Slovenija

Nekdanji LDSovci na svojem

Ljubljana, 26. 02. 2007 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
R.E./N.Š.K.
Komentarji
69

Samostojna poslanska skupina, v kateri so se zbrali štirje nekdanji poslanci LDS, je tudi uradno ustanovljena.

Matej Lahovnik je iz LDS in poslanske skupine izstopil 25. januarja
Matej Lahovnik je iz LDS in poslanske skupine izstopil 25. januarja FOTO: POP TV

Novo opozicijsko poslansko skupino bo vodil Matej Lahovnik, ki se je o vseh tehničnih podrobnostih pogovarjal s predsednikom DZ Francetom Cukjatijem. Govorila sta sicer predvsem o zagotavljanju tehničnih pogojev delovanja nove opozicijske poslanske skupine, med drugim o članstvu v delovnih telesih. Lahovnik pri razdelitvi mest v parlamentarnih odborih in vodilnih funkcijah v njih ne pričakuje težav ali kakršnih koli sporov.

Novo poslansko skupino je Lahovnik označil kot "opozicijsko samostojno poslansko skupino, ki smo jo oblikovali tako, da smo lahko ostali zvesti svojim vrednotam, prepričanjem in programskim usmeritvam, ki smo jih zastopali".

Novo poslansko skupino bodo poleg Lahovnika sestavljali še Pavel Gantar, Davorin Terčon in Alojz Posedel, ki so pred kratkim izstopili iz LDS in tudi njene poslanske skupine. V tem primeru sicer ne gre za pravo poslansko skupino, temveč za skupino nepovezanih poslancev, ki so se združili zaradi lažjega delovanja. Ni pa še popolnoma jasno, kako se bo upoštevalo njihovo članstvo v delovnih telesih.

O določitvi mest v delovnih telesih in vodilnih funkcijah v njih bo sicer v petek odločil kolegij predsednika Cukjatija. Ta je danes poudaril, da se v DZ držijo načela, po katerem je vsak poslanec član treh delovnih teles. Poslanec, ki odide iz ene poslanske skupine in se pridruži drugi, pa po njegovem mnenju "ta mesta odnese s seboj".

O določitvi mest v delovnih telesih in vodilnih funkcijah v njih bo sicer v petek odločil kolegij predsednika Cukjatija
O določitvi mest v delovnih telesih in vodilnih funkcijah v njih bo sicer v petek odločil kolegij predsednika Cukjatija FOTO: Dare Čekeliš

Lahovnik pričakuje, da bo pri porazdelitvi mest veljalo načelo sorazmernosti. Kar se tiče članstva v odborih, ne pričakuje večjih sprememb, glede morebitnega vodenja pa pričakuje sporazumen dogovor. Nova poslanska skupina sicer ne namerava vztrajati na nobeni izmed funkcij. Tako so denimo mesto predsednika komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki ga trenutno zaseda Terčon, pripravljeni odstopiti poslanski skupini LDS. Kot poudarja Lahovnik, funkcije niso prioriteta nove poslanske skupine. "Če bi nas zanimale funkcije, bi ostali v prejšnji stranki."

