Slovenija

Nova stranka na levici?

Ljubljana, 15. 12. 2006 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Vladimir Vodušek
Komentarji
17

Po nepričakovanem izstopu Golobiča iz LDS so ugibanja o ustanovitvi nove stranke na levici vedno glasnejša.


KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malasutra@gmail.com
18. 12. 2006 10.57
skrajni čas je za novo levo stranko v sloveniji. sds & klika nas peljejo v polom. vse, kar si napisal albertinum, drži. in še mnogo več je tega. samo poglejte, kaj počnejo z javnim zdravstvom. kako podžigajo sovraštvo in nestrpnost med ljudmi. kako cerkvi ližejo rit. beda. naj že kdo ustavi tega skrajneža, revanšista in iracionalneža od predsednika vlade. več kot pol ministrov pa je itak na bushevem IQuju. verjetno bi se ne samo jezikov, ampak celotne izobrazbe (od osnovne šole naprej) morali učiti pod hipnozo:)))))))))
pavel.ferluga@siol.net
18. 12. 2006 10.39
Kuge, lakote, vojske in SLOVENSKE LEVICE, reši nas o Gospod!!!!!
bnam 2707
18. 12. 2006 10.06
zgodovina na more biti plesniva.Je naša stvarnost in del naše identitete.Je ni moč spreminjati,nasprotno pa se da kreirati danes politiko,ki bo sprejemljiva za večino.Čez pedeset let se bo zopet našel nekdo,ki bo rekel za obdobje,ki ga mi danes živimo,da je plesnivo.Zato je to izrazoslovje neprimerno in škodljivo. Ne vem za kakšno komunistično partijo gre in kakšno združevanje bivše Jugoslavije? To nikakor ni možno v današnjih razmerah.Ne moremo pa tega trditi za prihodnost,za katero ne moremo reči kakšna bo.Države se združujejo zaradi skupnih interesov..lahko tudi zaradi borbe proti skupnemu sovražniku..kdo ve.Pustimo raje to tistim generacijam,ki šele pridejo.Oni bodo kreirali svojo bodočnost brez nas in naših današnjih pogledov.
Felix2
18. 12. 2006 09.49
albertinum, to so tvoje predpostavke. V kolikor je ta tvoj bavbav resničen, bi morala opozicija zdavnaj vložit interpelacijo proti celotni vladi. Pa nič od nič. Nekaj je trobiti v prazno, drugo pa so dejstva. Lepo se imej in uživaj v svojih sanjah.
mkoc@email.si
18. 12. 2006 09.33
le tole: nacionalizem in ultra-levica to sta dve diametralno nasprotni stvari in na teh osnovah ne more nastati stranka. Drugače, ultra levico že imamo (nekakšno Komunistično Stranko al kaj so že), a tako glupo nastopajo, zagovarjajo nekakšne ponovno združitev Juge in AVNOJ ter omenjajo "lahe" in "ogre" (haloooo?) , da je še petletnikom najbrž očitno, da jih je podtaknila država (podobno kot v primeru KP v ZDA), da dejansko delajo škodo in sramoto levičarskim idejam v družbi. S tistimi je treba narediti prvo konec, nato pa zasnovati pravo levo stranko - tako, ki ne bo sanjala o prazgodovini temveč bo sodobna, usmerjena naprej, prilagojena novim časom in mladim ter zagovarjala alternativno globalizacijo (po kitajskem receptu, recimo...), ateizem, meščansko mislenost in vrednote... Seveda brez neumnih "maščevanj" ter ukvarjanj z "domobranci", "avnojem", "jugo" in ostalo plesnivo zgodovino...
bnam 2707
18. 12. 2006 01.06
konjedc: oba se strinjava in to je bistvo,da so bili domobranci luzerji svojega časa skupaj z RKC in svojimi idoli iz tistega časa.Vesel sem,da sva si tukaj blizu.Tudi Tito je bil takega mnenja!
Variatio delectat
16. 12. 2006 16.25
Svobodnjaka se da brati vsepovsod. Njegov domet je silno kratek. Varno skrit za psevdonimom zmerja naokoli, kot kak paglavec, skrit za dvoriščno ograjo svojega 'hrabrega' očita. Zelo je hecen v tej svoji nebogljenosti. Glede stranke na levici pa mislim, da karkoli bo nastalo na enakih temeljih kot zdaj, ne bo dogo trajalo. Politika je resno opravilo in če kdo blebeta naokoli, da je levičar, obenem pa razpolaga z milijardami SIT, je preprosto en glup in nadut lažnivec. Nasedel mu bo del neukih in v preteklosti živečih naivnežev. Vendar tudi ti postajajo vse bolj zreli. Levica in desnica sta vezani na delitev dela, ne pa na komunajzarsko preteklost (slednja bi morala biti sankcionirana). In pravna država mora delovati, da kriminalci pridejo na sodišče....
Uporabnik113189
16. 12. 2006 15.32
hehehe, albertinum, pa to je šele majhen del. Če bi šli v podrobnosti, je tega za več strani..Kaj pa se še skriva in bo šele prišlo na dan, bo pa prava grozljivka..
albertinum@excite.com
16. 12. 2006 15.06
