MotoGP

Pedrosi odleglo po vknjižbi prvih točk

Doha, 14. 04. 2009 15.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hondin dirkač Dani Pedrosa, vajen stati na stopničkah, na prvi dirki letošnje sezone razreda motoGP ni bil v ospredju. Kar je povsem razumljivo, saj so Španca pred začetkom sezone pestile številne poškodbe.

Pedrosa je dirko sicer končal tik za deseterico na 11. mestu, a je bil prepričan, da je bila odločitev za nastop pravilna: “Med vikendom sem bil vse hitrejši, in čeprav sem dobil pet točk, sem vseeno nekoliko razočaran, ker bi lahko dosegel še več,” je bil nekoliko razočaran Španec, ki se je tako rekoč zadnji trenutek odločil za nastop na katarski dirki. Rehabilitacija levega kolena in zapestja je očitno uspela, čeprav je priznal, da je proti koncu dirke že zelo trpel: “Koleno me je že zelo bolelo, prav tako je bila proti koncu dirke že zelo utrujena leva roka, a nekako se mi je le uspelo 'privleči' čez ciljno črto.”

 

Do približno sredine dirke je Pedrosi kazalo še bolje, saj je držal stik z vodilno šesterico.
Do približno sredine dirke je Pedrosi kazalo še bolje, saj je držal stik z vodilno šesterico. FOTO: Reuters

Špancu je dodatne bolečine povzročil trk z Alexom de Angelisom, ko je ta pri visoki hitrosti zdrsnil v Hondinega dirkača na izhodu iz ovinka. Temu je na srečo s pravim akrobatskim manevrom uspelo obvladati motocikel, saj bi še en padec zagotovo pomenil velik udarec za Pedrosov povratek. “Trčenju bi se dalo izogniti, saj bi me Alex lahko prehitel brez videnega vložka. Tako sem imel še eno težavo več,” je dirkaški incident komentiral Španec, komisarji dirke pa so menili, da trk ni bil nameren, zato de Angelisa po dirki niso kaznovali.

 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

infernal
21. 04. 2009 07.43
Pedrosa bo letos razočaral,preveč poškodb..škoda drugo leto mrbit za kaj več od 5,6 mesta ki ga bo letos dosegel
VirtualX
16. 04. 2009 18.18
reče se d se je pedrosa olajšou po vknjižbi prvih točk... seprau se je podelu k svina
Panigale
15. 04. 2009 14.35
HRC
15. 04. 2009 14.30
Upajmo da se bo čim prej vrnil v formo GOOO PEDROSA & DOVIZIOSO :) se upravičujem za napako v prejšnjem komentarju :D
HRC
15. 04. 2009 14.28
Upajmo da se bo čimprej vrnil v formo GOOO PREDROSA & DOVIZIOSO
nina stefan
15. 04. 2009 14.26