Slovenija

'Želim si finančno trdnost in dobre odnose'

Ljubljana, 10. 07. 2008 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odstopu Aljoše Rojca z mesta direktorja Onkološkega inštituta bo do imenovanja njegovega naslednika onkologijo vodila Ana Žličar.

Do izbora in imenovanja novega generalnega direktorja Onkološkega inštituta Ljubljana bo vršilka dolžnosti vodja službe za investicije na inštitutu Ana Žličar. Zanjo so glasovali vsi štirje predstavniki zaposlenih, dve zunanji članici sveta zavoda ter predsednik sveta OI Tadej Battelino. K imenovanju Žličarjeve mora soglasje dati še vlada.

Ana Žličar je o svojem predhodniku dejala, da spoštuje vse, ki korektno opravljajo to funkcijo.
Ana Žličar je o svojem predhodniku dejala, da spoštuje vse, ki korektno opravljajo to funkcijo. FOTO: Špela Macuh


Želim si, da inštitut ostane finančno trden, da so odnosi čimboljši in da v čimboljši kondiciji ta inštitut predam novemu generalnemu direktorju. Ana Žličar

Žličarjeva je po današnji seji sveta, ki so jo večkrat prekinili zaradi posvetovanj, poudarila, da se bo potrudila, da bi bile opravljene vse operativne naloge in da bodo novemu generalnemu direktorju predali čim bolj urejeno hišo. "Če me predlagajo sodelavci, ki me po 22 letih dela na OI zelo dobro poznajo, je to ne le čast, ampak tudi obveza. Zavedam se razmer na OI," je ob tem dodala Žličarjeva.

"Upam, da bomo imeli srečo pri izbiri novega direktorja," je dejala Žičarjeva, ki poudarja, da sama ne namerava kandidirati. Za mesto direktorja OI se je potegovala pred dobrim letom dni, ko je bil za vodenje te institucije izbran dosedanji direktor Aljoša Rojec. Ta je na sredini seji sveta zavoda podal svoj nepreklicni odstop, med razloge za to odločitev pa je navedel pritiske medijev.

V sredo predlagana kandidatka ministrice za zdravje Zofije Mazej Kukovič, onkologinja Tanja Čufer, ni dobila podpore predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda. Kot je pojasnil Tadej Battelino, so zato prosili notranje člane sveta, da podajo svoj predlog za vršilca dolžnosti, ki bi bil sprejemljiv za inštitut, in bi v teh mesecih umiril razmere ter speljal ključne naloge, predvsem sistematizacijo, prevzem in še odprte finančne zadeve."

Razpis za novega generalnega direktorja OI bo objavljen naslednji teden.

Pred glasovanjem o Žličarjevi so sicer člani sveta glasovali še o enem kandidatu za vršilca dolžnosti, ki pa prav tako ni dobil zadostne podpore. Battelino imena kandidata ni želel povedati, pojasnil je le, da gre za zdravnika, ki je bil pripravljen in sposoben prevzeti to nalogo. "Ključni problem je, da je primernih ljudi za to mesto kar nekaj, a velika večina ni pristala na imenovanje. Najbolj zapleten del je bil zato prav to," je dejal Battelino. Po njegovih besedah gre razlog iskati v vseh težavah in notranjih napetostih na OI.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
10. 07. 2008 16.38
+1
SORY V iZOLI JE ŽENSKA,prišla je z turizma,in v bolnišnici je naredila samo prepir,za bolnico Izola,šjorica renerjeva ni naredila ničesar-zero če je ta neki takega,skregana z bogom in ljudmi,bo za bolnike manj kot ----zero---NIČ
Navihanko
10. 07. 2008 13.59
+1
1:0 ZA BOLNIKE