KOMENTARJI (69)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kosir_maks
27. 02. 2007 17.49
Doki 007 : Dej umir se ! Povej ,da pač ne ločiš med klerom in klerikalci in si kar nekaj ven bleknu . Vsaj enkrat priznaj svojo napako . A, to pa ne ! MOTITI SE, JE ČLOVEŠKO !! Sam preden kej napišeš preveri če to drži . Zato pa so knjige !
doki007@email.si
27. 02. 2007 16.34
koga pa naj poslušamo ,...tebe al kaj ,..saj te mormo s tvojimi glupimi izjavami saj skoz visiš na netu ,...najhuje je pa to da veš VSE,... si vseznalec in največji poznavalec poltike ,..... bom pa reku tako cerkev je sestavni del države, ki jo vodi Janez Janša kot premier,....... kompletna vlada zaseda stolčke v cerkvah ko imajo crkvene ibnge,....z Bajukom na čelu in njegovo babo,,...
albertinum@excite.com
27. 02. 2007 15.31
Tomi.passion, samo največjemu Janševemu oboževalcu se lahko zapiše, da je LDS vse zafurala (to namreč SDS stalno trdi), nato pa je Janša v dveh letih dvignil gospodarsko rast (konjuktura v EU seveda nima nič pri tem). Zato ne govori neumnosti, ekonomije pa se ne uči iz '10-minute economist in 5 simple steps'.
kosir_maks
27. 02. 2007 13.24
Z izjemo kakšnega po rodu Hrvata z zelo krščansko vzgojo !.
kosir_maks
27. 02. 2007 13.18
MALASUTRA: . Jelinčič ni bil in nikoli ne bo desno usmerjen. Še enkrat ponavljam : Volilno telo s koreninami južno od meje KKV kamor sodiš tudi ti , je tradicionalno volilno telo levice .
kosir_maks
27. 02. 2007 13.02
Klerikalec bo boljša beseda. Tisti ki je naklonjen cerkvi je klerikalec Klerikalna politika : podpiranje cerkvene politike No tako bi lohk povedu Sedaj pa sedi pet , starši naj pridejo v šolo Drugače pa si na pravi poti . Leva politična garnitura mora osrednjo pozornost pred volitvami posvetiti napadu na RKC. Drugače lahko še enkrat izgubijo volitve !! Adijo !
kosir_maks
27. 02. 2007 12.54
In potem še razlagaš nej tebe poslušajo . JAO, JAO. Pomoje ti še vedno stripe bereš , Alan ford pa Miki mIško . Dej nabav si kakšno knjigo . Za začetek slovar tujk Pa brez zamere , ker ponavad takoj hud rataš !!
kosir_maks
27. 02. 2007 12.51
Doki 007 . A ti sploh veš kaj pomeni beseda kler . france verbinc :Slovar tujk , stran 347 duhovščina, duhovski stan , Klerik : pismouk, duhovnik , slušatelj bogoslovja. Dej doki 007 za človeka srednjih let je tole čudno razmišljanje. Po tvoje v vladi sedijo kleriki . A ti meniš da je Bajuk klerik, če hodi v cerkev. Mislm . Pa sej nisi več star 20 let. In potem razlagaš da so drugi butasti , Mislm halooo
doki007@email.si
27. 02. 2007 12.09
to je zelo važno passion ,...ti se delaš mal butastega samo to je,...... kler je sestavni del zdejšnje garniture v vladi,....če ne veš pa mene posluš!
tomi.passion@gmail.com
27. 02. 2007 12.02
doki007. To pa je bila tipična demonstracija partijskega sprenevedanja. Ko partija ostane brez besed, se naredi neumno in meni nič tebi nič kot, da je gluha, spremeni temo.Iz gospodarstva je doki007 prešaltal na duhovnike. Te ponovno vprašam, katerega pa ščiti? Še proti vem so bile podane kazenske ovadbe za dejanja, ki so ali naj bi jih storili pred leti. Če me spomin ne vara je bila takrat na oblasti LDS in te stvari so bile prikrite. Ironija, toda LDS je očitno bolj ščitila duhovščino. Vseeno pa me zanima odgovor na vprašanje, ki sem ga zastavil v prješnjem postu.
doki007@email.si
27. 02. 2007 11.40
tomi passion ,.....kaj pa praviš na posiljevalce duhovnike , ki jih ta vlada tako ščiti in jim omogoča vse ...??? očitno ne morejo zadržat svojih nagonov,......
xuxu
27. 02. 2007 11.29
