Slovenija

Ovadba zoper Majer Cukovo

Ljubljana, 14. 07. 2006 19.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanja direktorica Sklada kmetijskih zemljišč naj bi zlorabila položaj, zato jo je računsko sodišče ovadilo.

Marja Majer Cuk naj bi zlorabila svoj položaj.
Marja Majer Cuk naj bi zlorabila svoj položaj. FOTO: Dare Čekeliš

Računsko sodišče je ovadilo nekdanjo direktorico Sklada kmetijskih zemljišč Marjo Majer Cuk. V ovadbi ji sodišče očita zlorabo položaja oziroma prodajo zazidljivega zemljišča kot kmetijskega v občini Vojnik pri Celju.

Sklad je dobrih 17.000 kvadratnih metrov državne zemlje po 290 tolarjev za kvadratni meter prodal Stanku Skazi in Igorju Merzidovšku, čeprav so na skladu imeli lokacijsko informacijo, iz katere je razvidno, da je precejšen del tega zemljišča v prostorskem načrtu občine Vojnik predviden za pozidavo.

Poslanke in poslanci so s 50 glasovi za in 13 proti na mesto direktorja Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS na predlog vlade imenovali dosedanjega v.d. direktorja sklada Sergija Daolija.

Prav zaradi te informacije je interna komisija sklada odločila, da zemljišča ne proda, a je tedanja direktorica Cukova na popisan list komisije dopisala, da naj lokalna izpostava sklada v Celju posel vseeno izpelje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.