Slovenija

Ne pozabite na dohodnino!

Ljubljana, 27. 04. 2007 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ponedeljek se izteče rok za oddajo napovedi za odmero dohodnine. Do srede jih je Durs prejel 713.484.

Osebno je moč dohodninsko napoved oddati le še v ponedeljek.
Osebno je moč dohodninsko napoved oddati le še v ponedeljek. FOTO: Kanal A

Davčni zavezanci imajo le še do ponedeljka, 30. aprila, čas oddati napoved za odmero dohodnine za leto 2006. Izpolnjene obrazce je tako le še v ponedeljek mogoče oddati osebno na pristojnih davčnih uradih in izpostavah, ki bodo odprti od 8. do 18. ure, prav tako pa jih je mogoče poslati tudi priporočeno po pošti ali po elektronski poti.

Obrazce lahko zavezanci oddajo tudi po pošti ali po elektronski poti. Rok je 30. april.
Obrazce lahko zavezanci oddajo tudi po pošti ali po elektronski poti. Rok je 30. april. FOTO: Kanal A

Na Pošti Slovenija so za ponedeljek do polniči organizirali dežurstva v devetih poštnih poslovalnicah po državi za tiste zavezance, ki se bodo odločili napoved oddati po pošti. Dlje odprte poslovalnice bodo v Ljubljani na Pražakovi ulici in Trgu Osvobodilne fronte, v Mariboru na Zagrebški cesti, v Celju na Kosovi ulici, v Kranju na Dražgoški ulici, v Novi Gorici na Kidričevi ulici, v Kopru na Kolodvorski cesti, v Novem mestu na Novem trgu ter v Murski Soboti na Trgu zmage. Na Pošti Slovenije sicer opozarjajo, da bo na sprejetih pošiljkah in potrdilih o oddaji pošiljk odtis strojnega žiga, pri katerem se datum in ura spreminjata samodejno. To pomeni, da se bo po polnoči datum spremenil in kazal naslednji delovni dan.

V zadnjih dneh aprila se je oddaja napovedi za odmero dohodnine skokovito povečevala, saj so jih do srede na Davčni upravi RS (Durs) prejeli 713.484, kar je približno tri četrtine zavezancev.

Od doslej prejetih napovedi za odmero dohodnine za leto 2006 jih je bila večina oddana osebno na pristojnih davčnih uradih in izpostavah, po elektronski poti jih je prispelo 23.647 oziroma 3,3 odstotka.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.