Slovenija

Ovadba zoper Simšičevo?

Ljubljana, 11. 07. 2007 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Župan Zoran Janković je zoper Simšičevo napovedal ovadbo zaradi oškodovanja občinskega premoženja .

Po navedbah časopisa Delo, je ljubljanski župan Zoran Janković napovedal ovadbo zaradi oškodovanja občinskega premoženja zoper nekdanjo županjo Danico Simšič. Prav tako je napovedal ovadbo zoper nekdanjo načelnico oddelka za gospodarjenje z nepremičninami Nušo Dolgan ter odvetnico, ki jo je omenjeni oddelek najel, Majo Butala – Pišek. Sporno je, da je občina 23. oktobra lani, Iprojektu neodplačno dala 2700 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Zgornji Šiški ob Celovški cesti. Od tega 1500 kvadratnih metrov neupravičeno. To se je zgodilo po tem, ko je zahtevo nekaj mesecev prej že zavrnila. Nato pa je Janković s pogajanji od Iprojekta dobil 1, 57 milijona evrov.

Odvetniška pisarna Čeferin zdaj preverja, ali je zadeva zrela za vložitev ovadbe zoper Simšičevo, Dolganovo in Piškovo
Odvetniška pisarna Čeferin zdaj preverja, ali je zadeva zrela za vložitev ovadbe zoper Simšičevo, Dolganovo in Piškovo FOTO: POP TV

Janković je za Delo dejal, da so omenjeno zemljišče vključili v načrt prodaje nepremičnega premoženja in takrat so ugotovili, da to ne bo mogoče, saj je bilo neodplačno vrnjeno. Na vprašanje, kako so kljub temu iztržili dober poldrugi milijon evrov, je odgovoril, da so Iprojektu povedali, da v Ljubljani ni več zaželen. Na koncu pa so 3. julija sklenili dogovor o plačilu 1167 evrov za kvadratni meter zemljišča.

Odvetniška pisarna Čeferin zdaj preverja, ali je zadeva zrela za vložitev ovadbe zoper Simšičevo, Dolganovo in Piškovo.

"Nekdanjo županjo sem poskušal poklicati in ji povedati, da bo pogodbo, ki jo je podpisala tri tedne pred iztekom mandata, preverjala odvetniška pisarna. To bi sicer še najraje preskočil, vendar je to prevelika vsota,“ je za Delo dejal župan Janković.

Simšičeva, ki zadeve v tem trenutku sicer ne more podrobneje komentirati, ker je na poslovni poti, namerava po vrnitvi MOL zaprositi za dokumentacijo o omenjeni zadevi. Ko jo bo prejela in pregledala, bo lahko povedala kaj več. Poudarila pa je, da brez predlogov osrednjega oddelka, ki je moral zagotoviti tudi potreben pregled katerekoli posamezne pogodbe, v svojem mandatu ni podpisala nobenega dokumenta.

Na tej točki Janković opozarja, da je bil oddelek za gospodarjenje z zemljišči edini, ki za izpeljavo svojih projektov ni potreboval soglasja drugih oddelkov mestne uprave. Tako je znanih več spornih projektov omenjenega oddelka. Med drugim je družini Sitar dal nadomestno zemljišče v Stožicah. Znano pa je tudi, da je nekdanja županja podpisovala soglasja Gratelu brez jamstev.

