Slovenija

O umoru le malo novega

Pulj/Ljubljana, 22. 08. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Splošni bolnišnici v Pulju so končali obdukcijo vseh treh članov v Rovinju umorjene slovenske družine. Patolog je potrdil domneve, da je šlo za premišljeno izpeljan umor, vendar podrobnosti ni smel izdati.

Ugotovitve še preverjajo

Hrvaška policija tudi danes o motivu umora in osumljenih ni povedala nič konkretnega
Hrvaška policija tudi danes o motivu umora in osumljenih ni povedala nič konkretnega FOTO: POP TV

Obdukcijo umorjenih Georga Rakića in njegove soproge Vesne Pavlin Rakić so izvedli včeraj, danes pa so v splošni bolnišnici v Pulju opravili še obdukcijo najmlajšega umorjenega člana družine.

Patolog Ilija Kučinar je poudaril, da zaradi preiskave o umoru, ki še poteka, ne sme izdati, s kakšnim orožjem je bila ubita slovenska družina, kakor tudi ne podatkov, za kakšno vrsto nabojev gre, v katerih delih telesa so jih našli in o številu strelov. Vse podrobnosti in ugotovitve, ki so jih dobili med dosedanjo preiskavo, trenutno še vedno preverjajo, zato tudi policijska uprava istrske županije za zdaj ne objavlja uradnih sporočil.

Na policijski upravi predvidoma jutri pričakujejo uradno poročilo patologa o zaključkih obdukcije članov družine, v naslednjih dneh pa poročilo strokovnjakov vsaj o delu dokazov s kraja dogodka, ki so jih poslali v kriminalistični center v Zagrebu, in njihovih ugotovitvah.

Ivan Perić ni osumljenec

Tiskovni predstavnik slovenske policije Miran Koren je danes pojasnil, da se sodelovanje slovenskih in hrvaških policistov intenzivno nadaljuje. Obenem je dodal, da trenutno ni nič novega, kar bi lahko sporočili javnosti.

Tiskovni predstavnik slovenske policije Miran Koren je zagotovil, da slovenska policija nima nobenih informacij, tudi s strani hrvaških kolegov, da bi bil zoper kateregakoli slovenskega državljana, vključno s starejšim sinom umorjene, podan kakšen sum. Slovenska policija nima podatkov, ki bi kazali na motiv ali morebitne osumljence za storjeno dejanje.

Istrska policijska uprava medtem nadaljuje običajno delo, da bi razjasnila podrobnosti dogodka v Rovinju. Opravila je že nujne pogovore z osebami, ki bi ji lahko dale kakršenkoli koristne informacije, in sprejela tudi vse potrebne ukrepe, je dejala tiskovna predstavnica istrske policijske uprave Štefanija Žumber Prosenjak. Potrdila je še, da so hrvaški policisti opravili pogovor s starejšim sinom umorjene Vesne Pavlin Rakić, 22-letnim Ivanom Peričem. Po njenih besedah Ivana spremlja tudi sorodnik, s katerim so prav tako opravili pogovor. Zanikala je, da bi bil Ivan osumljenec in zatrdila, da gre zgolj za informativni pogovor, s katerim naj bi razjasnili določene okoliščine tragične smrti. To je povedal tudi Koren, ki ni mogel komentirati poročanja hrvaških medijev, da naj bi bil v dejanje morda vpleten Perič.

Namigi o preteklosti umorjenega

Vse bolj pa se v medijih pojavljajo namigi o preteklost umorjenega. Georg Rakić, ki je rojen v BiH, naj bi bil častnik v jugoslovanski armadi, leta 1991 pa je prestopil na slovensko stran. Potem ko je nekaj časa celo delal na ministrstvu za obrambo, je leta 1993 postal podjetnik. Rakiću naj bi menda zaradi sumljivih poslov že pred leti stregli po življenju, vendar policija govoric ne komentira.

SORODNI ČLANKI