Slovenija

Petek še brez preiskovalne komisije

Ljubljana, 13. 11. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi odločitve LDS, da za predsednika preiskovalne komisije ne podpre Mirka Zamernika iz SDS, primeru Petek zaenkrat še ni videti konca.

Poslanka skupina SDS se tudi po današnjem sestanku še ni odločila, ali bo v preiskovalni komisiji v primeru pretepenega Večerovega novinarja Mira Petka sodelovala ali ne.

Odločitev LDS, da za predsednika preiskovalne komisije ne podpre tistega, ki jo je tudi predlagal - v tem primeru torej je to Mirko Zamernik iz SDS, je prav gotovo precedens. Do sedaj so namreč komisije vedno vodili tisti, ki so bili pobudniki za njihovo ustanovitev, denimo Rudi Moge iz LDS, ki je bil v prejšnjem mandatu pobudnik in predsednik komisije o trgovini z orožjem.

Miro Petek tudi po desetih mesecih ne ve, kdo so bili napadalci
Miro Petek tudi po desetih mesecih ne ve, kdo so bili napadalci FOTO: 24ur.com

Kot je povedal Jožef Jerovšek iz SDS, ki je v prejšnjem mandatu predlagal in vodil preiskovalno komisijo Vič-Holmec, ravnanja LDS ne more razumeti.

Zapletu z vodenjem komisije torej ni videti konca, nič bolje pa očitno ne kaže tudi kriminalistični preiskavi o primeru Petek. Od brutalnega pretepa Večerovega novinarja je namreč minilo že skoraj deset mesecev.