Slovenija

Nič več mečkanja z Lipo?

Ljubljana, 06. 01. 2006 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.B./B.M.
Komentarji
0

Predsednica sodišča napoveduje skorajšnji zaključek postopkov zaradi prekrškov proti lastniku lokala.

Na okrajnem sodišču v Ljubljani, kjer obravnavajo vse aktualne primere, povezane z lastnikom diskoteke Lipa Robertom Zavašnikom, napovedujejo, da bo v kratkem pravnomočnih več sodb. To pomeni, da naj bi inšpekcija dobila dodaten argument za zaprtje spornega lokala, lastnik pa naj bi državi končno plačal več deset milijonov kazni za serijo prekrškov.

Pravosodna zimska idila okrog zabavišča Lipa naj bi se kmalu končala, napovedujejo na Okrajnem sodišču v Ljubljani
Pravosodna zimska idila okrog zabavišča Lipa naj bi se kmalu končala, napovedujejo na Okrajnem sodišču v Ljubljani FOTO: POP TV

Na ljubljanskem okrajnem sodišču, kamor že nekaj časa spadajo tudi sodniki za prekrške, pojasnjujejo, da se je lastnik lokala Lipa lani pritožil zoper vsako odločbo, ki mu jo je zaradi prekrškov izrekla inšpekcija. Zavašnik se je pritožil 67-krat, verjetno opogumljen tudi s tem, da so - razen enega - vsi primeri pred tem, zaradi zakona o aboliciji s 1. januarjem 2005 zastarali.

K dolgotrajnosti obravnav naj bi bistveno prispeval Zavašnikov odvetnik Vajda s pritožbami. Strategija se je do zdaj splačala, saj so nekateri primeri zastarali še pred abolicijo, poslej naj bi bilo drugače.

Še aktualni lanskoletni primeri so zaradi različne narave združeni v tri velike postopke, najbolj številni prekrški pa so glede obratovalnega časa. Vsaj temu delu se po napovedih predsednice okrajnega sodišča Vesne Pavlič Pivk menda obeta skorajšnji konec postopkov.