Slovenija

Pediatrična klinika do 28. aprila?

Ljubljana, 19. 12. 2007 16.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kržišnik je napovedal, da bo klinika s pomočjo sredstev, ki so jih prispevali donatorji zgrajena do aprila prihodnje leto.

Uprava Ustanove za novo pediatrično kliniko v Ljubljani je na današnji prireditvi podelila zahvale glavnemu in velikim donatorjem v letu 2007 ter tistim, ki so pomagali v akciji zbiranja sredstev za nakup aparata za magnetno resonanco.

Bo nova pediatrična klinika zgrajena do aprila?
Bo nova pediatrična klinika zgrajena do aprila? FOTO: Kanal A

Strokovni direktor klinike Ciril Kržišnik je v nagovoru poudaril, da je vesel donatorjev, ki so prispevali k hitrejšemu pričetku gradnje te klinike. Ob tem je napovedal, da bo klinika zgrajena do 28. aprila prihodnje leto, so sporočili z Ustanove za novo pediatrično kliniko.

Številni donatorji

Prejemniki zahval so glavni donator Robert Perič, podjetje Astec, Anica Čehovin, podjetje Emma, Vesna in Jure Janković ter podjetje Megaklik. Zahvale pa so prejeli tudi Galerija Hest, Marija Gačnik, Mitja Mavsar, Mobitel ter Pristop-Kliping.

Ustanova za novo pediatrično kliniko deluje od decembra 1994. V vseh 14 letih je za novo kliniko prispevalo več tisoč posameznikov, ustanov in podjetij iz Slovenije in tujine. Imena donatorjev bodo zapisana na marmorni tabli v avli nove pediatrične klinike.

Predsednica uprave Ustanove za novo pediatrično kliniko Biserka Marolt Meden se je zahvalila vsem, ki so prispevali sredstva v tem letu. Ob tem je zaželela, da bi vsi združili moči in čim prej dokončali ta pomemben projekt ne samo za zdravstvo, ampak za celotno državo Slovenijo.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

badi 27
20. 12. 2007 19.58
kolko je meni znano zdravila krije zavarovalnica.
badi 27
20. 12. 2007 19.56
dnapolimeraza ste mogoče razmišljali 91 tak. Upam da niste. Mogoče bi se po tvoje mogo TO bojevat z rožicami pa barbikami
brainiac
20. 12. 2007 10.23
Pediatrično kliniko gradimo že 20 let. Ko bo narejena, bo nefunkcionalna, zastarana..... Skratka če smo 20 let financirali Ivana in ostale "zidarje", začnimo z zbiranjem denarja za novo novo pediatrično kliniko!Biserka Meden, pa bo lahko še 20 let živela na račun donatorjev!
Globin
19. 12. 2007 22.45
@badi 27: kakšen proračn pa ima vojska? Verjento res majhen, ker imajo od njega korist tisti 4je vojaki ki gredo na misijo in nekaj visokih ljudi:p Ne, resno, koliko je proračun? Za zdravstvo (vsa zdravila, vse zaposlene in vso gradnjo) je 2,4Milijarde €. Če zračunamo delež zaposlenih itd iz zdravstva v vojsko, potem dobi vojska letno koliko, cca 2Milijona €?:p Zdravstvo IMA dovolj denarja - problem so vsi "birokrati" na vrhu (ja, sem štejem tudi zdravnike na položajih), ki ožirajo ta denar. Za vojsko je pa vsak € preveč, ker Slovenija res ne rabi vojske - edina korist je civilna zaščita (ala požar na Krasu - čeprav na poplave so se katastrofalno odzvali) - to pa bi se dalo drugače in ceneje uredit.
badi 27
19. 12. 2007 21.56
okfec ke mogoče ministrstvo za zdravstvo nima svojega proračuna? Za pediatrično je blo že tolko denarja zapravljeniga da bi lahko ble dve postavljene. Ne mešaj vojske pa oklepnike poleg. Zdravstvo ma dosti večji proračun kot vojska.
clementia555@yahoo.com
19. 12. 2007 21.33
Glede na to, da so prazniki pred durmi me zanima, ce bosta Sreco Kirn in Biserka Marolt-meden mi bila pripravljena posoditi par tisoc evrov, ker sem ravno pred nekaj dnevi videla v Parizu super drago oblekco. :-)
nekdo...
19. 12. 2007 20.25
doki007 in drugi si pozabu že ane kdo je z začetkom gradnje pediatrije največ zaslužil kajne? ko pa bo odprta pa se boste čudli kdo je sprejel tak zanič gradbeni načrt. aja janša a ne?!
Andry Andro
19. 12. 2007 19.32
Vlada ima denar, samo ne za pediatrično. Vsem donatorjem pa vsaka čast za tako plemenito dejanje, pa upam, da Vam bo država upoštevala vsaj olajšavo DDVja. Obenem pa se sprašujem, zakaj za vraga mora biti fasada vsa v steklu? A ni to razmetavanje denarja? Dvomim, da je izolacijsko koristno. SPOMENIK ARHITEKTU
okfec
19. 12. 2007 19.03
Treba je oklepnike kupt ap dnar pobasat v zepe ,ap nove avte, pa parlament obnovit. Poglej ga, doki, ne mormo klosarji izpadit pred tujci. Sej otroc bodo zdrzal, sej so otroc!
doki007@email.si
19. 12. 2007 18.01
hvala lepa vsem donatorjem tut v mojem imenu ,.....! ----da pa država oziroma vlada ne more končat ene otroške pediatrične klinike ,.....ki je zelo prioritetna za vse ,....je pa zelo žalostno ,..!!!!!!!!!!!!!!!!! --KAKO TO DA NI DENARJA ,..S STRANI DRŽAVE ,....????