Slovenija

'Na šoli ni nepravilnosti'

Idrija, 13. 06. 2006 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti pri preiskavi maturitetnih pol, ki naj bi bile odtujene v Idriji, na gimnaziji niso našli nobenih nepravilnosti.

Policisti na idrijski gimnaziji niso našli nobenih nepravilnosti
Policisti na idrijski gimnaziji niso našli nobenih nepravilnosti FOTO: POP TV

"Še vedno ni nobenega dokaza, da so bile maturitetne pole, ki so se z žigom knjižnice Gimnazije Jurija Vege pojavile v javnosti, odtujene na idrijski šoli," je poudaril ravnatelj gimnazije Borut Hvalec. Po njegovih besedah možnost sicer obstaja, a skupaj s kriminalisti, ki so v preteklih dneh večkrat obiskali šolo, niso našli nepravilnosti. Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica podrobnejših informacij ne dajejo, saj kriminalistična preiskava o zadevi še poteka.

Pogosti obiski kriminalistov dela na šoli ne motijo, nemoteno pa potekajo tudi priprave na ustni del mature, je povedal Hvalec. Še enkrat je poudaril, da so bile ovojnice z maturitetnimi polami na idrijski šoli ustrezno shranjene v posebnem prostoru in v kovinski omari.

Kot je povedal tiskovni predstavnik PU Nova Gorica Dean Božnik, preiskava o v javnosti predčasno razkritih maturitetnih polah poteka intenzivno. Sektor kriminalistične policije PU Nova Gorica z ugotovitvami sproti seznanja okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ko pa bo preiskava končana, bodo zoper znanega ali neznanega storilca kaznivega dejanja ustrezno ukrepali. Policija preiskuje sum storitve izdaje uradne tajnosti po 266. členu kazenskega zakonika, je pojasnil Božnik.

Spomnimo:

V javnosti sta se pretekli teden pojavili maturitetni poli iz nemščine in psihologije, na katerih je bil žig knjižnice idrijske gimnazije. Tedaj je ravnatelj omenjene šole pojasnil, da se žig, ki ga uporabljajo za označevanje knjig v šolski knjižnici in ni bil nikoli odtujen, nahaja v čitalnici, tam pa se zadržujejo tudi dijaki, ki bi lahko imeli dostop do njega.

Predčasno razkritje maturitetnih pol - vključno z objavo naslovnice izpitne pole dve pri biologiji na oglasni deski ene izmed šol - je v petek obravnavala tudi državna komisija za splošno maturo, ki je odločila, da dijakom ne bo potrebno ponavljati izpitov ali delov izpitov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.