišel vsak glas prav in določeni bojo temu nasedli. Meni pa to pove samo eno: namesto, da bi na neko delovno mesto vzel sposobnega moškega, bo vzel žensko - tudi če je nesposobna - samo, da bo "izpolnil kvoto". To pa meni ne diši po strokovnosti niti po enakosti pred zakonom.