Slovenija

Perićev računalnik odpečatili

Ljubljana, 17. 05. 2007 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Vesna Ćurković
Komentarji
6

Kriminalisti so odpečatili računalnik Đorđa Perića, na katerem naj bi bili dokazi o goljufiji Domna Zavrla.

Perić trdi, da so na računalniku dokazi o Zavrlovi krivdi.
Perić trdi, da so na računalniku dokazi o Zavrlovi krivdi. FOTO: POP TV

Kriminalisti so končno odpečatili računalnik odstavljenega davčnega inšpektorja Đorđa Perića, v katerem naj bi bili dokazi, da je z vladnimi krogi povezan poslovnež Domen Zavrl državo ogoljufal za skoraj pol milijona evrov.

Kriminalisti so Perićev službeni računalnik odpečatili, z njega prenesli podatke, nato pa ga znova zapečatili. Odstavljeni inšpektor Perić je pojasnil, da bodo zdaj računalnik kot dokazni material posredovali na tožilstvo. „Gre za razne prošnje za pridobitev listin, izdajo sklepov, izdajo odločbe, izdajo ovadbe, predlog za razširitev postopkov za pediatrično kliniko, sklepi o zavarovanju terjatev ki sem jih izdal, vse to je na računalniku," pojasnjuje Perić.

Davčna uprava tokrat odpečatenju računalnika ni nasprotovala. Kot je po telefonu povedal njen tiskovni predstavnik, davčno upravo zanima, kaj se je s prenosnikom dogajalo tistih nekaj ur potem, ko so Perića 8. marca odpustili in preden ga je davčni inšpektor prinesel na policijo.

Perić je vodil preiskavo domnevnega poskusa večmilijonske davčne utaje Domna Zavrla.
Perić je vodil preiskavo domnevnega poskusa večmilijonske davčne utaje Domna Zavrla. FOTO: POP TV

Nezakonito odpuščen

Perić pa je tudi uradno prejel sklep vladne komisije, ki ugotavlja, da ga je davčna uprava nezakonito odpustila, ker je kazensko ovadil Zavrla. Še vedno pa ni znano, kako bo komisija odločila o Perićevi pritožbi na drugo odpoved delovnega razmerja zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja. Na davčni upravi pravijo, da bodo Perićevo pritožbo komisiji posredovali jutri, dokler ta ne odloči, pa zadeve ne komentirajo. Do takrat se tudi nekdanji davčni inšpektor še ne more vrniti v službo.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zico
18. 05. 2007 13.16
Kdo bo odgovarjal , da so možaka nezakonito odpustili. Šturem kje se skrivaš!!!!!!!!
pp113@email.si
18. 05. 2007 12.45
Zato, zato. Skrbi za moski del Opus Dei in za zenski. Vsa "financiranja", projekti, ipd. za vse to poskrbi on - za takšne denarje bi vsak klečal in si "znucal" kolena.
koroska72@mail386.com
18. 05. 2007 10.27
pp113: A zato ima Domček zmerom kolena taka znucana !!!!
mymind
18. 05. 2007 09.52
Itak barabe v Sloveniji dobro pridejo skozi.... sploh pa, če so politično podprti.
pp113@email.si
18. 05. 2007 07.11
Zavrl je nedotakljiv mafijec. On povezuje vlado in cerkev. Opazen je bil. ko je v soboto popoldan z vodjem Opus Dei, g. Torro, na Brezjah molil v stranski kapeli.
Prvo Bore
17. 05. 2007 22.59
In vse je bilo izbrisano. Gremo stavt, ali pa bo samo tisto zbrisano,kar obtožuje Zavrla.