Slovenija

O odstopu še razmišljajo

Ljubljana/Celje, 18. 11. 2005 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jelko Kacin se je srečal z ljubljanskima podžupanoma iz vrst LDS, s katerima je govoril o aktualnih razmerah v MOL.

Kacin upa na realno oceno razmer v MOL
Kacin upa na realno oceno razmer v MOL FOTO: POP TV

Predsednik LDS Jelko Kacin se je v Celju srečal z ljubljanskima podžupanoma iz vrst LDS Slavkom Slakom in Igorjem Omerzo, ki sta po poročanju nekaterih medijev napovedala svoj odstop, in se pogovoril o aktualnih razmerah v Mestni občini Ljubljana (MOL). O trenutnih zapletih v MOL Kacin meni, da je "krivda deljena, kajti resnic je vedno več."

Tudi odločitev tretjega podžupana, Miloša Pavlice iz vrst SD, ki je prav tako napovedal svoj odstop, še ni znana. Pavlica je sicer potrdil, da namerava odstopiti, vendar "pogovori še tečejo". Pred dokončno odločitvijo se bo sestal s predsednikom stranke Borutom Pahorjem, najverjetneje ta konec tedna. Vendar pa njegov odstop, kot je povedal, ni pogojen s trenutnimi razmerami v MOL, ampak s tem slučajno sovpada. Po lastnih besedah je že "nekaj časa želel iti stran", ker gre za naporno in izpostavljeno delo.

Kot je znano, je zaplet v vrhu mestne oblasti v sredo povzročila županja Danica Simšič z zahtevo po odstopu načelnikov oddelkov za gospodarjenje z zemljišči, za urbanizem in za gospodarske javne službe in promet - Nataše Turšič, Igorja Jurančiča in Pavleta Klavsa. Ti zahteve županje niso izpolnili, Simšičeva pa naj bi jih nato razrešila sama.

Simšičeva ima Pahorjevo podporo

Borut Pahor zaupa ljubljanski županji Danici Simšič
Borut Pahor zaupa ljubljanski županji Danici Simšič FOTO: POP TV

Ljubljanska županja Danica Simšič ima moje zaupanje in podporo, je povedal predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor. "Ta hip ne znam in tudi ni moja pristojnost, da ocenim, ali je predlog županje za razrešitev treh načelnikov umesten ali ne," je dodal Pahor, ki si želi, da bi Simšičeva na lokalnih volitvah prihodnje leto ponovno kandidirala.

Predsednik SD je izrazil tudi željo, da se Simšičeva tehtno odloči za nadaljnje poteze. V zadnjem letu mandata ni čas za takšne poteze, kot je predlog za razrešitev treh načelnikov, takšne poteze se namreč vleče na začetku mandata. Če pa ima utemeljene razloge za to in je njena odločitev tudi pogoj za dobro delo uprave v prihodnje, potem bo verjetno javnost in ljudje v mestu to sprejeli, meni Pahor. "Če pa ne bodo, potem bo verjetno Simšičeva deležna bistveno manjše podpore na naslednjih volitvah," je še dodal Pahor.

Glede ljubljanskega podžupana iz vrst SD Miloša Pavlice, ki je napovedal odstop z mesta podžupana, še prej pa naj bi se srečal s Pahorjem, je Pahor dejal, da se bodo v stranki glede tega posvetovali v začetku prihodnjega tedna. "Moja prošnja bo, da naredimo vse, kar je v naši moči, da Ljubljano pripeljemo varno in uspešno do izteka mandata," je zaključil Pahor.

SORODNI ČLANKI