Slovenija

Obeta se nova čistka

Ljubljana, 21. 11. 2005 19.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jani Muhič
Komentarji
0

V vrhu policije se obetajo menjave, s katerimi želijo, tako minister, zagotoviti bolj homogeno delovanje sistema.

Generalni direktor Policije Jože Romšek o konkretnih imenih sicer še ne govori, notranji minister Dragutin Mate pa je namignil, da menjave niso povezane le z zadnjimi aferami, ampak naj bi z njimi skušali zagotoviti tudi bolj homogeno delovanje sistema.

Politični cunami dosegel vrhove policije

Začelo se je z Marjanom Erhatičem, prvim operativcem v državi, ki so ga zaradi afere Seme postavili pred disciplinsko komisijo. Podpisal je namreč vprašanja kriminalistične službe celjskim policistom, ki so morali preveriti, kako dela naša dopisnica, Damjana Seme. Policijo naj bi sedaj zapustil tudi šef celjskih kriminalistov Robert Mravljak, ki naj bi ga zamenjal strokovnjak za raziskovanje ropov iz Generalne policijske uprave Janko Goršek.

Z vrha kriminalistične službe naj bi odhajala še drugi pomočnik šefa kriminalistov Boris Novak in Roman Kržan, vodja Sektorja za splošno kriminaliteto na Generalni policijski upravi. Poleg tega na bi zamenjali tudi direktorja novomeške policijske uprave Francija Povšeta, ki po naših podatkih odhaja v gospodarstvo. Naj udaru naj bi bil tudi šef mariborske policije, direktor novogoriške policije Jakob Čeferin, od koder so ukradli znamenitega bentleya, pa odhaja v pokoj. Poleg njega bodo upokojili tudi direktorja policijske akademije Marjana Ferka in še bi lahko naštevali. Sicer pa naj bi na Generalni policijski upravi obstajal celo seznam tistih, ki jih je potrebno zamenjati.