Slovenija

Novi izstopi iz LDS?

Ljubljana, 14. 03. 2007 19.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Suzana Lovec
Komentarji
37

LDS naj bi zapustili še 4 poslanci. Tone Rop, Milan M. Cvikl, Darja Lavtižar Bebler in Marko Paviha naj bi prestopili k SD.

Liberalno demokracijo naj bi v prihodnjih dneh po neuradnih, a zanesljivih informacijah, zapustili še štirje najvidnejši poslanci. Tone Rop, Milan M. Cvikl, Darja Lavtižar Bebler in Marko Paviha naj bi prestopili k Pahorjevim socialnim demokratom.

LDS naj bi v prihodnih dneh zapustili najmanj štirje poslanci
LDS naj bi v prihodnih dneh zapustili najmanj štirje poslanci FOTO: Dare Čekeliš

Poslanci, ki naj bi prestopili, informacije niso želeli komentirati. "Ne želim komentirati. Ko se bodo, če se bodo zadeve zgodile, bom komentiral," je za 24UR povedal Cvikl.

Da se bodo zadeve odvile v sedmih ali desetih dneh, pa upa vodja poslancev SD Miran Potrč. "Pričakujemo, da bomo po prestopih postali največja poslanska skupina, o kakršnikoli spremembi v vodstvu poslanske skupine se nismo pogovarjali," je dejal.

Potrč prvi, da se o vseh bistvenih vprašanjih z morebitnimi prestopniki pogovarja predsednik stranke Borut Pahor, pri pogovorih o bolj operativnih vprašanjih - glede delovanja poslanske skupine pa je sodeloval tudi sam.

Tisti, ki ostajajo v poslanski skupini liberalnih demokratov, ne vedo natanko, kaj se dogaja. "Ko jih vprašam, kam odhajajo, ne dobim odgovora," je za 24UR dejal Milan Petek ter dodal, da ni slišal, da namerava kdo oditi.

Po naših informacijah se lahko zgodi, da bo prvemu valu prestopnikov v SD sledil še drugi, nekateri poslanci LDS naj bi še naprej razmišljali o prestopu k novi Lahovnikovi poslanski skupini. Nekaterim odhajajočim liberalnim demokratom pa naj bi bila bližje ideja, da bi bili poslej samostojni poslanci.

