Slovenija
Oglas

Najboljše iz sveta prostornosti in razkošnega udobja. Mercedes-Benz razred V

Ljubljana, 05. 07. 2024 00.15 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Avtomobil razreda V z izjemno prostornostjo, ki udobno sprejme do osem potnikov, združuje vse, kar pričakujemo od vsestranskega avtomobila: vrhunsko varnost, napredne tehnologije povezljivosti in vozne lastnosti, ki se lahko primerjajo z najboljšimi osebnimi avtomobili znamke Mercedes-Benz.

Avtomobil razreda V lahko z eno besedo opišemo kot vsestranski, saj združuje številne lastnosti, ki prepričajo zadovoljne uporabnike: udobje, uporabnost, varnost, kakovostne materiale, odličen pogon in varčne motorje.
Avtomobil razreda V lahko z eno besedo opišemo kot vsestranski, saj združuje številne lastnosti, ki prepričajo zadovoljne uporabnike: udobje, uporabnost, varnost, kakovostne materiale, odličen pogon in varčne motorje. FOTO: Foto: Mercedes-Benz AG

Že skoraj tri desetletja avtomobil razreda V omogoča luksuzno prevažanje družinskih članov, adrenalinskih zanesenjakov, ki svoje kolo ali sup brez težav pospravijo kar v prtljažnik, pa tudi poslovnih strank, ki rade potujejo v prvem razredu. Gre za avtomobil z raznovrstnimi možnostmi. Kako jih boste uporabili, je odvisno le od vas in vaših potreb. Nekateri temu pravijo vsestranskost. Mi temu pravimo svoboda. 

Pripravljen na vse

Avtomobil razreda V je privlačen in namenjen za udobna potovanja, saj v kombinaciji prostornosti, udobja, varnosti in vsestranskosti v segmentu velikoprostorskih razkošnih limuzin nima konkurence. Na voljo je kar v treh dolžinskih različicah – od kompaktne 4,9-metrske do najdaljše 5,37-metrske. Prav vse pa lahko sprejmejo do osem potnikov in do 1410 litrov prtljage. Tako zagotavlja veliko prostora za vse, kar potrebujete na poti ter ponuja številne dobre ideje za enostavno in udobno vožnjo. 

Avtomobil razreda V ne navdušuje le na prvi pogled, ampak tudi po več tisoč kilometrih, in sicer s kakovostnimi in trpežnimi materiali, ki spremenijo notranjost v prostor dobrega počutja, številnimi prilagoditvami, kot so visokotehnološki sedeži, ki masirajo, hladijo in se prilagajajo vašim potrebam, ter bogato opremo, ki omogoča oblikovanje avtomobila po lastnih željah. 

Zaradi udobnega sedenja v notranjosti ga številni imenujejo kar velikoprostorec razreda S.
Zaradi udobnega sedenja v notranjosti ga številni imenujejo kar velikoprostorec razreda S. FOTO: Foto: Mercedes-Benz AG

Zasloni iz prestižnih športnih terencev

Prenovljena notranjost avtomobila razreda V je rezultat sodobne digitalizacije, ki sledi trendom sodobne estetike. Zaradi osredotočenosti na funkcionalnost in eleganco je opremljen z novo pregledno armaturno ploščo, ki vključuje dva širokokotna 12,3-palčna zaslona, elegantne prezračevalne šobe in napredni volan nove generacije z zmogljivostjo kapacitivnega prepoznavanja dotika in možnostjo ogrevanja. Serijsko vključuje tudi najnovejšo generacijo informacijsko-razvedrilnega sistema MBUX (Mercedes-Benz User Experience), ki podatke, pomembne za voznika in potnike, podaja v slovenskem jeziku, raven povezljivosti in interaktivnosti pa dviguje na povsem nov nivo. Intuitivni koncept prikaza in upravljanja omogoča osebno prilagajanje različnih funkcij vozila, od funkcij informacijsko-razvedrilnega sistema do številnih udobnih funkcij. Popravek zadnjega stavka: Upravlja se lahko prek prikazovalnika na sredini armaturne plošče, dotikov na volanu, Touchpad-a na sredinski konzoli ali s pomočjo glasovnega ukaza Hej, Mercedes.

Za odlično prezračevanje v kateri koli vrsti sedežev poskrbijo prenovljeni zračniki klimatske naprave. Za zabavo in sprostitev ob poslušanju najljubše glasbe pa so zadolženi izjemni zvočni sistem Burmester in navdušujoča osvetlitev prostora s kar 64 možnostmi različnih barv. 

Volan, zasloni in vrhunska tehnologija so enaki kot v osebnih modelih znamke Mercedes-Benz.
Volan, zasloni in vrhunska tehnologija so enaki kot v osebnih modelih znamke Mercedes-Benz. FOTO: Foto: Mercedes-Benz AG

Zgled varnosti, moč in učinkovitost

Potovanje z avtomobilom razreda V je užitek, včasih pa se v prometu zgodijo situacije, ko je dobrodošla prav vsaka pomoč. Takrat tudi velikost vozila zaradi napredne tehnologije in obsežne ponudbe sistemov za pomoč vozniku ni ovira.

S kar 11 serijsko vgrajenimi zračnimi blazinami, strateško razporejenimi po celotnem vozilu, zagotavlja izjemno zaščito za vse potnike. Brezkompromisno varnost dopolnjujejo tudi asistent pazljivosti ATTENTION ASSIST, asistent za luči za vožnjo, vključno s senzorjem za dež, aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC, aktivni zavorni asistent s funkcijo za križišče, asistent za mrtvi kot, aktivni krmilni asistent in aktivni asistent za omejitev hitrosti. Za enostavno in hitro parkiranje je na voljo paket za parkiranje, ki zagotavlja 360-stopinjski pogled kamere za pomoč pri parkiranju s tridimenzionalno sliko. Vključuje tudi opozorilo za prečni promet za vozilom, zasilno zaviranje pred pešci in pomoč pri speljevanju. Za večjo priročnost pri vožnji s priklopno napravo je zdaj na voljo tudi asistent za manevriranje priklopnega vozila, ki olajša manevriranje v zapletenih in težjih prometnih situacijah. 

Pogoni za vse okuse in potrebe

Avtomobil razreda V kaže svojo vsestranskost tudi v široki izbiri pogonskih agregatov ter z možnostjo izbire med klasičnimi bencinskimi in dizelskimi izvedbami, s pogonom na zadnja kolesa ali štirikolesnim pogonom 4MATIC. Tako lahko poskrbite za izjemno stabilnost v vseh razmerah na cesti ali za dodatno dinamičnost vozila. Kombinacija zmogljivih motorjev in vrhunskega 9-stopenjskega serijskega menjalnika obenem omogoča bolj dinamično vožnjo in prispeva k večji ekološki učinkovitosti. 

Avtomobil razreda V je vsestransko vozilo, namenjeno luksuznemu poslovnemu prevozu ali bolj zahtevnim družinskim uporabnikom, ki imajo več otrok in potrebujejo več prostora za prevoz različne opreme za preživljanje prostega časa.
Avtomobil razreda V je vsestransko vozilo, namenjeno luksuznemu poslovnemu prevozu ali bolj zahtevnim družinskim uporabnikom, ki imajo več otrok in potrebujejo več prostora za prevoz različne opreme za preživljanje prostega časa. FOTO: Foto: Mercedes-Benz AG

 

Naročnik oglasne vsebine je Star import doo.