KOMENTARJI (26)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exim@t-2.net
12. 07. 2007 15.58
yanker007: in kje je ta nesramni komenta? Mogoče v tem, da sem te poslal delat in ti rekel, da pusti Bečiroviča na miru, naj dela. Če on verjame v Olimpijo, zakaj ne bi še ti? Pa veš, da je bil ROP v NS UO?
yanker007@gmail.com
12. 07. 2007 11.17
exim zamisli se nad seboj in SVOJIMI nesramnimi komentarji, ker vem da boš to zanikal ti tukaj lepim enega na moj komentar, da je g. Bečirovič General brez vojske: exim | 19.06.2007 | 08:46 yanker007: ti si pa totalen bedak oz. LDSovski komunist, ki se spozna na vse. Predvsem pa je že TAKOJ treba j... človeka, ki ima voljo in željo nekaj narediti iz Olimpije. Pusti Bečiroviča na miru, naj dela. Pojdi delat tudi ti, če znaš. Jarke kopat ni težko, je pa tudi zahtevno za nekoga, ki ne vem, kaj je to lopata.
exim@t-2.net
12. 07. 2007 08.49
yanker in kritika: joj, kako prav sem imel v zvezi z včerajnjimi komentarji. Odgovorila sta zopet nesramno, tako da se sprašujem, kakšna sta in se mi zdi, da bi obisk pri prsihiatru bil zelo nujen za vaju. Nagca! Prepričan sem, da bosta dobila odprta vrata iz kurnika Slovenija. Čimpreje pojdita, bo dobro za vaju, res! Tudi danes sta se izkazala, saj en drugemu vlivata pogum za pisanje budalaščin.
Ciril Jazbec
12. 07. 2007 08.33
nekateri ste res omejeni. na bruhanje mi grejo ti levi in desni bloki. fuuuuuuuj. sux!!
kritika@email.si
12. 07. 2007 08.28
roko, tvojega posta se ne da razumeti pa če ga desetkrat prebereš. sem pa razumel samo konec, kjer pišeš, da jankovič ni politik. to je smešno za vsakogar, ki ima pol pameti. kot prvo, župan je politična funkcija pa če se na glavo postaviš. kot drugo, jankovič je že dokazal kako kvazi nepolitičen človek je s tem, ko je bil nastavljen v Mercator. tudi ljudje, ki so mu pomagali pri volitvah in so sedaj zaposleni visoko v občini, so kolikor je meni poznano politiki oz. poslanci LDS-a. tako da prosim vsem nam razloži-O ČEMU ZA VRAGA TI SPLOH PIŠEŠ?! dajmo reči enkrat bobu bob, se prenehati politično opredeljevati in delovati enotno, ker vsi živimo v tem smrdljivem kurniku z imenom Slovenija.
balon200
11. 07. 2007 16.10
Janković je zgleda razočaral omejene ljudi, predvsem tiste omejence, ki se omejujejo na levo in desno, kar v Sloveniji itak ne obstaja,...gre samo zato, da bi nekateri manjvrednostni zakompleksanci s to levo-desno retoriko radi pokazali kako velike in širna je Slovenija,...skoraj kot Rusija,.....saj zmore celo levico in desnico,...ne me basat bedaki. Saj je Janković rekel, da ni politik,..tukaj imate dokaz. To mu seveda lahko škodi, lahko pa tudi ne ,...bomo videli.
kriss714@amis.net
11. 07. 2007 15.41
Glih kurnik ne. V kurniku so kure zaprte, tle pa letajo okoli in serjejo na vsakem koraku. Pa še priviligirane so.;-)))))))
yanker007@gmail.com
11. 07. 2007 14.13
Res je kritika, boljše ne bi mogel napisat, ampak po tvojih kriterijih dvomim da kdaj presežemo smrdljivi kurnik, boš moral precej znižat kriterije.
yanker007@gmail.com
11. 07. 2007 14.13
Res je kritika, boljše ne bi mogel napisat, ampak po tvojih kriterijih dvomim da kdaj presežemo smrdljivi kurnik, boš moral precej znižat kriterije.
kritika@email.si
11. 07. 2007 13.54
yanker, tudi prejšnja oblast je bila enaka samo da je to počela veliko bolj diksretno od sedanje. največji problem je, ker je pravo v Sloveniji politična in ne strokovna kategorija. če je nekdo delal nezakonito, naj se ga preganja kdorkoli že je. ko bo Slovenija to dosegla, si lahko ponosno reče, da je razvita in zrela država. do takrat je zame Slovenija smrdljiv kurnik.
kriss714@amis.net
11. 07. 2007 13.45
A potočnikove pa ne bo ovadil?
yanker007@gmail.com
11. 07. 2007 13.19
Kritika, tole glede barab bo kar držalo, sploh današnja vlada v vsakem, ki ni njihov vidi barabo - Zakaj le!
kritika@email.si
11. 07. 2007 12.11
Pravijo, da samo baraba prepozna barabo. :) Resno, to je sicer pravilno od Jankoviča ampak državni organi bi morali tudi njegove zadeve temeljito preiskati. Npr. vzemanje kreditov od bank njegovih firm v 90-ih, nezakonit nakup delnic v Mercatorju, prepletanje družinskih poslov z Mercatorjem, pa Gratel itd. Včasih navaden zelenjavar, danes z egom napolnjen in od oblasti pijan župan se pač sam ne bo spremenil...
ecoliqua
11. 07. 2007 12.00
Lepo popotnico si je vzela, najbrž jo še nekaj časa nebo z poslovne poti!!!!!! Najbrž je tudi ona v Srbijo pobegnila......
K_K
11. 07. 2007 11.47
Simšičeva, ki zadeve v tem trenutku sicer ne more podrobneje komentirati, ker je na poslovni poti, v severni koreji proučuje kako učinkovito prebrati vremensko napoved ! !
slosap@yahoo.de
11. 07. 2007 11.21
no ja, ta pravi bo tožil....naj se gospod raje vpraša ali res razume kaj pomeni prosti trg in kaj pomeni ko dodeljuješ projekte samo s sabo povezanimi firmami in ob tem kasiraš ogromne provizije....Da ne bo kmalu kakšna ovadba padla po Jankoviću samem....Ko bo folk videl koliko si je naračunal za dela, ki so nojno potrebna za funkcioniranje mesta in ta dela dal le njemu všečnim podjetjem in ob tem še mastno zaslužil(v privatni žep seveda) bo najbrž kajhitro zgodba o uspehu končana. On bo sicer še vedno imel polno rit denarja, a kaj ko ne bo mogel biti predsednik države.
yanker007@gmail.com
11. 07. 2007 11.10
Kaka uboga razmišljanja desnih umov. Bolj ste veseli da se levičarji tolčejo med seboj kot to, da se odkrije kaka nepravilnost. Upam, da v tem trenutku Bručan ne podpisuje kakšne sumljive pogodbe ali pa bognedaj inženir za mostove zopet komu podarja denar za odvoz gramoza.
?rni panter 1
11. 07. 2007 10.56
Hehe,pa je reku Lukšič da so v SDju edini ki nimajo škandalov in nečednost med poslanci,...Je pozabu na marsikatero afero.Bi jo morali zašit še za marsikaj drugega, ne samo zarad tega, pa niti ne samo njo, je imela dobro vzornico kot predhodnico...Levica se razžira naprej.Sedim in uživam ;)
kosir_maks
11. 07. 2007 10.44
Abstzinenčna kriza zaradi izgube oblasti na državni ravni , se kaže že tudi na lokalnem nivoju ! Kučanovi otročički se obdelujejo med seboj in to od zadaj ! Kučan pa tolaži prvorojenca Drnita, ostali podmladek je pa spustu s ketne ! Uh, uh, zvezda Danica , kaka ritka !!! ho,ho,ho
pumpar@volja.net
11. 07. 2007 10.38
Jankovič se mora pazit ko bodo njega ovald...ko je merkator obkrau.Tisto še ni zaključeno.