Slovenija

Ovadbe ne bo

Celje, 27. 01. 2007 14.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celjsko okrožno tožilstvo je ovrglo ovadbo zoper župana Šrota v primeru prodaje Kina Dom.

Tožilstvo je ovrglo ovadbo zoper Šrota
Tožilstvo je ovrglo ovadbo zoper Šrota FOTO: POP TV

Zunanji oddelek celjskega okrožnega tožilstva v Velenju je v zadevi Kino Dom ovrgel kazensko ovadbo proti celjskemu županu Bojanu Šrotu in nekdanji direktorici mestnega zavoda za načrtovanje in izgradnjo Moniki Sečnik. Po oceni tožilca Dušana Roša jima ni mogoče očitati nevestnega dela, ker ni bilo upravičenega razloga, da bi osumljenca podvomila v izvedenske cenitve odkupljene stavbe, je poročal Radio Slovenija.

Dobra tri leta stara afera v zvezi s prodajo in vnovičnim odkupom stavbe nekdanjega celjskega Kina Dom tako dobiva epilog. Leta 2003 je občinsko podjetje Nepremičnine razpadajočo stavbo nekdanjega Kina Dom najprej prodalo zasebnemu podjetju Evrocomp, nato pa jo je mestni zavod za načrtovanje in izgradnjo odkupil nazaj in jo brez ustreznih dovoljenj dal porušiti. Občina naj bi bila pri tem oškodovana.

Celjski kriminalisti so zaradi suma malomarnega opravljanja dela kazensko ovadili Šrota in Sečnikovo, okrožno državno tožilstvo pa je v zvezi s tem odredilo posamezna preiskovalna dejanja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.