Domača scena

Vse je pripravljeno za 17. festival Panč, kjer bo nastopil tudi Cene Prevc

Ljubljana, 13. 08. 2024 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Vadnjal, Tjaša Železen, E.K.
Komentarji
1

Danes se je na druženju v ljubljanskem centru Rog močno zvišala stopnja obiskovalcev s smislom za humor - komiki so predstavili načrte za sedemnajsti festival stand up komedije Panč, ki ob izteku poletja v prestolnici že tradicionalno poskrbi za smeh in dobro voljo. V petih festivalskih dnevih se bodo naslednji teden na odru pod zvezdami zvrstili številni prekaljeni komiki in tudi nekaj zelo zanimivih debitantov.

Med letošnjimi debitanti na Panču je kar nekaj presenetljivih imen: za Domna Valiča bo prvič, svoj smisel za humor bo ljubljanskemu občinstvu predstavil predsednik uprave NKBM John Denhof, svoj talent pa bo na Panču premierno predstavil tudi nekdanji skakalec Cene Prevc: "Čisto vsak ne more biti komik, lahko pa je skoraj vsak. Jaz mislim, da je deset odstotkov talenta, vse ostalo pa je trdo delo. Če pa, kaj zna, Cene Prevc, je to trdo delo, to je pokazal kot skakalec, kjer je moral garati, da je prišel, do tam, kot je," je dejal Andrej Težak - Tešky, oče festivala Panč.

Tudi pot do komika bo še dolga. "Jaz se trenutno vidim, kot en prišlek, ki je v preteklosti mogoče naredil kakšno medijsko zadevo zanimivo, zame pa je to predvsem en nov izziv, za katerega bomo videli, če ga bom uspešno opravil," je dejal Cene Prevc. V to sploh ne dvomi njegov mentor. "Verjamem, da bo s svojo simpatičnostjo in otroškim obrazom očaral. Mislim, da se ga splača priti pogledat," je dejal dr. Uroš Kuzman. "Ko se z njim pogovarjaš, je zelo duhovit. Jaz mislim, da ima, nastavke dobrega stand up komika," je povedal Aleksander Pozvek.

Kaj pa sploh spada v opis delovnega mesta komika? "Na prvem mestu je zagotovo vztrajnost, ker je to v resnici zelo težek posel, če lahko temu tako rečemo," je dejala Maja Monrue, soorganizatorka festivala Panč. "Moraš imeti norost in željo, da sploh stopiš iz vrste, da nekaj poskusiš narediti," je dodal Uroš Kuzman. "Nekaj se spomniš pa nekaj poveš in to je to. Temu ni tako, ko nekdo zahteva od tebe, da imaš 20 minut materiala. Potrebno se je usesti in to spisati, kar pa je zahtevno," je dodal Aleksander Pozvek.

Še posebej na Panču, kjer bo v nastopajoče vsak večer zrlo po 1000 parov oči. "V petih dneh na Panč pride pet tisoč ljudi, kar pomeni, da imamo pet razprodanih večerov," je dejal Andrej Težak - Tešky. Glavna novost letošnjega festivala bo Petkov večer brez cenzure, posvečen pa bo črnemu humorju, ki je kljub klasični slovenski zadržanosti  - po izkušnjah komikov  - v Sloveniji vse bolj priljubljen.  

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Betuul
13. 08. 2024 21.59
Cene Prevc ! 🎤cene komik cene komik🦜