Slovenija

O Mercatorju spet jeseni?

Ljubljana, 05. 07. 2007 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Opozicijski poslanci SD, LDS in NP so pozvali k nadaljevanju seje proračunske komisije o prodaji Mercatorja.

Računsko sodišče je v zvezi s prodajo državnih deležev v Mercatorju konec junija izdalo mnenje z zadržkom. Meni, da obstaja tveganje, da Kapitalska družba ni iztržila najvišje kupnine za delnice družbe.
Računsko sodišče je v zvezi s prodajo državnih deležev v Mercatorju konec junija izdalo mnenje z zadržkom. Meni, da obstaja tveganje, da Kapitalska družba ni iztržila najvišje kupnine za delnice družbe. FOTO: POP TV

Poslanske skupine SD, LDS in nepovezanih poslancev so danes pozvale k nadaljevanju prekinjene nujne seja komisije za nadzor proračuna in drugih javnih financ, na kateri bi obravnavali domnevno oškodovanje državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev Kapitalske družbe (KAD) in Slovenske odškodninske družbe (SOD) v Mercatorju.

"Prepričani smo, da obstajajo zadostni in utemeljeni razlogi, da potrdimo domnevo o oškodovanju državnega premoženja pri prodaji kapitalskih deležev SOD in KAD v Mercatorju," je poudaril poslanec poslanske skupine SD Milan M. Cvikl in dodal, da to potrjuje tudi nedavno izdano mnenje z zadržkom računskega sodišča, ki je očitalo tudi vrsto nesmotrnosti in netransparentnosti.

Prva zahteva za sklic nujne seje proračunske komisije na temo Mercatorja je bila podana septembra 2005, vendar so koalicijski poslanci sejo obstruirali, zato je bila prekinjena. Enaka usoda je doletela tudi obe nadaljevanji seje.

Opozicijski poslanci proračunski komisiji predlagajo, naj ponovno obravnava obe revizijski poročili v celoti in naj ugotovi, da obstajajo razlogi za sum oškodovanja državnega premoženja. Opozicija tudi poziva komisijo, naj vlado pozove, da odpravi negativne posledice prodaje Mercatorja in članom skupščine in nadzornemu svetu KAD naloži odpravo in sanacijo negativnih posledic prodaje Mercatorja.

"Vlada lahko odpravi negativne posledice, če bo takšna politična volja," je prepričan Cvikl, ki pričakuje tudi, da bo vlada o ukrepih poročala državnemu zboru v 30 dneh po prejemu sklepov komisije. Dodal je še, da je zdaj na vrsti predsednik komisije, meni pa, da bi se lahko člani komisije sestali jeseni.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bojan1@mail386.com
06. 07. 2007 00.42
sanja se je zgubila in ne ve zakaj se sploh gre... Ta cepec Cvikl na vsak način želi dokazati , za kolio je bil merkator prodan pod ceno, kdo se je okoristil , kolikšna je škoda , odgovornost in če vsa stvar smrdi po korupnosti... in tako pameten in seveda že vnaprej obtožuje in obsoja... brez vsakršnih dokazov, torej že vnaprej vse ve...in dela po (nekem) ali svojem scenariju !! Če ta bi bedak, kdo je potem..., pa točno ve , da nima prav, pa vseeno vztraja in zlobno nagaja...
?rni panter 1
05. 07. 2007 15.54
Ma dej sanja06? A res? Po čem pa to sklepaš, da gre vse v k,...?A po tem da so delnice več vredne? Al da je blo ustvarjenega več dobička? Al mogoče da so se razširili še na Balkan? Utemelji prosim! Prvo je evropska komisija dokazala da s prodajo ni blo nič narobe, potem pač Šoltes ni mogel napisat negativnega mnenja in ga je omilil v mnenje z zadržkom. Naj komunisti in njihovo računsko sodišče pregleda vse prodaje ki sta jih KAD in SOD opravila pod njihovo vladavino,...Ko so sami prodali 99 deležev ki so jih imeli v podjetjih pod mizo, torej brez javnega zbiranja ponudb,...Tam se je dogajal kriminal.Banda....
sanja06@email.si
05. 07. 2007 14.47
se vam tuži po jankoviču a? sposoben je pa bil za tale merkator, ne pa zdj k ste postavl unga piflarčka debeljaka gre pa vse skup v k....