Slovenija

Otroci brez zavarovanja

Ljubljana, 13. 09. 2011 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Sara Volčič
Komentarji
4

Nekaj sto otrok je brez zdravstvenega zavarovanja in so upravičeni le do nujne zdravniške pomoči. Ker njihovi starši niso zavarovani, včasih tega niti ne vedo.

Nekaj sto otrok je brez zdravstvenega zavarovanja in so upravičeni le do nujne zdravniške pomoči. Ker njihovi starši niso zavarovani, včasih tega niti ne vedo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
14. 09. 2011 09.14
In zadj bo prišel JAnša in vse to uredil kot je treba in se šika? PA ne da bo spet uvedel socializem?
Tonček Balonček
14. 09. 2011 09.13
Ne nakladajte, do nujne zdr. pomoči je upravičen vsakdo, ne glede na zavarovanje. V Sloveniji je vsakdo lahko zavarovan, otroci pas ploh. Za tiste brez dohodkov zavarovanje plačuje občina, kjer živi, le na šalter mora in izjaviti da niam dohodkov ter premoženja in da živi od prihrankov. Zaakj delate probleme tam, kjer jih ni!?
Delavec_Slo
14. 09. 2011 09.02
Ne ne ljudje motite se. Vsak državljan je osnovno zdravstveno zavarovan v primeru: - če je državljan zaposlen mu to osnovno zavarovanje plača delodajalec. - če pa je državljan nezaposlen, mora pa iti na svojo občino in vsako leto podaljšati to osnovno zavarovanje, tega mu pa plača občina. V konkretnem primeru, se pa gospodična raje ureja, nohti, frizura, namesto da bi si uredila zavarovanje, samo poglejte si njeno stanovanje, seveda državno, katerega pa plačujemo TISTI KI DELAMO V GOSPODARSTVU!!!
koalicija
14. 09. 2011 01.17
Pa naj še kdo kaj udriha čez Ameriko! V Sloveniji je definitivno slabše zato, ker se poleg požrešnosti po denarju, država ponaša še z birokratskimi štrenami.