Zupancicff, dam ti več argumentov za korupcijo in klientelizem: prenova vladne palače brez javnega razpisa, zasebni helikopterski poleti Janše nad hišo njegove bejbe, za 400 mio sit dražje helikoptersko reševanje preko zasebnega podjetja, menjave sposobnih direktorjev s kadri sds, adriino predplačilo letala zasebnemu podjetju (takratni direktor adrie je bil nastavljen s strani sds), žene in sestre funkcionarjev sds v nadzornih svetih podjetij, jambrekova zasebna univerza subvencionirana z davkoplačevalskim denarjem, previsoke plače v javnem zavodu rtv slo, revizija mercatorja skrivnostno pride v javnost ravno pred volitvami (ko je sds napadala jankovića in je to potrebovala), cenzura medijev (ukrepi proti zaposlenim novinarjem v rtv slo), prevzem dela (slivnik & co), nova zakonodaja cerkvi znatno povečuje financiranje (hvala za pomoč na volitvah), nakup oklepnikov (dobrikanje američanom za njihovo pomoč pri volilni kampanji sds) ...
Felix2
16. 12. 2006 14.39
dani.ca, pol se boš pa zbudila. Dej en sam argument napiš za tole tvoje klobasanje, prosim.
dani.ca@email.si
16. 12. 2006 14.30
kritika prejšne vlade in posledična zmaga na volitvah o enoumju,klientilizmu o korupciji, se nadaljuje ša hitreje kot se prej,le da zdaj na desni.veliko pomoč jim nudi kler,ki je primerno nagrajen-vračanje nacinal.
Felix2
16. 12. 2006 13.20
Jaka37: Povsem korektno razmišljanje. Se pod vse podpišem. Počasi bojo moral povedat: Ali so levičarji, ali so za kapital. Narod jih je že počasi pogruntal. LP!
bnam 2707
15. 12. 2006 22.49
jaka: ustanovila se bo nova stranka,ki z LDS-om nima nič skupnega.LDS ni bila levo usmerjena stranka!Če bo še napraj kapital vrednejši od človeka,bo nova stranka leve sredine dobila večino na naslednjih volitvah.Ne želite si,da jo ustanovijo,ker bo to za vas poraz.Ne vem kaj vam gre ves čas po glavi TITO.Ah ja saj res,bil je tako velik,da ga vaši nebodo dosegli še naslednjih 100 let.Verjetno pa nikoli! Kadar ima Jaka slab dan,je zanj kriv TITO,če Jakatu kaj ne gre je za to kriv Tito.če vladi kaj ne gre,je spet kriv Tito.Hudiča,ko so domobranci izgubili vojno je bil tudi kriv Tito in to jih boli.In,ko vaših nebo več na oblasti bo tudi kriv Tito. Nehajte neprestano stokati in kazati na ljudi,ki jih ni več in se ne morejo braniti.Ti z zgrešeno politiko nimajo nič.
bnam 2707
15. 12. 2006 22.46
Vse partije se borijo za svojo rit,tu med njimi ni razlike.Razlika pa je,ker nekateri niso dorasli času,ki ga živimo in še vedno kopljejo po zgodovini z namenom revizije.Se razume,da to ni mogoče. Sam bom podprl tako politčno skupino,ki bo prisegla na narodni razcvet na vseh področjih,od katerih je sociala poglavitna in človek pred kapitalom.To bo stranka,ki bo zasenčila vse dotedanje.Voditelj te stranke dolgo nikomur ne bo znan.Ta človek ni nihče od sedaj znanih in omenjenih mož na politični sceni.Ne bo deloval v škodo slovenskega naroda,trudil se bo za prihodnost in ne bo dopustil izkoriščanja malega človeka.Sledile mu bodo množice... ker se bo boril za pravo in ne formalno demokracijo. Njegova priljubljenost bo razširjena po celi EU,ker bo sposoben predvideti dogodke,ki bodo razjedali EU. Na domači politični sceni bo tako priljubljen,da mu bodo stregli po življenju a brez uspeha.Sedanji politični veljaki bodo le njegova senca in trudili se bodo spotkopati delo politika nove ere.Zapisan bo v zgodovino kot velik državnik majhne države!
ivanz
15. 12. 2006 20.49
nova nacionalistična ultra levičarska stranka je to, kar bi slovenija potrebovala za uspeh.
svobodnjak@email.si
15. 12. 2006 20.43
Jaka37, daj naredi uslugo pa pojdi pucat sekrete, ne pa da tukaj spuščaš svoje fekalije. Očitno je, da se zelo bojiš nove stranke na levici, ker bo tvoja SDS kmalu odjebala in odšla na smetišče zgodovine.
jaka37
15. 12. 2006 20.34
Kaj pa bo glavno vodilo te leve stranke? Sociala? Kar pa močno dvomim, glede na to, da je slovenska "levica" skozi desetletja obvladovala kapital v tej državi. Ko pa jih je narod odstranil iz oblasti, so bili odstranjeni od kapitala in v tistem trenutku so razpadli, kar sta bili edino oblast in denar dve skupni in družni točki. Torej? Glede na to, da so to ljudje, ki so enormno obogateli v tranziciji, dvomim, da so pravi ljudje, ki bodo zagovarjali socialo. Lahko je zagovarjati socialo, ob tem pa sedeti na 4 miljardah v primeru Jankovića. Še celo Kučan se ni mogel ločiti od državnega denarja, ko si je po "upokojitvi" uredil v slogu Tita, doživljensko proračunsko "rento", ki financira nekakšen urad bivšega predsednika. Lepo vas prosim. Kakšen urad bivšega predsednika neki? Najprej naj tovariši pokažejo, da so na istem nivoju kot delavski razred, potem pa naj prodajajo idejo o nekakšni levi stranki.