Slovenija

Ocena vrednosti prenove jeseniške železniške postaje je prenizka

Jesenice, 10. 10. 2024 17.26 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlada se je seznanila s končnim poročilom revizije o upravičenosti projektnih rešitev za nadgradnjo železniške postaje Jesenice. Poročilo, ki je po besedah ministrice Alenke Bratušek potrdilo, da je projekt potreben, je sicer med drugim razkrilo, da je bila projektantska ocena vrednosti projekta prenizka.

Izsledke revizije družb IKK in TÜV SÜD Rail je ministrica za infrastrukturo Bratuškova javnosti predstavila prejšnji teden. Revizijo je naročila po tem, ko se je po oddaji ponudb na javnem razpisu za izvedbo gradbenih del pokazalo, da so razhajanja med ocenjeno vrednostjo in oddanimi ponudbami velika. Prav tako so se v javnosti pojavile kritike o upravičenosti projektnih rešitev in investicijske vrednosti projekta.

"Iz ugotovitev končnega poročila revizije izhaja, da je projekt železniškega logističnega vozlišča Jesenice potreben in upravičen z vidika predvidenih prometnih tokov in evropskih standardov za železnice v takšni obliki, kot je načrtovan, neustrezno pa je bil izbran naziv projekta, saj gre za kompleksno logistično vozlišče in ne zgolj za železniško postajo," so ob seznanitvi s poročilom zapisali na vladnem uradu za komuniciranje.

Prav tako so revizorji ugotovili, da je večina cen iz ocene stroškov bistveno nižjih od primerljivih cen iz avstrijskih in nemških projektov. Ponujene cene ustrezajo razumnim tržnim cenam. Iz študije tudi izhaja, da je logistično vozlišče Jesenice v takšnem obsegu projektirano prvenstveno zaradi tovornega prometa, so sklenili.

Nova jeseniška železniška postaja
Nova jeseniška železniška postaja FOTO: POP TV

Infrastrukturna ministrica je prejšnji teden izpostavila, da se je iz tega projekta mogoče naučiti, da je racionalno načrtovanje nujno, kljub temu pa načrtovalci pri stroškovnih postavkah ne smejo biti preveč previdni. V gradivo je že na začetku smiselno vključiti vse razpoložljive podatke, saj se lahko stvari vmes spremenijo, kar spremeni tudi končno ceno, je ocenila.

Leta 2022 je ocenjena vrednost projekta znašala 81 milijonov evrov, končna ocenjena vrednost gradbenih del ob objavi javnega naročila je na podlagi upoštevanja inflacije in stanja na trgu narasla na 137 milijonov evrov, najugodnejša ponudba pa znaša 170 milijonov evrov z davkom.

Bratuškova je spomnila, da je Slovenija za projekt pridobila 56,5 milijona evrov evropskih sredstev iz instrumenta za povezovanje Evrope. "Tudi v Evropi so ta projekt prepoznali kot pomemben, zato so ga pripravljeni tudi sofinancirati," je dejala.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jajajaj
10. 10. 2024 19.48
samo da se pleše 💃🕺
Balki36
10. 10. 2024 19.48
Kitajc to nardi v 2 mescih za 5 milijonov....pa to
Sulica 81
10. 10. 2024 19.08
Kranjska je tudi ena revšcina ko stopis v njo te kar mine vse.
slovenc59
10. 10. 2024 18.10
+5
Sem gradbenik, in na uč vam povem da govorite bedarije ! Taki zneski za tole uredit so ekstremno preveliki ! Na pamet govorim, oni ki ne govorijo na pamet bi pa imeli 100 milijonov povrh predračuna ! ! Pa ni menda delal predračun Mujo iz Bihača....., ki ne ve kje so Jesenice !??? A si vi navadni ljudje lahko zamislite koliko je to denarja vizavi izgradnje hiš po poplavah, kjer nobena ne more biti dražja kot 300 tisoč € ! A si vi lahko zamislite koliko hiš bi lahko zgradili na račun ene ušive postajne zgradbe....samo iz podražitev, ne iz osnovnega predračuna .!! Mislim, ej ,vi niste normalni , sto posto ne !!!!!!!!!!!!!!!
bronco60
10. 10. 2024 19.01
+0
Nisi dober prebral, sama postaja bo še najceneje, drago bo vozlišče, to je pa ogromen projekt, pa niti najmanj ne zagovarjam Alenke, ki mi je ukradla NKBM delnice.