Slovenija

(Ne)varno policijsko varstvo

Nova Gorica, 17. 10. 2005 16.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
B.M./S.S.
Komentarji
0

Pregrešno drag ukraden bentley je že drug avtomobil, ki ga je zaplenila policija, nato pa je izginil z njenega dvorišča.

Na novogoriški policijski upravi tudi danes niso razkrili podrobnosti o tatvini skoraj 40 milijonov tolarjev vrednega bentleya, ki je za zaklenjenimi vrati njihove policijske garaže več kot mesec dni čakal na lastnika iz Monaka.

Ob tem dogodku ostaja neznano, zakaj lastnik v tem času ni prišel po temno modrega lepotca. Vsekakor pa petkov dogodek meče slabo luč na delo in odgovornost novogoriških policistov, saj čeprav bentley velja za enega najbolj prestižnih avtomobilov, mu proizvajalci še niso naredili kril, da bi lahko "odfrčal" iz varovane policijske garaže.

Fotografija okrog 40 milijonov tolarjev vrednega bentleya, ki je bila posneta, ko je bilo pregrešno drago vozilo še v garaži PU Nova Gorica. Čez nekaj časa je 'kočija' izginila neznano kam, tamkajšnja policija pa o dogodku molči, saj 'še zbira informacije
Fotografija okrog 40 milijonov tolarjev vrednega bentleya, ki je bila posneta, ko je bilo pregrešno drago vozilo še v garaži PU Nova Gorica. Čez nekaj časa je 'kočija' izginila neznano kam, tamkajšnja policija pa o dogodku molči, saj 'še zbira informacije FOTO: POP TV

Na vprašanja novinarjev o okoliščinah izginotja luksuznega avtomobila so se danes s PU Nova Gorica odzvali le s kratkim sporočilom: "Glede na velik odmev v javnosti in številnimi novinarskimi vprašanji, ki jih predstavniki medijev postavljajo v zvezi z odvzemom osebnega avtomobila znamke Bentley Continental GT, z monaškimi registrskimi številkami 7235, ki je bil iz prostorov Policijske uprave Nova Gorica odvzet v petek, dne 14.10.2005, vas obveščamo, da v zvezi s to zadevo še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava in o podrobnostih v zvezi s tem zaradi interesa preiskave ne moremo podati drugih informacij."

Ukraden bentley je bil od 11. septembra parkiran na Policijski upravi Nova Gorica, ne da bi ga policija vrnila lastniku.

Že drugo izginotje vozila pred nosom policije

Po izginotju pregrešno dragega avtomobila, ki je bil pod policijskim varstvom v njihovi garaži, so se med Novogoričani znova obudile govorice o tem, da v Policijski upravi Nova Gorica nekaj neznansko smrdi.

Konec maja je namreč na podoben način s parkirišča iste policijske uprave neznano kam izginil BMW 530D z nemškimi registrskimi tablicami.

Pred njegovim skrivnostnim izginotjem so ga novogoriški policisti izpred igralnice Perla, kjer je bil parkiran, dali odpeljati na dvorišče policijske uprave. Ugotovili so namreč, da je bilo vozilo ukradeno.

Podobno kot v primeru bentleya je BMW kar tri tedne sameval na PU Nova Gorica, ne da bi policija izpeljala vse potrebne postopke in vozilo vrnila pravemu lastniku. Ta se je lahko še drugič poslovil od njega, saj so mu policisti lahko sporočili le, da so ga neznanci znova ukradli kar pred njihovim nosom.

Od takrat je za BMW-jem izginila vsakršna sled. Na PU Nova Gorica primer že nekaj mesecev neuspešno raziskujejo, dogodek pa je slovensko policijo v evropskih policijskih krogih ponovno zaznamoval kot šibki člen v preganjanju organiziranega mednarodnega kriminala.