Slovenija

MORS prekinil pogajanja s Patrio?

Ljubljana, 14. 07. 2006 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.M./T.S.
Komentarji
0

MORS naj bi začasno ustavilo pogajanja s trzinskim podjetjem Rotis glede nakupa novih vojaških oklepnih vozil.

Obrambni minister upa, da bodo prvi finski oklepniki izdelani že prihodnje leto
Obrambni minister upa, da bodo prvi finski oklepniki izdelani že prihodnje leto FOTO: POP TV

Ministrstvo za obrambo RS (MORS) naj bi začasno ustavilo pogajanja s podjetjem Rotis, ki zastopa finsko podjetje Patria, zaradi pritiskov poraženega podjetja na razpisu Sistemske tehnike, ki je pred časom na okrožno sodišče v Ljubljani vložilo tožbo zoper ministrstvo in zahtevalo revizijo postopka.

Sistemska tehnika je ob tožbi podala tudi predlog za začasno odredbo, ki naj bi ustavila pogajanja ministrstva z Rotisom in finskim podjetjem Patrio za izbrano oklepno vozilo. Ministrstvo, ki je že začelo s sestanki s predstavniki Rotisa, naj bi po naših virih pogajanja zaradi potez ravenske Sistemske tehnike ustavilo.

Minister Erjavec je zanikal, da bi MORS začasno ustavilo pogovore z Rotisom
Minister Erjavec je zanikal, da bi MORS začasno ustavilo pogovore z Rotisom FOTO: Dare Čekeliš

Obrambni minister Karel Erjavec je zaustavitev pogovorov zanikal. "Pogajanja tečejo, imeli smo že eno srečanje, pripravljamo izhodišča za pogajanja, v tehničnem smislu, terminski plan in kot mi je znano, v naslednjem tednu se zopet srečajo pogajalska skupina MORS in podjetja Rotis," je dejal Erjavec.

MORS ima pripravljen odgovor na tožbo

Sistemska tehnika zahteva revizijo postopka izbire ponudnika
Sistemska tehnika zahteva revizijo postopka izbire ponudnika FOTO: POP TV

Obrambno ministrstvo naj bi se posvetovalo z več pravniki. Minister je potrdil, da so pripravljeni tudi na sodišče in da je MORS pripravil že odgovor na tožbo Sistemske tehnike. Na vprašanje, ali obstaja možnost, da bi razpis za oklepna vozila 8x8 razveljavili, pa je minister poudaril, da te možnosti z njegove strani ni ter da to lahko stori le sodišče, če v postopku izbire ugotovi nepravilnosti. 

Erjavec je še pojasnil, da revizije postopka ne namerava začeti. Postopek je bil po njegovem korekten, zato zatrjuje, da bodo pogajanja nadaljevali in pričakuje, da bodo prve oklepnike 8x8 v Sloveniji izdelali že prihodnje leto. Kot je znano, jih bodo izdelovali v Gorenju, ki bo tudi v ta namen v kratkem zgradilo novo tovarno v Šoštanju.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.