Slovenija
Oglas

Na sanjske Zelenortske otoke to jesen in zimo z direktnim letom!

Ljubljana, 19. 08. 2024 00.15 | Posodobljeno pred 24 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

To jesen in zimo si privoščite nekaj drugačnega, spektakularnega - počitnice na Zelenortskih otokih, imenovanih tudi Kapverdski otoki, najbolj zahodni točki Afrike, kjer poletje traja vse leto!

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

Ljubitelji sonca in morja tudi pozimi raje pobegnejo na toplo, kot pa na smučanje. Pri tem se nekateri najraje odpravijo kam daleč, v tropske kraje na drug konec sveta, drugi izbirajo počitnice nekoliko bližje in ob tem vzamejo v zakup tveganje, da morje ne bo dovolj toplo za uživanje v morskih radostih. 

A za popoln oddih na sanjski peščeni plaži ob toplem morju pozimi ni treba na Karibe, niti Zanzibar ali Maldive - popoln oddih si lahko privoščite tudi precej bližje, na spektakularnih Zelenortskih otokih oziroma Kapverdskih otokih, ki slovijo po rajskih peščenih plažah v objemu sonca in toplega turkiznega morja.

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

 

Privoščite si nepozabne počitnice na Kapverdskih otokih s Počitnice.si - že od 1.299 EUR/osebo, z vključenim hotelom in z vključenim direktnim letalskim prevozom iz Munchna ali Dunaja  ter iz Benetk s prestopom v Lizboni. Z vključenim direktnim letalskim prevozom ste lahko na Kapverdski otoki že v 6 urah. 

Celotno ponudbo lahko preverite TUKAJ ali pa pošljete povpraševanje na info@pocitnice.si z želenimi kriteriji glede prevoza, namestitve in števila ter starosti potujočih in že v nekaj urah boste po elektronski pošti prejeli nabor najboljših ponudb za vaš izbor!

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

Raj na skrajnem zahodu afriške celine

Zelenortske otoke oziroma Kapverdske otoke (tudi Cape Verde ali Cabo Verde) sestavlja niz otokov vulkanskega izvora v tropskem delu severnega Atlantika, približno 560 km zahodno od obale Senegala. Arhipelag ima obliko kopita, obrnjenega proti afriški celini, na 10 poseljenih otokih pa je mogoče uživati v neskončnosti rajskih peščenih plaž, kristalno čistem morju, odlični lokalni hrani ter neizmerni prijaznosti domačinov. 

Čeprav so Kapverdski otoki od leta 1975 samostojna država, so bili prej v svetu dolgo časa popolna neznanka. Šele v 15. stoletju so jih na poti okrog Afrike odkrili Portugalci, jih naselili, in začeli izkoriščati njihov potencial. Zaradi ugodne strateške pozicije je na Kapverdskih otokih stoletja cvetela trgovina s sužnji, o čemer še danes priča kar nekaj zgodovinskih mestec in kolonialnih zgradb. 

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

Na Kapverdskih otokih ozitoma Zelenortskih otokih poletje domuje skozi vse leto, tu ni naglice in nestrpnosti sodobnega sveta. Človek dobi občutek, da se je čas ustavil, masovni turizem pa še ni izničil vseh kotičkov čudovitega, prvinskega sveta, ki navdušuje v vseh pogledih. 

Zelenortski otoki - popoln 'morski' oddih letošnje jeseni in zime 

Pobegnite na Zelenortske otoke oziroma Kapverdske otoke ter uživajte v lepoti rajskih peščenih plaž, turkiznih barvah morja in stalnem rahlem vetriču, ki je kot nalašč za deskanje, kajtanja in druge vodne športe, obenem pa ni moteč niti za brezskrbno čofotanje med valovi. 

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

S Počitnice.si lahko to jesen in zimo na Zelenortske otoke odpotujete z direktnim letom iz Dunaja, Munchna ali iz Benetk z enim prestopom v Lizboni in si privoščite edinstveno uživanje v bogatem naboru kakovostnih hotelov s polpenzionom ali all inclusive storitvijo - že od 1.299 EUR na osebo!

Celotno paketno ponudbo počitnic na Zelenortskih otokih si lahko ogledate TUKAJ ali pošljete povpraševanje na info@pocitnice.si in že v nekaj urah boste na elektronski naslov prejeli nabor najboljših počitnic po vaši meri. 

Za vse informacije in rezervacije so vam izkušeni svetovalci pri Počitnice.si na voljo tudi na telefonski številki 01/280 30 00, obiščete pa jih lahko tudi v njihovih fizičnih poslovalnicah, in sicer v nakupovalnih središčih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

Počitnice na Zelenortskih otokih - kateri otok izbrati?

Zelenortskih otokov oziroma Kapverdskih otokov se je zaradi neskončnih peščenih plaž in kristalno čistega turkiznega morja skozi leta prijelo ime Afriški Karibi' - in to z razlogom! Med 10 poseljenimi otočki sta najboljša izbira za popoln počitniških odklop otoka Sal in Boa Vista, ki se lahko pohvalita z najbolj pestro turistično ponudbo.

Otok Sal je odlična počitniška izbira tako za deskarje in kajtarje, kot tudi družine z otroki. Na vsakem koraku očara nerealno turkizno modra barva morja, ki v kombinaciji s prekrasnim belim peskom predstavlja popolno kuliso za nepozabno počitniško izkušnjo. Najbolj priljubljeno letovišče otoka je Santa Maria na skrajnem jugu, ki se lahko pohvali s pisano lokalno tržnico, sicer pa je otok Sal najbolj znan po solinah, ki so bile nekoč ena glavnih gospodarskih panog države. Še danes se lahko okopate v jezeru soli, nato pa se odpravite na ogled valilnice želv, se podružite z morskimi psi v zalivu Shark Bay ter za piko na i raziščete še Modro oko, prav posebno točko v morju, do katere se spustite po ozki in globoki jami. 

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

Tudi otok Boa Vista je kot nalašč za preživljanje jesenskih in zimskih počitnic. Spokojnost puščavske pokrajine občasno zmotijo vulkanske kamnine in zelene oaze, bele peščene sipine pa segajo vse do turkiznega morja. Vsekakor prizor, ki se ga splača doživeti v živo!  Boa Vista na svojih 55 kilometrih belih peščenih plaž poleg brezskrbnega uživanja ponuja tudi številne kajt točke, ki nudijo najrazličnejše pogoje za kajtanje – od popolnega "flat-a" za začetnike, do valovitega morja za bolj izkušene kajtarje. Morske užitke lahko odlično dopolnite z izletom s štirikolesniki do ene najbolj znanih plaž otoka Santa Monica, tudi tu pa imate omogočen ogled želv ter morskih psov v njihovem naravnem habitatu. 

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika

 

Pobegnite pred zimo na Zelenortske otoke in si privoščite nepozabne 'no stress' počitnice svojega življenja v deželi, kjer ima čas povsem drugo dimenzijo, hrana okus morske božanskosti, glasba pa popolno sožitje afriške in portugalske kulture!  

Preverite ponudbo počitnic na Zelenortskih otokih oziroma Kapverdskih otokih TUKAJ, pošljite povpraševanje na info@pocitnice.si ali pokličite 01/280 30 00 in že danes rezervirajte popoln zimski oddih na afriških Karibih! 

Zelenortski otoki
Zelenortski otoki FOTO: Arhiv ponudnika