Dvigniti gospodarsko rast... dejte no... Vsem članicam EU se v zadnjem obdobju dvignila gospodarska rast, na žalost je Slovenija med tistimi kjer je bila rast najnižja! Res pa je, da tega JJ ni nikoli povedal, saj je venomer lajnal samo to, da se je gospodarska rast dvignila... Dejstvo je da ta vlada nima nič za pokazat kaj je naredila za slovensko gospodarstvo!
tomi.passion@gmail.com
27. 02. 2007 11.15
albertinum. Pripiši konkretne dokaze. Dejstva so dejstva in to potrjujejo številke. Celo Borut Pahor je to priznal. Glede na tvoje izjave in izjave dokija007 pa vsa težava leži v tem, da se levica ne more in ne more sprijazniti z dejstvi, da ni več na oblasti, da je nekomu uspelo dvigniti gospodarsko rast in da niso več na položajih v gospodarstvu. Vajini izjavi ne vsebujeta enega dejstva, temveč zgolj in samo osebne frustracije, ki verjetno izvirajo iz rednih udeležb na Forumu21 in Liberalni akademiji, kjer pa gre vse tako ali tako v stilu nekdanje oddaje Še pomnite tovariši.
doki007@email.si
27. 02. 2007 08.25
točno tako ,....Janez Janša s svojo vlado uničuje tisto kar je naredila prejšna garnitura ,.....lažejo ljudem jih zavajajo z neresničnimi izjavami , .......cerkev ma monopol v majhni Sloveniji to je obup ,...še mal pa bojo škofi vladal ,.....župniki so pa tko in tko posiljevalci mladih deklet kar se lahko odbr zamislijo ---- janševci in kooperanti.
albertinum@excite.com
27. 02. 2007 08.17
Tomi.passion, malo si zamešal. Slovensko gospodadarstvo in socialo (ter zdravstvo) uničuje SDS in Janša.
highlander
26. 02. 2007 23.09
Sem slišal da je imel Lahovnik, ko še ni bil član LDS, malo namočene prste pri SIB banki. Sedaj pa nekateri poznavalci pravijo, da mu je Golobič priskrbel ene svetovalne posle v Ljubljani in ga tako dobil na svojo stran. Sicer je pa iz njegovih ust prav smešno poslušati o kredibilnosti. Najprej je kritiziral LDS, nato je postal njen minister, poslanec in podpredsednik stranke. V tem času ni naredil nič, v javnosti ga skoraj ni bilo. Ko je stranki kazalo malo slabše pa je izstopil iz stranke. Sedaj pa kao ne dela nove stranke. Samo čez čas bo rekel, da pa res na slovenkem strankinem zemljevidu ni nobene prave, pa so se odločili iti v to zgodbo. Lahko me tukaj držite za jezik, če se to ne bo zgodilo.
Vegos
26. 02. 2007 21.08
xuxu, isto velja tudi za zagrizene levičarje, he he he...v nobeno smer ekstremizem ni dober.
xuxu
26. 02. 2007 21.07
Če res iščete zaupanje potem boste na naslednjih volitvah volili drugače. A težko verjamem, da je za zagrizenega desničarja zaupanje tisti kriterij, ki odloča koga naj voli...
tomi.passion@gmail.com
26. 02. 2007 20.57
Pravzaprav sploh ne vem, zakaj se dela takšen cirkus. Vse je ostalo isto, le ime stranke bodo spremenili. Bistvo so ljudje. V tem primeru pa gre za ljudi, ki so uničevali slovensko gospodarstvo in socialo, potem pa še LDS sam. Naredili bodo pa isto kot frakcija LDS v Ljubljani, ko so se potuhnili za Jankovića in čudežno izgubili spomin, da so tudi sami sodelovali pri vseh zavoženih projektih. Zanimivo pa je, koliko naivnežev nasede tovrstnim trikom
malasutra@gmail.com
26. 02. 2007 20.50
joj, maks. ti, kaj se pa kaj dogaja s tasićem in borštnerjem? to, da sta jj in zavrl dobro vnovčila svoje mučeništvo, je znano. pa še to: eden absurdov, maks, je ta, da vem za kar nekaj "južnih bratov", ki so volili (ne boš verjel) jelinčiča. no, toliko o predvidljivosti in logičnosti volilnega telesa. kar se lds tiče - naj spokajo tisti, ki zavirajo nadalnjo profilacijo stranke. čisto v redu je tako. bo imel kacin vsaj možnost zgraditi tak lds, ki bo imel jasno identiteto. ni panike. če je jj lahko nekdaj ofucano predhodnico sds postavil na noge, lahko to naredi tudi kacin. očitno je preveč levičarski za razne gantarje in kompanijo.