Slovenija

Nova vozila za državo

Ljubljana, 17. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Država bo za nova vozila namenila 870 milijonov tolarjev. Največji naročnik je ministrstvo za javno upravo.

Med večjimi naročniki so še ministrstvo za javno upravo(17), carinska uprava (9), veterinarska uprava (8), zdravstveni inšpektorat (6), inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano (7).

Ministrstvo za javno upravo je objavilo skupni javni razpis za dobavo 237 vozil za ministrstva in državne organe v sestavi, v skupni vrednosti 870 milijonov tolarjev. Gre za vozila najnižjega, srednjega in višjega razreda ter raznih tipov kombiniranih vozil, medtem ko bo največ vozil (145) namenjenih obrambnemu ministrstvu.

Ministrstva in državni organi v sestavi so se za nakupe vozil odločili zaradi zamenjave iztrošenih prevoznih sredstev, modernizacije prevoznih sredstev ali dopolnitve voznega parka.

Pogoji za ponudnike

Odpiranje ponudb bo 8. septembra. Ponudniki, ki se bodo prijavili na razpis, morajo biti registrirani za opravljanje dejavnosti, pri čemer morajo biti uradni prodajalec vozil, ki jih ponujajo. Ponudniki pa ne smejo biti kaznovani ali v kazenskem postopku zaradi korupcije. Imeti morajo poravnane davke in prispevke, ne smejo biti v stečaju, likvidaciji ali prisilni poravnavi.

Razpisna komisija bo poleg osnovnega merila, to je najnižje cene, ocenjevala še merila organiziranosti servisnih storitev, varnostne parametre vozil, dobavne roke za vozila in garancijske roke za dobavljena vozila.