Slovenija

Odstopi se vrstijo

Ljubljana, 26. 10. 2006 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po odstopu Lahovnika iz LDS se kar vrstijo novi odstopi. Ljubljansko LDS naj bi zapustil tudi Slavko Slak.

Slavko Slak ni zadovoljen z rezultati volitev, zato bo odstopil
Slavko Slak ni zadovoljen z rezultati volitev, zato bo odstopil FOTO: POP TV

Prvi mož ljubljanske LDS Slavko Slak naj bi na današnji seji izvršilnega odbora LDS odstopil, poroča današnje Delo. Napoved odstopa so v službi za stike z javnostjo potrdili tudi za 24ur.com . Slak svojo odločitev argumentira s tem, da »namerava tako omogočiti lažje iskanje pravih vzrokov za katastrofalen rezultat na lokalnih volitvah v Ljubljani«. Kot je dejal Slak, se mu zdi njegov odstop s predsednika ljubljanske liberalne demokracije, etična in moralna poteza. »To pa sta načeli, ki sta se, tako se mi vsaj dozdeva, nekako izginili iz našega strankarskega delovanja in obnašanja«, še dodaja Slak po poročanju Dela.

Po uspehu stranke pred štirimi leti, ko je ljubljanski LDS zaupanje izreklo 28,44 odstotka volilcev, kar jim je omogočilo 15 mandatov v 45-članskem mestnem svetu, je na letošnjih volitvah LDS zbrala le 8,7 odstotka glasov volilcev, ki so ji s tem namenili le pet sedežev, še poroča Delo.

Po Lahovniku še drugi

Kot je znano, je v torek z mesta podpredsednika stranke odstopil Matej Lahovnik. Uradno iz osebnih razlogov, neuradno pa so se pojavila različna ugibanja. Lahovnik naj ne bi bil zadovoljen z razmerami v vrhu stranke oziroma s politiko predsednika LDS Jelka Kacina in njegovih sodelavcev. Pomisleke pa naj bi nekdanji minister imel tudi glede vodenja poslanske skupine LDS.

Kadrovske spremembe pa naj bi se obetale tudi v celjskem in mariborskem vrhu Liberalne demokracije. Odstopil naj bi predsednik mariborskega mestnega odbora LDS Andrej Verlič. Do sprememb pa naj bi prišlo tudi v mestnem odboru stranke v Celju. Na seji izvršnega odbora bodo po praznikih razpravljali o odstopu njegovega predsednika Zdenka Podlesnika.


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritika@email.si
26. 10. 2006 14.05
Sam sem zelo kritičen do LDS ampak za družbo ni nikoli v redu, da ena politična opcija dominira. Glede Jankoviča pa smo že veliko pisali in zdaj je kar je. Zdaj lahko le upamo, da bo naredil čimveč dobrega in čimmanj slabega. Pa ne serjite spet z nacionalnostjo ker to nima zveze z ničemer!
mjemjaw@yahoo.co.uk
26. 10. 2006 14.03
ribic, more pa fejst bolet, da v vsako debato še kar naprej vmešavate Jankovića, čeprav je nadmočno zmagal. Vi pa še kar naprej nadaljujete s pljuvanjem, žaljenjem in diskreditiranjem. Upam, da boš prav ti dobil džamijo pred hišo.
ribic@mail386.com
26. 10. 2006 13.48
Žalostno je le to, da bo LDS nasledil 1/2 Srb, ki ima boljšo podporo kot kdajkoli LDS. Naj čimbolj in čimprej razpade da bo prostor za koga drugena ne pa Jankoviča.
j_erry2002@hotmail.com
26. 10. 2006 12.03
Kako pravijo naši bivši brati Srbi: "Sve se vrača, sve se plača..."
?rni panter 1
26. 10. 2006 11.56
No, pa se je naposled le pričelo. LDS bo pojedla sama sebe,...