Slovenija

Nič več kot lani

Ljubljana, 24. 04. 2007 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Letni dodatek pokojninam ostaja enak kot lansko leto. Nižji znaša dobrih 207 evrov, višji pa malo več kot 341 evrov.

Letni dodatek za upokojence ostaja enak kot lani
Letni dodatek za upokojence ostaja enak kot lani FOTO: POP TV

Člani sveta Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (ZPIZ) Slovenije so sprejeli sklep o zneskih letnega dodatka za upokojence v letošnjem letu, ki ostaja enak kot lani. Upokojenci, katerih pokojnina znaša več kot 369,49 evra, bodo skupaj z majskimi pokojninami prejeli nižji letni dodatek v višini 207,29 evra. Upokojenci z nižjimi pokojninami pa bodo prejeli letni dodatek v višini 341,18 evra.

Letni dodatek se z letošnjim letom usklajuje v skladu z zakonom o usklajevanju transferov posameznikom in gospodinjstvom, ki je stopil v veljavo 1. januarja, in ne več v skladu z zakonom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. V zakonu o usklajevanju transferov je določeno, da se transferji uskladijo enkrat letno v mesecu januarju z rastjo cen življenjskih potrebščin v obdobju od januarja do decembra v preteklem letu v primerjavi z istim obdobjem v letu pred tem.

Iz fonda bodo za rekreativno, športno in kulturno dejavnost upokojencev namenili 144.797 evrov, za dejavnosti invalidov pa 25.552 evrov.

Člani sveta pa so med drugim potrdili tudi besedilo javnega razpisa za delitev sredstev za rekreativno, športno in kulturno dejavnost upokojencev in invalidov za letošnje leto. Tako bodo letos za omenjene dejavnosti namenili 170.350 evrov, ki se bodo tako kot do sedaj delila v razmerju 85 odstotkov proti 15 odstotkov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.