Slovenija

Petek: 'Potrebna je konsolidacija'

Maribor, 12. 01. 2007 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanca LDS Petka ni med podpisniki pobude, v kateri člani LDS od Kacina in Ropa zahtevajo odpoved kandidaturi.

Petka ni med podpisniki pobude dela članov LDS
Petka ni med podpisniki pobude dela članov LDS FOTO: POP TV

Državnozborski poslanec LDS Milan Petek je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal, da sam ni med podpisniki pobude, v kateri del članov LDS od predsednika stranke Jelka Kacina in vodje poslanske skupine Toneta Ropa zahteva, da se odpovesta kandidaturi za vodilni položaj v stranki. Kot je dejal, takšne zahteve nikakor ne blažijo razmer v stranki, ki je v tem trenutku potrebna predvsem konsolidacije.

Petek je sicer zatrdil, da se strinja s 95 odstotki vsebine pisma, zlasti v delu, ki govori o vrednotah in ciljih, ki bi jih LDS morala dosegati, ter o poenotenju stranke. Ne pristaja pa na zahtevo, zaradi katere ni podpisal pisma, in sicer poziv, da naj oba javno izjavita, da ne bosta kandidirala.

"To nikakor ne prispeva k umiritvi strasti. Imamo legitimno izvoljenega predsednika, ki je obljubil, da bo na bližnjem kongresu predlagal glasovanje o zaupnici. Če bo ta izglasovana, potem bo še naprej predsednik, saj o tem odločajo člani stranke, ne pa posamezniki," je dejal Petek in pri tem priznal, da to lahko pomeni nove težave in razkol stranke.

Kot je še dodal, je prepričan, da gre le za pritiske nekaterih, da bi pospešili proces, zato veliko pričakuje od sobotnega sestanka v organizaciji Liberalne akademije. Tam sicer ne pričakuje čudežev, pač pa vsaj to, da se nekateri streznijo in ugotovijo, da s polemikami v medijih ne prispevajo k ureditvi razmer.

Čeprav je mariborski poslanec dobil vabilo, ga na srečanje ne bo, saj meni, da se morajo na njem med seboj pogovoriti zlasti prenapeteži v stranki, ne pa tisti, ki so tako ali tako prepričani v obstoj LDS.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.