Slovenija
Oglas

Musk in Zuckerberg sta se sprla, ko je Facebook predstavil Threads

Ljubljana, 28. 08. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

6. junija je Facebook predstavil Threads, in sicer še pred načrtovanim rokom. Platforma je zelo podobna Twitterju in mu predstavlja tudi veliko konkurenco.

V 24-ih urah po lansiranju aplikacije se ji je pridružilo kar trideset milijonov novih uporabnikov. Trgi so se odzvali pozitivno, delnice Facebooka pa so dan pred lansiranjem Threadsa narasle za 3%. 

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima kako se naučiti trgovati s cenami delnic Facebooka (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic"prenesite tukaj.

Twitterjevi konkurenčni platformi, kot sta Truth Social ali Mastodon, imata dovolj veliko bazo uporabnikov, vendar nobena od njiju nima toliko kapitala in izkušenj z družbenimi omrežji, kot jih ima Zuckerberg.

Threads je povezan z Instagramom, ki ima trenutno vsaj dve milijardi uporabnikov. Če torej Facebook, lastnik Instagrama, uspe prepričati del svoje uporabniške baze, da preide na Threads, bo to težava za Twitter.

Vse to se dogaja v obdobju, ko je Twitter naletel na težave zaradi odpuščanja številnih zaposlenih, saj si Musk prizadeva zmanjšati stroške in narediti platformo dobičkonosno. Twitter je namreč nedavno omejil število tvitov, ki jih uporabniki lahko objavijo ali preberejo. Svoje uporabnike želijo preusmeriti na plačljivo naročnino. V zadnjem obdobju so tudi onemogočili branje tvitov tistim, ki nimajo računa na Twitterju. Facebook pa ima po drugi strani za sabo odlično leto, njihove delnice so od 1. januarja poskočile za kar 142,64%.

Brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic"prenesite tukaj.

Zuckerbergu je uspelo pridobiti tudi Muskovo podporo pri promociji svojega izdelka, izzval ga je celo na boj v ringu. Mnogi verjamejo, da odmevnost dogajanja na trgu bolj koristi Zuckerbergu in Threadsu.


Viri: Business of Apps, MarketWatch, The Verge, Reuters, trgovalna platforma MT4

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 79% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno odgovornost. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

 

Naročnik oglasa je Fortrade Cyprus Ltd.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA