Slovenija

Nesojeni kralj na obisku

Ljubljana, 18. 07. 2006 14.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.Č./B.R.
Komentarji
3

Janez Drnovšek je v Vili Podrožnik sprejel potomca srbske kraljeve dinastije Karađorđevićev .


Nesojeni srbski prestolonaslednik princ Aleksander Karađorđević (levo) in predsednik republike Janez Drnovšek
Nesojeni srbski prestolonaslednik princ Aleksander Karađorđević (levo) in predsednik republike Janez Drnovšek FOTO: Dare Čekeliš

Predsednik republike Janez Drnovšek je danes v vili Podrožnik sprejel prestolonaslednika princa Aleksandra II Karađorđevića in princeso Katarino. Drnovšek in prestolonaslednik sta se pogovarjala o evropski perspektivi Srbije.

Princ Aleksander
Princ Aleksander FOTO: Dare Čekeliš

Drnovšek je izrazil zadovoljstvo, ker ima princ Aleksandar II pozitivno vizijo razvoja Srbije, kar dokazuje z bogatimi aktivnostmi na vseh področjih – od političnega, gospodarskega, kulturnega in humanitarnega področja. Sogovornika sta ugotovila, da na teh področjih obstajajo velike možnosti za poglabljanje sodelovanja med Slovenijo in Srbijo.

Princesa Katarina
Princesa Katarina FOTO: Dare Čekeliš

Princ Aleksandar II Karađorđević je poudaril, da imajo slovenska podjetja visok ugled v Srbiji. Izrazil je zadovoljstvo, ker Slovenija iskreno podpira prizadevanja Srbije za približevanje evroatlantskim integracijam. Drnovšek je pri tem podčrtal veliko odgovornost političnih in duhovnih voditeljev, ki morajo svojemu ljudstvu razgrinjati poglede v prihodnost, namesto da jih obremenjujejo s preteklostjo.

Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš

Drnovšek se je z gostoma pogovarjal tudi o možnostih, da bi skupaj razvijali humanitarne in kulturne projekte med državama in izrazil veselje, da se v Sloveniji počutita kot dobrodošla. Princ Aleksandar II Karađorđević pa je Drnovška povabil, da obišče Srbijo.

Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
fotoreporterji
fotoreporterji FOTO: Dare Čekeliš
Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
Karađorđević
Karađorđević FOTO: Dare Čekeliš
motiv, Vila Podrožnik
motiv, Vila Podrožnik FOTO: Dare Čekeliš

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tadej.mrak@s5.net
22. 07. 2006 12.21
Jest tud mislm da ni prov brihtn ce ni znal povedat nc druzga kot to, da njegov smrkovc rad borda na Krvavcu. On s svojo neunmostjo nau delc prsu, prej bo kam prsu z neumnostjo nasga kulinaricnega predsednika drzave. Sploh pa ce je bil to prijateljski obisk in ne drzavni ne vem zakaj davkoplacevalci placijemo da drnovsek svoje kamerade gosti na nase stroske. Jest bi tud povabu par kolegov na piknik na drzavne stroske.
macek_muri@email.si
22. 07. 2006 11.21
Ma ta princ po moje ni sposoben nič nazaj dobit, k po tistem govorjenju k ga je slišat na posnetku ne zgleda kej prevec pameten. Po moje pa tut misli, da bo še na naše stroske smucal pr nas. Pol nej se pa še v kkšn grabn prebrne. In ker ima all-inclusive apartma pr nas je gotov v to všteta zdravstvena oskrba, pol pa še kkšna tožba itd. Taki modeli nej kar ostanejo tam kokr so, predsednik naj jih pa sprejema v svoji rezidenci na zaplani.
esfflight
20. 07. 2006 04.26
No, psa smo spet tam. Ta je prisel le na ogled in kmalu bo zahteval povrnitev imovine svojih starsev. Ima pri sebi dokumentacijo, le najprej mora vedeti, kje se stvari nahajajo. E moj predsednik, nikar taksnih gostov, se zal vam bo da ste jih sprejeli.