Slovenija

Novi razpis za operacijske mize

Ljubljana, 24. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na ministrstvu za zdravje so ponovili razpis za nakup 18-ih operacijskih miz za pet slovenskih bolnišnic.

V petih slovenskih bolnišnicah upajo, da bodo nove operacijske mize čimprej dobili (Foto: POP TV)
V petih slovenskih bolnišnicah upajo, da bodo nove operacijske mize čimprej dobili (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Ministrstvo za zdravje je objavilo javni razpis za dobavo in montažo 18 operacijskih miz za Splošno bolnišnico Murska Sobota, Splošno bolnišnico Novo mesto, Splošno bolnišnico Izola, Splošno bolnišnico Maribor ter ljubljanski Onkološki inštitut.

Javno naročilo se bo oddajalo po sklopih, in sicer za vsak javni zdravstveni zavod posebej. Ponudniki morajo oddati ponudbo za vsak zavod posebej, merilo, ki ga bo ministrstvo za zdravje uporabilo pri izbiri, pa je najnižja cena. Rok za sprejemanje ponudb je 2. avgust.

Operacijske mize nujno potrebne

Kot so sporočili z ministrstva za zdravje, je razpisna dokumentacija na voljo tudi na spletnih straneh naročnika, s čimer se omogoči dostopnost do informacij ter posledično odprte ter popolnoma transparentne razpisne dokumentacije najširšemu krogu ponudnikov.

Vse omenjene bolnišnice so dale predloge za vključitev v razpisno dokumentacijo, mize pa so različne po namenu in ne bodo enake.

V izolski bolnišnici so denimo operacijsko mizo naročili že pred dvema letoma, pa je še vedno nimajo. V mariborski bolnišnici operacijske dvorane že od septembra lani čakajo na mize. Tudi v Murski Soboti mize rabijo takoj, saj sta maja potekli že dve leti od konca gradnje nove porodnišnice, s katero imajo velike stroške, predvsem z vzdrževanjem zgradbe, ki še žal ne more služiti svojemu namenu. Na ljubljanskem Onkološkem inštitutu bodo nove operacijske dvorane pripravljene vsak čas.

Zaradi razpisov v zdravstvu, ki so kar po vrsti padali, v slovenskih bolnišnicah niso najbolj optimistični, a kljub temu upajo, da bo tokratni razpis uspel.