Slovenija

Očitki naj bi bili smešni

Ljubljana, 06. 03. 2007 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V podjetju Delfi, ki je v lasti Ivana Zidarja, zanikajo sumljivo financiranje družbe. Delfi ne opravlja sumljivih poslov, trdijo.

V domnevno afero naj bi bilo vpleteno podjetje Delfi, ki je v lasti Ivana Zidarja
V domnevno afero naj bi bilo vpleteno podjetje Delfi, ki je v lasti Ivana Zidarja FOTO: POP TV

Vodstvo SCT-ja se je danes odzvalo na razkritje internega zaupnega dokumenta Banke Slovenije ob pregledu družbe LHB Finance iz začetka leta 2005, ki naj bi med drugim razkril sumljivo financiranje podjetja Delfi v lasti Ivana Zidarja. Upravni odbor SCT je očitke o tem, da naj bi se menedžerski odkup delnic podjetja financiral iz prihodkov Delfija, ocenil kot smešne.

Delfi, ki je v lasti več kot 1000 delničarjev, ne opravlja nobenih "sumljivih" poslov in nikakršnega "sumljivega" financiranja, so zapisali v sporočilu za javnost. Kot je v sporočilu še zapisal predsednik uprave družbe Delfi Klemen Grebenšek, je osrednja dejavnost družbe vodenje in upravljanje naložb, vse njene posle pa v skladu s predpisi vodi izključno poslovodstvo, katerega član ni Zidar.

Je bilo delovanje podružnic ljubljanske banke LHB v Frankfurtu in njene podružnice v Ljubljani LHB Finance d.o.o. na Šubičevi 2 nezakonito, je premierja Janšo na včerajšnji seji državnega zbora spraševal poslanec SDS Jože Tanko.

Delfi je doslej z družbo LHB Finance sodeloval zgolj pri enem poslu, in sicer konec leta 2004, ko je ustvaril skupaj 1,4 milijona tolarjev (oz. okoli 5840 evrov) čistih prihodkov, kar bi predstavljalo manj kot en promil sredstev, s katerimi je sicer skoraj eno leto prej odkupil lastniški delež v družbi SCT.
Glede na dejstvo, da je notranji delavsko-managerski odkup delnic SCT potekal v začetku leta 2004 in ga v celoti finančno spremlja Nova Ljubljanska banka, je povezovanje enkratnega poslovnega sodelovanja med Delfijem in LHB Financami ter financiranja notranjega odkupa delnic SCT iz tega naslova neresno, očitki o "sumljivem financiranju" pa povsem neutemeljeni, še zatrjujejo v Delfiju.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

politik70
07. 03. 2007 13.22
Edini direktor ki je zdržal vse oblasti.Imam občutek da sega vsi bojijo.Zidadar zida cerkve in avtoceste.Zdržal je Kučana ,Drnovška ,Petrleta in Ropa zakaj nebi še Janše.Če ga bojo kej sral bo pa Rodeta poklical.Temu ni spasa.Edin sovražnik ki ga lahko pokoplje je ALKOHOL:Drugi mu ne morjo NIČ.
civitasstain@gmail.com
07. 03. 2007 09.57
allisun19 Kako pa to, da ti tako poznaš njegove poštene posle ????? Kdo si pa ti ????
bnam 2707
06. 03. 2007 21.16
Kaj to pomeni,kot je zapisano v naslovu,da smo komedijanti.Vse je smešno in znova smešno.Smeškoti.
doki007@email.si
06. 03. 2007 18.32
ta Zidar je en velik mafijec,......ne se pustit, da vas vrti okol prsta ,...poleg tega je pa tut velik pijanec, ki ima prioritete pri policiji ,....ampak to je naša država ki podpira take ...
alisun19@gmail.com
06. 03. 2007 18.27
Ja...saj mislim, da vsi ki so v tej stroki gradbeni vedo, da je SCT redni plačnik faktur in, da ima čiste posle. Sploh ne vem kako ga lahko tako neutemeljeno obsodijo, ker če je pa kdo poštenjak v Sloveniji je, pa to sigurno Ivan Zidar s Sctjem na čelu...močno pravno službo imajo zgolj zaradi varnosti pred takimi neutemeljenimi obtožbami,ccc
1P2L
06. 03. 2007 18.22
a ga je Gajič naučil teh poslov,al je blo obratno?