Slovenija

Perić gre nazaj na DURS

Ljubljana, 13. 06. 2007 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Staša Lozar
Komentarji
16

Suspendirani davčni inšpektor Đorđe Perić se bo, kot kaže, vrnil na generalni davčni urad.

Đorđe Perić uradno še ni obveščen, da se bo lahko vrnil na svoje staro delovno mesto
Đorđe Perić uradno še ni obveščen, da se bo lahko vrnil na svoje staro delovno mesto FOTO: POP TV
Perić je pokazal dokazila o izobrazbi
Perić je pokazal dokazila o izobrazbi FOTO: POP TV

Đorđe Perić, suspendirani davčni inšpektor, ki ga je Ivan Simič kar dvakrat odpustil iz službe, se bo, kot vse kaže, vrnil na generalni davčni urad. Tako je namreč, po naših neuradnih informacijah, tudi v drugo odločila vladna kadrovska komisija, ki se ji je Perić pritožil takoj, ko je bil suspendiran. Tako je zdaj, v športnem jeziku, v sporu s Simičem 2:0 za Perića. Perić pa vendarle pravi, da ni tako srečen, kot je videti. "Tisto, kar sem prestal med tem časom, težko primerjam z veseljem, da sem uspel, kajti bilo je hudo," je povedal.

Perić uradno sicer še ni obveščen, da se bo lahko vrnil na svoje staro delovno mesto, prav tako uradno ne ve, kdaj se bo to zgodilo. Ima le neuradno informacijo, da je v sporu z Ivanom Simičem, direktorjem DURS-a, še v drugo zmagovalec. "Seveda naslednji dan, ko dobimo ustrezno listino od komisije vlade, s katero bo seveda ugodeno, v tem primeru grem naslednji dan v službo," je še dodal.

Gospoda Ivana Simiča in njegovih oprod se zagotovo ne bojim Đorđe Perić

Po naših neuradnih podatkih naj bi vladna komisija sicer odločila tako, da bo volk sit in koza cela, kar pomeni, da naj bi odločba vodstvu DURS-a omogočala, da Perića prerazporedi na drugo delovno mesto, dan po tem, ko bo prišel nazaj v službo. Perić, ki je pokazal dokazila o izobrazbi, ki naj bi mu jo tudi oporekali, tudi te informacije nima.

Ivan Simič je Periću odpovedal delovno razmerje, ker naj bi Perić ovadil Domna Zavrla
Ivan Simič je Periću odpovedal delovno razmerje, ker naj bi Perić ovadil Domna Zavrla FOTO: POP TV

Spomnimo, da se je spor med Simičem in Perićem začel marca, ko je Simič Periću odpovedal delovno razmerje, ker je mimo vodstva davkarije Perić ovadil Domna Zavrla, nekdanjega čudežnega dečka slovenske vlade. Spomnimo, da Perić Simiča sumi povezave z Domnom Zavrlom.

Še preden je v maju pritožbena vladna komisija ugotovila, da so Perića odpustili neutemeljeno, je Simič Periću še enkrat odpovedal delovno razmerje - ker naj bi spolno zlorabil davčno zavezanko.

Simič in Perić sta jutri vabljena pred parlamentarno komisijo za nazor proračuna, da bi se prvič javno soočila.

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

djordjevic.dejan@triera.net
14. 06. 2007 12.40
kathy_tro: Budda je bil najbrž sarkastičen.
krotki@email.si
14. 06. 2007 10.09
Vladna komisija je sicer odločila, da se možakarja vzame nazaj v službo, a bo razporejen na drugo delovno mesto! Kje je tukaj zaščita? A Simić pa bo kar ostal na svojem položaju, čeprav je v politične namene zlorabil svoj uradni položaj in poskušal utišati uradnika, ker je prijavil sum kaznivega ravnanja! Kdaj bomo v Sloveniji končno dobili Zakon o zaščiti prijaviteljev?
dark švejder
14. 06. 2007 09.21
Briga me ali ma DŽ ali Đ ... meni je pomembno a je človek ali pi**a... spodaj je kar nekaj prispevkov pi..
Kathy_tro
14. 06. 2007 08.15
"Niso od dol" in zato so OK... žal mi je da nekateri tako pišete. Kaj smo mi kot narod nad vsemi? Smo kaj boljši kot drugi? budda veš ta tvoj komentar ni v redu... jodl lep pozdrav :)
eBuddy
14. 06. 2007 08.05
voyage-omerta ti si verjetno zaposlen pri enem od 3 simićevih podjetij.....a ti plača da pišeš bedaste komentarje.....nestrpnež
mali_a
14. 06. 2007 07.49
Bolj kot to, katere črke uporabljajo naš novinarji, me skrbi, zakaj so ga 2x odpustili. Kaj če opozoriš na KORUPTIVNOST te vlade in njenih ljudi, si takoj nesposoben in je vprašljiva tvoja izobrazba? a
budda
14. 06. 2007 01.50
sam kathy_tro angleži niso od doL in zato so OK veš?
voyage-omerta@hotmail.com
14. 06. 2007 01.10
Naj bo Đorde ali Džordže, ne spremeni njegove osebnosti, njegove "karme"...Pa naj se preimenuje v Janez Novaka...
Kathy_tro
14. 06. 2007 00.36
Mene so pri slovenščini učili, da je treba ime in priimek nekoga napisati tako kot je v osebnem dokumentu. V našem jeziku ni črke Đ, če pa smo kulturni bomo napisali tako kot je treba. V našem jeziku ni črk y in x pa jih vseeno uporabljamo, ko pišemo imena in priimke angležev itn... Pa brez zamere :)
Netman
13. 06. 2007 23.07
marko.weber: se podpišem pod tvoj post :) res je. A slovenski novinarji in državniki res ne vedo, da v našem jeziku ni polglasnikov :) Jaz sem elektrotehnik in to vem.... Bodo pa verjetno moj post izbrisali, kot sem opazil že kar nekaj krat... Ali pa tudi ne...
tony_abcde@yahoo.com
13. 06. 2007 21.17
Dobro tale Simić sedi na dveh stolih....
vox populis
13. 06. 2007 20.36
+1
Spoštovani novinarji.Od kdaj se v slovenščini uporablja črka " Đ"! Pišete kot pišejo potomci Karadjordjevičev! Če ste že zapisali Simič, še peričev priimek pravilno napišite!Na DURS-u nič novega. "Leskovačke specijalitete na žaru"! V celi Sloveniji ni za dobiti 5 ekonomistov, ki bi iz DURS-a naredili ugledno inštitucijo?? Dejstvo je da smo hlapci in da bomo to še nekaj časa! Osemdeset let so nas srbi "šofirali"! Bodi dovolj! "Perič dvakrat odpustil Simiča!" Kot bi brali "Lazarevačko novo vreme"!
coctacola
13. 06. 2007 20.28
Jožajoža je pa res temačno, kaj ti kupljene diplome ne priznajo?
voyage-omerta@hotmail.com
13. 06. 2007 20.26
Izmeček...Ni vreden zloga...Izmeček...
yanker007@gmail.com
13. 06. 2007 20.23
Kje so zdaj zagovorniki JJ, da bodo tulili kako je to spet neka komunajzerska zarota, pa da v kadrovski komisiji sedijo komunajzerji, pa velik bodo meli povedat čez nacionalnost Perića,
Jožajoža
13. 06. 2007 19.42
-1
ta vlada je zgodovina. preživeli smo eno od najtemnejših obdobij slovenije po drugi svetovni vojni.