Slovenija

Peterle se ne boji tekmecev

Ljubljana, 19. 02. 2007 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Volilni štab predsedniškega kandidata Peterleta bosta vodila podjetnik Boscarol in nekdanji prvi mož policije Pogorevc.

Evropski poslanec Alojz Peterle je pojasnil, da bosta njegov volini štab vodila podjetnik Ivo Boscarol in nekdanji prvi mož policije Marko Pogorevc. Peterle se je dotaknil tudi nekaterih aktualnopolitičnih vprašanj ter ocenil, da morebitna ponovna kandidatura Janeza Drnovška njegove kandidature ne bo ogrozila.

Na novinarski konferenci Liste za razvoj sta se predstavili še dve podpornici Peterletove kandidature, in sicer Slovenka leta, kardiologinja Metka Zorc, ter aktualna mis Slovenije Iris Mulej.
Na novinarski konferenci Liste za razvoj sta se predstavili še dve podpornici Peterletove kandidature, in sicer Slovenka leta, kardiologinja Metka Zorc, ter aktualna mis Slovenije Iris Mulej. FOTO: POP TV
V predvolilnem času bo Peterle skupaj z Listo za Slovenijo izpeljal nekaj različnih projektov. Tako nameravajo sodelovati pri obnovi dveh kulturno-zgodovinskih spomenikov, in sicer cerkve Sv. treh kraljev na Brunku pri Radečah ter Simončičevega toplarja na Bistrici pri Šentrupertu.
Boscarol, sicer prvopodpisani na Listi za Slovenijo, bo prevzel strateški in programski del vodenja volilne kampanje, Pogorevc pa operativni del, je še pojasnil Peterle. Boscarol poudarja, da mora biti predsednik republike predsednik vseh državljanov ter ambasador gospodarstva v tujini, zato kot podjetnik podpira Peterletovo kandidaturo. Po besedah marka Pogorevca pa ima Slovenija prvo priložnost, da dobi "očeta naroda, predsednika vseh Slovencev".

Zanimiva predsedniška tekma

Peterle je na novinarsko vprašanje spregovoril tudi o svojih morebitnih protikandidatih na predsedniških volitvah, predvsem aktualnemu predsedniku Janezu Drnovšku ter predsedniku SD Borutu Pahorju. Glede Drnovška pravi, da je "njegova svobodna volja, na kakšen način vznemirja slovensko javnost".
Glede kandidarure Drnovška za predsednika je Peterle poudaril, da je: "njegova svobodna volja, na kakšen način vznemirja slovensko javnost".
Glede kandidarure Drnovška za predsednika je Peterle poudaril, da je: "njegova svobodna volja, na kakšen način vznemirja slovensko javnost". FOTO: POP TV

Če se bo Drnovšek odločil za ponovno kandidaturo, bo to zanimiva tekma, ocenjuje Peterle, ki je prepričan, da takšna Drnovškova poteza njegove kandidature ne bi ogrozila. Glede Boruta Pahorja pa je Peterle spomnil, da je ta na naslednjih državnozborskih volitvah napovedal zmago SD in vodenje vlade, "obeh funkcij hkrati pa ne more opravljati".

