Slovenija

Odstopil prvi mož železnic

Ljubljana, 11. 10. 2006 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni direktor SŽ Jože Jurkovič je odstopil z mesta direktorja, njegov odstop pa je že sprejel nadzorni svet.

Jože Jurkovič je bil na čelu Slovenskih železnic nekaj več kot leto dni.
Jože Jurkovič je bil na čelu Slovenskih železnic nekaj več kot leto dni. FOTO: POP TV

Jurkovič se je za odstop odločil iz osebnih razlogov, od četrtka pa bo železnice vodil dosedanji namestnik generalnega direktorja Branko Omerzu.

Na Slovenskih železnicah so zatrdili, da Jurkovičev odstop ni povezan s poslovanjem oziroma zadolženostjo železnic, pa tudi ne z njegovo vnovično kandidaturo za župana Škofljice.

Jože Jurkovič je bil na čelu Slovenskih železnic od junija lani, ko je na tem položaju nasledil Borisa Živca. Ta je do tedaj železnice vodil kot vršilec dolžnosti, potem ko so razrešili prejšnjega direktorja Blaža Miklavčiča.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

arosia92@email.si
12. 10. 2006 13.48
Rešitev za železnico je! Vse na cesto, postaviti novo (kompetentno nejanševsko ekipo), narediti program, potem pa zaposliti ljudi nazaj. Predvsem pa nekaj: Znebiti se sindikalne mafije! Brez tega je vse ostalo nesmiselno.
Uporabnik113189
12. 10. 2006 13.27
Prosim, samo ne o tem, kaj je velikanski problem..Cestarji nimajo prav nobenega, pa so menda podražil predor za 100%. Ali si kdo predstavlja takšno podražitev v milijardah? Tako veliki projekti v realni ekonomiji se lahko podražijo za 5% in že to je resen problem. Ampak ker je država dobila kredit, gre za znano reklo s tujim k*** po koprivah.. Na železnici so pred časom menda imeli nekoga, ki jih je spravil na pozitivne številke..ah, ja saj res ni imel vseh papirjev...Če bi to bilo privat, bi za takega našli ustrezne papirje, ali pa bi postal svetovalec, karkoli.. denar je preveč velik in se vse splača....Najbolj verjetno pa ni spadal v SDS kadrovsko politiko.
janezgorenc@email.si
12. 10. 2006 11.00
Železnice so res velikanski problem, ki ga očitno nihče ne more rešit. Izgube so čedalje večje, vse predlagane rešitve pa takoj minirajo njiihovi sindikati. Bog ne daj, da bi se kaj spremenilo! A veste, da v Novem mestu na postaji še zdaj nimajo računalnika za pisanje vozovnic? Zaradi pomanjkanja denarja? Dajte no mir! Prej zato, ker je tam neka klika ljudi, ki hoče mirno uživati leta svoje predpenzije, to je zadnjih dvajset let svoje delovne dobe, in se niso pripravljeni učiti novih znanj, tj. računalinštva. MOrda sem naivno mislil, da bo Janšu uspelo razrešiti ta problem, pa sem se motil. Še privatizirale se niso, čeprav smo na referendumu to izglasovali. Kaj kdo ve, kako je s privatizacijo železnic? Lp, Janez
albertinum@excite.com
12. 10. 2006 10.39
Tudi direktorja Adrie so morali zamenjati po hitrem postopku, ker je svojim frendom dajal milijonska predplačila v evrih za kvazi-avione. Za zamenjavo pa je zrelih še nekaj Janševih nesposobnih prisklednikov.
Uporabnik113189
12. 10. 2006 10.30
Janševa kadrovska politika rojeva prve sadove. Izube in posojila v milijardah.. Ja, dobro vodenje poslovnega sistema sploh ni tko lahko kot bi kdo mislil..Že vnparej trdijo da to nima nobene zveze z zadolženostjo in županstvom..Komu to pesek v oči?