Slovenija

Nova heroinska naveza

Kranj, 03. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na kranjskem sodišču je bila vložena obotožnica zoper tri ljudi. Uradnih informacij še ni, v heroinski navezi je sodeloval tudi Ivan Grilc, ki je na Nizozemskem že obsedel pet let zapora zaradi tihotapljenja 90 kg heroina.

Ivan Grilc
Ivan Grilc FOTO: POP TV

Odkrivanje nove naveze je trajalo približno leto dni. Primer je vodila skupina državnih tožilcev za posebne zadeve, rezultat preiskave pa je vložena obtožnica zoper tri osebe, poleg Grilca med drugim tudi zoper znanega ljubljanskega prevoznika. Ta naj bi v navezi, ki naj bi v letih 95 in 96 v zahodno Evropo prepeljala okrog 300 kg heroina, odigral najpomembnejšo vlogo. Med dokazi, ki bi govorili o obstoju omenjene naveze, pa ni niti grama heroina. Vse naj bi temeljilo na izpovedi enega od obtoženih.

Predmet preiskave je tudi morebitna povezanost s tako imenovano razvpito gorenjsko heroinsko navezo, katere člani, gre za šesterico, so bili marca predlani obsojeni na skupno 45 let in pol zapora.

Vsi obtoženi poznajo Andreja Hartmana, vodjo gorenjske heroinske afere
Vsi obtoženi poznajo Andreja Hartmana, vodjo gorenjske heroinske afere FOTO: POP TV

Ali sta bili navezi prepleteni, ni znano. Vsi tokrat obtoženi pa naj bi poznali vodjo gorenjske heroinske naveze Andreja Hartmana, ki ga od pobega naprej, obsojen je bil na 14 let zapora, a je izginil neznano kam še preden se je znašel za rešetkami, še vedno iščejo z mednarodno tiralico.

SORODNI ČLANKI