Slovenija je tranzicijo opravila do konca

Predsedniški kandidat se je dotaknil tudi nekaterih aktualnopolitičnih vprašanj. Glede zapletov pri imenovanju guvernerja Banke Slovenije pravi, da odnos do kadrovske problematike ne kaže, da je Slovenija tranzicijo opravila do konca. Odnos med ključnimi akterji je treba po njegovih besedah postaviti v okvir medsebojnega spoštovanja in sodelovanja. Način odločanja v tem primeru namreč kazi ugled Slovenije, zato končno odločitev o imenovanju guvernerja pričakuje čim prej, saj je prepričan, da je za to mesto veliko primernih kandidatov.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
20. 02. 2007 09.23
Najbolj me moti ta populizem in podcenjevanje volilcev! Saj imajo ti politiki verjetno kar prav, res smo neumni in naivni!
goso
20. 02. 2007 01.30
Peterle je podaril slovenske gozdove RKC. Ne bomo pozabili, da bomo še desetletja plačevali krivično denacionalizacijo, kakršne še Nemci ne poznajo...
bojan1@mail386.com
20. 02. 2007 00.29
No če bi na zadnjih volitvah bila izvoljena Brezigerjeva, takšnih komedij kot jih imamo sedaj z Drnovškom nebi bilo ! Upam, da bo kandidirala in ji tokrat uspe ! Drnovšek in Peterle sta pa itak oba pristranska - to že vrabci čivkajo...
janez105@gmail.com
19. 02. 2007 22.06
Lahko bi imeli misico. Svoj program, to je zmeraj reševati svet (kot naš guru), tako že imajo :-) Pa govorite potem o tem, kako bolje predstaviti Slovenijo!
ziveti@email.si
19. 02. 2007 22.05
Ja, hudiča, a ni bolšga dedca v Sloveniji, ki bi bil predsednik? Pterele je že zdej kot en župnik, pa ne ga srat-kam plujemo?
kgb@akcija.net
19. 02. 2007 22.02
kaj pa če bi imel predsednico-Katarino Čas ali pa kakšno njej podobno
soul@hitri.com
19. 02. 2007 21.56
od kdaj pa rabmo nouga fajmostra ?
dloyal
19. 02. 2007 21.25
samo prebereš imena nosilcev njegove kampanije pa takoj veš kam ciljajo...peterle za predsednika ostale bi pa nazaj h koritu potisnu...ma dej dej Petrle nismo več tko butasti k misliš! Oče naroda...hahahahhahahah da ne bom poču od smeha...
piko2263
19. 02. 2007 21.02
Petrle ima prav, ko je omenil, da drni dela zdraho. Mislim pa, da nikoli nebo izvoljen za predsednika, ker nima taprave karme.
Tonček Balonček
19. 02. 2007 20.28
g. Pogorevc ima kot bivši prvi policaj seveda bogate izkušnje z operativnim vodenjem. Kaj nam bo, ko bomo volili, dihal za ovratnik? Ni evropsko in higiensko, da je operativni vodja volilne kampanje bivši vrhovnik policije, možno pa je, da razpolaga z raznimi podatki o konkurentih svojega bodočega evrodelodajalca in jih bo ob pravem času operacionaliziral! Kaj bo pa g. Boscarol postavil v strateški del programa, mogoče nabavo ultra lahkega letala kot alternativo proslulemu in pregrešno dragemu Falconu? S kakimi desetimi njegovimi letali bi po Evropi praktično lahko potovala cela predsednikova delegacija, hitro, poceni in okolju prijazno! Saj si je g. Peterle že od nekdaj želel postati pilot, zato si je verjetno tudi izbral ustreznega stratega v osebi g. Boscarola, zakaj paPogorevca, bomo pa še izvedeli! Za posebne naloge mu priporočam dr. Brejca, bivšega šefa SOVE, gotovo ima še vedno tisti kovček s tajnimi dokumenti... Vso srečo, na tleh in v letalih!
esfflight
19. 02. 2007 17.14
Ali bome sedaj se bolj farovski kot cerkev? Clovek ze ima svoje ideje, lepo in prav, a tak clovek ni zelja in volja vseh nas- drzavljanov. Kar poglejte, nekaj taksnih kot je on je v Ljubljani in koliko zgage so ze naredili. Predsednik drzave mora biti tak, da nas ne bo smesil po svetu, sicer se nam bodo se krave smejale. Poglejte kakega romarja imajo americani, ves svet bi najraje podrl. In on naj bi bil oce naroda? Se na dolenjskem imajo Slaka raje kot njega. Kaj, ce bi kar Slaka vprasali, ce bo predsednik?
bnam 2707
19. 02. 2007 13.35
No besede gospoda Lojzeta res ne predstavljajo voljo vseh državljanov.Kdo koga vznemirja? Kakšen oče naroda bi rad bil tale Lojze?S tem,da javno kupuje gate še ne pomeni,da bo oče naroda,lahko pa je samo lastnik svojih novokupljenih gat. Kje ste ženske,da dokažete,da ste lahko tudi izvoljene?