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?rni panter 1
15. 03. 2007 16.14
@malasutra kar naštevaš ti, se je dogajalo do sedaj.Teror nad mediji se sedaj kaže v pluralizmu, se pravi, da na TV SLO ni več nekoga ki lahko reče.ne, prispevka o državnem Falconu ne bomo objavili,...Če se še spominjaš kdo je bil takrat na vladi, pa kdo je medije usmerjal.Ali pa, se spominjaš izjave g.Ropa, ko je mislil da so kamere izključene in je rekel g.Jankoviću-tebe je nastavila politika, tebe sem jaz nastavil (kdo bo koga ubogal),...Podobnih cvetk levičarjev je še cel kup.In edino dobro kar se lahko zgodi je, da bo sedanja vlada na volitvah zopet zmagala.Kar lahko seveda pričakuješ, saj LDS iin Zares ne bosta na volitvah dobili dovolj glasov da bi lahko karkoli delale, tako da papa morebitna levičarska vlada.Pa ne si razlagat dogodkov ki so se odvijali ko je vladala LDS skozi cenzurirano okno,...
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 16.11
takih bednih argumentov se jaz ne oklepam, brez skrbi. preberi, kaj sem odgovoril mateju1111, pa ti bo jasno, zakaj sem zmeraj bil in bom volilec levo od sredine. kdo na tej strani pa me bo najbolj prepričal, pa ta trenutek še ne vem. odvisno od programa, ne od kulta osebnosti (kot se vse prerado dogaja volilcem sds).
it.sucks2@yahoo.com
15. 03. 2007 16.03
hehe malasutra ... kot kaze si tudi ti že prestopil iz lds v sd;))) emm glede ekonomskih kazalcev - tko kot si rekel prej kar se ekonomskih kazalcev tiče - ekonomija je bila pred jj in bo po njem in bo šla svojo pot. enako velja za lds ... hotel sem samo rečt da si hinavc ... zdej govoriš tko ... ko bodo pa tvoji na oblasti boš pa govoril da so vse TVOJI naredil ... saj te vsi ze poznamo no malasutra - sam dvignemo prst in vidim kam piha ... tja si tud ti nagnjen ...
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 15.27
matej111, ne ti skrbet za mojo službo, ker jo že imam. kar se ostalih tvojih vprašanj tiče - imel bom najmanj boljši občutek, če bo levica na oblasti. pričakujem tudi, da se bo ustavilo podpiranje klera in združevanje cerkve s politiko, da se bo ustavilo razprodajanje javnega zdravstva, teror nad mediji, krčenje socialne države. da bo konec hujskaštva in širjenja nestrpnosti do manjšin. vse to pričakujem. in to bom imel od tega.
matej1111
15. 03. 2007 15.15
malasutra, povej ti meni, kaj maš ti od tega, da se krepi SD in da Zares in LDS pridobivata volilce in kaj boš imel od njih, če bodo na vladi?Kaj ti misliš, da ti bodo sveže žemljice nosli vsako jutro in da boš dobo mesečno rento? Taki časi so, da se boš mogo v vsakem primeru v službo spravit!
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 13.31
prav nič nisem slabe volje. nasprotno. prav dobre volje sem, ko vidim, kako se krepi sd. pa tudi, ker domnevam, da bosta zares in lds tudi pritegnila dokaj visok delež volilcev.
?rni panter 1
15. 03. 2007 13.06
@malasutra ;) SI pa res malo slabe volje, najbrž ker od LDS ne bo nič ostalo. Tako je to. Sami sebe so pojedli. Sad but true :D - Metallica ;)
matej1111
15. 03. 2007 13.04
Boli me qrac, če so levi ali desni, spodnji ali zgornji! Jaz vem, da bom mogo delat pri enih in drugih, tisti pa ki jamrajo čez SDS pa so navadni lenuhi, ki so bli pod vlado LDS pri koritu!Saj se bodo navadli, pač rabijo en čas in mislijo da bo pri SD isto, kot pri LDS in kličejo da se tisti časi vrnejo!Sicer, pa vas je tak polovica, takih ki tak rečejo kak jim foter pove!
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 12.34
kaj pa je jj naredil za izboljšanje ekonomskih kazalcev?!? stvari tečejo svojo pot že od prej... nekaj se je širokoustil z reformami, pa nič od vsega skupaj. še dobro. to bi šele bila štala. aha, res pa je, da ekonomski kazalci podjetjem, ustanovljenim s cerkvenim kapitalom, dobro kažejo. opus dei in loža p6 dobro delata pri nas, odkar imamo jj glantzkopfa za generala vlade.
it.sucks2@yahoo.com
15. 03. 2007 11.27
no sej in ko bo levica spet nazaj boš pa glasen o teh ekonomskih kazalcih ... katere si zdaj skenslal ...;) osebno mi puca ku*** kdo je na oblasti ... ker mi še nkol nben nič v usta ni dal ... zato poskrbim sam ... tko da...
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 11.21
