Slovenija

Pavlič ponovno direktor SŽ

Ljubljana, 13. 07. 2006 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet delavcev Holdinga Slovenskih železnic je sedanjega direktorja Alberta Pavliča predlagal za nov mandat.

Albert Pavlič
Albert Pavlič FOTO: POP TV

Svet delavcev Holdinga Slovenskih železnic (SŽ) je zdajšnjega delavskega direktorja holdinga Alberta Pavliča na sredini seji soglasno predlagal za nov štiriletni mandat.

O imenovanju naj bi nadzorni svet holdinga odločal predvidoma na seji 24. julija, je povedal predsednik sveta delavcev holdinga Silvo Berdajs. Svet delavcev holdinga je odločitev sprejel, čeprav sta dva sindikata na SŽ, sindikat železniškega prometa in sindikat vzdrževalcev železniške infrastrukture, zahtevala Pavličevo odstavitev.

Kot je pojasnil Berdajs, sta sindikata, ki sta zahtevala odstavitev v absolutni manjšini. Na železnicah je okoli 10.000 zaposlenih, od tega jih je približno 8000 včlanjenih v sindikate, v omenjena sindikata okoli 1500. V sindikatu železniškega prometa, ki ga vodi Ivan Šenkiš, Pavliča kot delavskega direktorja, ki bi predstavljal vse zaposlene na SŽ, tudi tiste iz odvisne družbe holdinga, SŽ - Infrastruktura, ne priznavajo.

Sindikat železniškega prometa in vzdrževalcev železniške infrastrukture sta že pred časom zahtevala Pavličevo odstavitev.
Sindikat železniškega prometa in vzdrževalcev železniške infrastrukture sta že pred časom zahtevala Pavličevo odstavitev. FOTO: Mirko Kunšič

Kot je pojasnil Šenkiš, so z ustanovitvijo sveta delavcev v odvisni družbi SŽ - Infrastruktura ugotovili, da niso več izpolnjeni pogoji za delovanje skupnega sveta delavcev na ravni holdinga. "Zato smo tudi vse tiste predstavnike, ki bi naj zastopali vse zaposlene v holdingu, odpoklicali s funkcij in jim ne priznavamo legitimnosti za zastopanje vseh zaposlenih," je poudaril.

Ustanovitev sveta delavcev v odvisni družbi po mnenju vodstva holdinga nima pravne podlage, s čimer pa se v SŽ - Infrastruktura ne strinjajo. Zato nameravajo v zvezi s vprašanjem skladnosti ustanovitve sveta delavcev z zakonom sprožiti spor na sodišču.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.