Slovenija

Obdukcija umorjene družine

Pulj/Rovinj, 21. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obdukcija dveh od treh članov v Rovinju umorjene slovenske družine, je potrdila, da sta bila Georg Rakič in Vesna Pavlin Rakič ubita s strelnim orožjem in da je smrt nastopila med minulim petkom in soboto.

Podrobnosti še nerazkrite

Hrvaški policisti so družino našli v ponedeljek, potem ko so jih sosedi opozorili, da se tam širi neznosen smrad
Hrvaški policisti so družino našli v ponedeljek, potem ko so jih sosedi opozorili, da se tam širi neznosen smrad FOTO: POP TV

Patolog puljske bolnišnice Ilija Kučinar, ki je opravil obdukcijo, je povedal, da zaradi preiskave ne sme razkriti, za kakšno vrsto nabojev gre, v katerih delih telesa so jih našli in kakšno strelno orožje je bilo uporabljeno.

Po Kučinarjevih besedah so dele trupel zaradi uradne identifikacije umorjenih glede na zelo slabo stanje trupel poslali na analizo DNK v Zagreb. Od trenutka smrti pa do takrat, ko so jih našli, je minilo od 48 do 72 ur, je še dejal hrvaški patolog.

Obdukcija njunega 12-letnega sina Bojana bo opravljena jutri.

Policija zaslišuje sorodnike in znance

Tudi policija danes ni mogla povedati nobenih podrobnosti v zvezi z umorom slovenske družine v njihovem rovinjskem apartmaju. Celotna zgradba v kateri se nahaja apartma družine Rakić je še vedno zapečatena, čeprav je uraden ogled kraja že končan.

Uslužbenec v podjetju Mondo d.o.o. Bojan Palčar nam je po telefonu povedal, da so ga na rovinjski policijski upravi zasliševali že od včeraj ter da so jih zanimale informacije o podjetju. Kot je še povedal, se sedaj odpravlja domov, medtem pa policija še naprej zaslišuje starejšega sina Ivana Periča.

Policija išče motiv

Na kraju dogodka niso našli morilskega orožja
Na kraju dogodka niso našli morilskega orožja FOTO: POP TV

Okrožni državni tožilec Vlatko Nuić je v torek potrdil, da so bili umorjeni najverjetneje slovenski državljani, 39-letni Georg Rakič, rojen v Ključu BiH, njegova 43-letna soproga Vesna Pavlin Rakič in njun 12-letni sin Bojan.

Slovenski državljani so bili ubiti iz strelnega orožja, storilec ali storilci pa še ni znan. Zaenkrat obstajata dve možnosti smrti družine: trojni umor ali pa umor s samomorom. Nuiću se zdi trojni umor verjetnejši tudi za to, ker na kraju dogodka niso našli orožja. "Predpostavljamo, da bi bili motivi lahko vezani tudi na Rakićevo bivanje v Sloveniji in njegovo nekdanje bivanje oziroma gibanje po drugih območjih in v sosednjih državah," je povedal Nuić.

Državni tožilec Nuić je še povedal, da so neuradno izvedeli, da so žensko truplo našli v kopalnici, ustreljena je bila v glavo in prsa. Moški pa je bil najverjetneje usmrčen v postelji, enega od nabojev so našli tudi v vzglavniku.

SORODNI ČLANKI