tako je, it.sucks2. bo poskrbel glantzkopf. moro, ti imaš pa čiste more, vidim. hej, skoraj pol slovencev je tik pod pragom revščine (je pokazala zadnja raziskava), 12 odstotkov je totalno revnih, ti pa praviš, da nam gre dobro. da nam gre boljše kot prej... pa, desni ste res eni zagamani nakladači in demagogi. kar se ekonomskih kazalcev tiče - ekonomija je bila pred jj in bo po njem in bo šla svojo pot. k temu pa res ni on nič prispeval. procesi tečejo že od osamosvojitve v tej smeri, remember. p*** ste pametni. kr' neki.
it.sucks2@yahoo.com
15. 03. 2007 11.10
no vidiš ... sam še malasutra ujame zlato ribico.... PS: pa da nauš sebičen ... najprej poskrbi za strojančke ...
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 11.05
ravno zato, it.sucks2. ker kriza lds je najbolj odgovarjala sds. no, zdaj je krize konec. ti kar duhoviči. sd je že zdaj dohitel sds. kaj šele bo... to, da ga bo janša še x krat polomil do konca mandata pa ja veš tako dobro kot jaz. vse to pa so procenti navzdol za njega. da še jaz dodam:hahaha. če boste desni v takem tempu osvajali politično kulturo, boste zreli za politiko čez kakih petdeset let. do takrat pa ste, žal, analfabeti.
pumpar@volja.net
15. 03. 2007 10.57
Je še sploh kdo ostal v LDS?
it.sucks2@yahoo.com
15. 03. 2007 10.22
hahahahahahaa malasutra ... malasutra | 15.03.2007 | 09:46 klasik, kot vemo, tile desni tu ne premorejo in ne zmorejo enega samega pametnega argumenta. zato so žaljivi. ker je to vse, kar znajo. to, da so živčni, je samo znak, da jim je jasno, da dogajanje na levici ogroža njihov primat. dogajanje na levici ogroža njihov primat HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAH tisti vic o transplantologih ne seže temu niti do gležnjev ... pa sem mislil da nimaš smisla za humor;)) spet ena izmed bolj pametnih izjav malasutre ... hehe mislim da so sdsjevci zelo ogroženi ... sploh pa zdaj ... ko je lds razpadel ... bravo;))
pkorosec
15. 03. 2007 10.13
Ja Klasik, kako si drznes dvomiti v trenutno vlado? Sigurno si izbrisanec, cigan ali pa zivis s partizansko penzijo. 60 let ste vladali, zdaj pa smo mi demokrati prisli na oblast in kot prvo bomo lepo po demokraticno poskrbeli, da vse ki niso z nami, utisamo in zblatimo.
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 10.08
evo, malo heca, en tak vic, da ne boste tako zapeti. še opomba iz moje strani: jaz bi namesto tri rekel dva (drnovšek je izvzet, kar se mene tiče). Zapisnik evropskega kongresa transplantologov Poročilo britanskega predstavnika: Našli smo človeka brez hrbtenice, mu jo presadili in po tednu dni v bolnici je zahvaljujoč odkritjem britanskih zdravnikov shodil in si začel iskati službo. Francoski predstavnik zdravnikov je poročal : Pri nas smo imeli pomembnejso zadevo. Vzeli smo človeka z enim samim pljučnim krilom, mu presadili manjkajoče pljučno krilo in po treh dneh je odšel iz bolnice in si začel iskati službo. Predstavnik italijanskih zdravnikov je poročal: Mi smo imeli dva pacienta brez srca. Ker smo imeli le enega darovalca, smo se odločili in vsakemu od obeh paciantov presadili pol srca. Po samo dveh dneh sta oba pacienta ozdravljena že začela iskati službo. Predstavnik slovenskih zdravnikov je ponosno povedal : Vse to ni nič. Pri nas imamo tri ljudi brez možganov. Postavili smo jih na čelo države in v rekordnem času že več kot pol države išče službo.
malasutra@gmail.com
15. 03. 2007 09.46
klasik, kot vemo, tile desni tu ne premorejo in ne zmorejo enega samega pametnega argumenta. zato so žaljivi. ker je to vse, kar znajo. to, da so živčni, je samo znak, da jim je jasno, da dogajanje na levici ogroža njihov primat. potem pa kvasijo takšne neumnosti, da je jj naredil za slovenijo v enem mandatu več, kot lds v dvanajstih letih skupaj. več, ja, več škode, vsekakor. pa ni važno. ljudje itak vidimo. zares bo kul stranka in okrepljeni sd bo boljši od sedanjega. tudi lds se bo skuliral, stabiliziral in postopoma spet okrepil. vse to pa odžira glasove desnim. in prav je tako. naj gredo tja, kamor sodijo - v opozicijo.
Uporabnik113189
15. 03. 2007 09.29
matej1111, imaš prav. Res se že preveč časa pustil tukaj, grem po svojih opravkih..Da se ne bi trudil z ugibanjem, sem zeeelooooo daleč od izbrisanih. Si pa včasih zaželim, da bi kakšen matej ali max kakšno leto preživel na njihovem mestu.. To bi mi bilo v veliko veselje in užitek..
zupancicevajama@email.si
15. 03. 2007 09.20
Ali nebi bilo bolj enostavno, da so zamenjali vodstvo in program stranke, kakor, da se razpadajo kakor gobavec? Sploh pa sem rad sarkasticen, vendar tudi SDS potrebuje mocno opozicijo.