Slovenija

Nadzorniki z nižjimi plačami?

Koper, 21. 04. 2009 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorniki Luke Koper predlagajo uskladitev plač uprave s priporočili vlade. Na seji so tudi ocenili, da je bil način izvedbe kriminalistične preiskave v družbi neprimeren.

Kriminalisti so prejšnji teden obiskali Luko Koper.
Kriminalisti so prejšnji teden obiskali Luko Koper. FOTO: Dare Čekeliš

Nadzorni svet Luke Koper je na današnjem nadaljevanju seje zadolžil predsednika nadzornega sveta Borisa Popoviča, da z upravo družbe podpiše novo pogodbo o zaposlitvi v skladu z vladnimi priporočili glede plač menedžerjev v gospodarskih družbah v večinski državni lasti, so sporočili iz Luke Koper.

Kriminalisti so prejšnji teden zaradi suma gospodarskega kriminala obiskali Luko Koper. Policisti so temeljito preiskali tudi hiše vodilnih, direktorja, člana uprave in izvršnega direktorja. Zaslišali pa so kar 30 osumljencev.

Poleg tega so obravnavali tudi predloge za spremembo poslovnika o delu nadzornega sveta, pri točki o poročilu glede ukinitve delovnega mesta izvršnega direktorja za operativo in logistiko pa so zaradi navzkrižnih stališč sejo do nadaljnjega prekinili, so še sporočili iz podjetja.

Nadzorniki so danes nadaljevali minuli četrtek prekinjeno sejo. Na njej so ocenili, da je bil način izvedbe kriminalistične preiskave v družbi neprimeren, saj je po nepotrebnem škodil ugledu podjetja in vodilnih delavcev, medtem ko so razpravo o plačah uprave tedaj prekinili.

Uprava je morala do današnjega nadaljevanja seje pripraviti simulacijo prilagoditve plač poslovodnih organov v skladu s priporočilom vlade. Nadzorniki so minuli teden tudi soglašali s priporočili vlade glede izplačevanja sejnin in nagrad v zvezi z omejevanjem učinkov finančne krize.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.