Slovenija

Muhasto vreme zdesetkalo vinsko bero

Nova Gorica, 09. 09. 2024 19.59 | Posodobljeno pred 7 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Mateja Poljšak Čuk
Komentarji
1

Vinogradniki od Vipavske doline prek Krasa do Goriških brd ocenjujejo, da bo grozdja od 20 do ponekod celo 50 odstotkov manj. Na Krasu predvsem zaradi spomladanske pozebe in poletne suše, suša je osiromašila vinograde tudi v Brdih in na Vipavskem. Bo pa zato kakovost vina, kot napovedujejo, izredna. Kaj pa napovedane nizke temperature, bi lahko dodatno okrnile letino?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Darko32
10. 09. 2024 09.19
Nevem kaj se gremo. Eni jamrajo, da je suđša vzela ta pridelek drugi drugega. Potem tretji tretjega. Sočasno pa vidimo kriminal nad kriminalom, ko ljudje poskušajo narediti namakalne sisteme in zalivati rastline. Nagaja se jim na vseh koncih in krajih. Prihajajo razni metulšček majstri in strokonjaki za mešanje megle in ovirajo razvoj tega. Nihče pa ni pristopil k celoviti rešitvi globalnega segrevanja in nespornih problemov v bodočnosti. Tako celo določeni iz ekonomskih razlogov nagajajo v razvoju namakalnih sistemov. Zato bo moral narod stopiti skupaj in se dogovoriti kako naprej. Če bodo nam določeni mešalci megle po naročuilu drugih, kateri imajo ekonomski interes dirigirali se slabo piše na tem področju.