Slovenija

Osnovnošolec grozil vrstnici, Policija njemu in očetu zasegla puški

Črnomelj, 16. 09. 2024 13.46 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maruša Slana
Komentarji
0

Učenec ene od osnovnih šol v Črnomlju je grozil vrstnici, svoje grožnje pa je podkrepil z objavo fotografije, na kateri ima v rokah zračno puško. Policija je nemudoma ukrepala in mu orožje zasegla. Med hišno preiskavo so otrokovemu očetu zasegli še starejšo lovsko puško, za katero ni imel ustreznih dovoljenj, in več nabojev. Na osnovni šoli so nam pojasnili, da so ukrepali v skladu s protokolom in sprejeli stroge ukrepe za zagotavljanje varnosti učencev.

Na PU Novo mesto so za 24ur.com potrdili, da so bili obveščeni o ravnanju otroka, ki je grozil vrstnici in na družbenem omrežju objavil fotografijo z orožjem. V prisotnosti staršev so s fantom opravili razgovor, o incidentu pa so obvestili tožilstvo in center za socialno delo. Zračno puško, s katero se je fotografiral, so mu zasegli. 

Zaradi suma posesti nezakonitega orožja so črnomaljski policisti v nadaljevanju pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo. Otrokovemu očetu, 52-letniku iz okolice Metlike, so zasegli še eno starejšo lovsko puško, za katero ni imel ustreznih dovoljenj, cev puške in več nabojev. Zoper njega bodo uvedli prekrškovni postopek. 

Policija v zvezi z dogodkom še zbira obvestila. Da bi razjasnili vse okoliščine, potekajo razgovori s predstavniki šole in otroci. Policisti bodo sodelovali tudi v multidisciplinarnem timu, v okviru katerega bodo predstavniki različnih institucij iskali primerne rešitve. 

Šola
Šola FOTO: Shutterstock

Na osnovni šoli so nam dogodek potrdili. Kot je pojasnil ravnatelj, je bila učiteljica v začetku septembra obveščena o pojavu spletne grožnje, obvestilo pa so resno obravnavali. Poklicali so Policijo, pristojni center za socialno delo in starše. 

"Na šoli smo ukrepali v skladu s protokolom o zaznavi nasilja, vzgojnim načrtom in veljavno zakonodajo in na tej podlagi pripravili strategijo reševanja nastale situacije in sprejeli stroge ukrepe za zagotavljanje varnosti učencev. Ob enem pa sodelujemo tudi s pristojnimi zunanjimi institucijami," je za našo spletno stran pojasnil ravnatelj. Ker so v dogodek vpletene mladoletne osebe, več infomacij ne morejo podati.