Slovenija

MORS bo ovadil Anderliča

Ljubljana, 01. 08. 2007 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na obrambnem ministrstvu so pripravili ovadbo zoper predsednika parlamentarnega odbora za obrambo.

Je bila izjava o napravi za prisluhe kaplja čez rob?
Je bila izjava o napravi za prisluhe kaplja čez rob? FOTO: Dare Čekeliš

Na ministrstvu za obrambo (MORS) so podpisali ovadbo zoper predsednika parlamentarnega odbora za obrambo Antona Anderliča zaradi domnevnega kršenja zakona o varovanju tajnih podatkov. Prav tako so podpisali prijavo zaradi suma nepravilnega ravnanja s tajnimi podatki, ki bo posredovana na inšpekcijo za varovanje tajnih podatkov, o tem pa bodo obvestili tudi DZ.

Anderlič naj bi po mnenju ministrstva z razkritjem, da je to lani kupilo napravo za prisluhe, kršil omenjeni zakon. Dokumente bo ministrstvo Generalni policijski upravi, inšpekciji in DZ poslalo v četrtek.

Kot je znano, je Anderlič minuli teden na novinarski konferenci povedal, da je ministrstvo lani kupilo napravo za prisluhe. Poslancu so to informacijo potrdili tudi na MORS. Poslanec LDS in predsednik omenjenega parlamentarnega odbora je po mnenju ministrstva z razkritjem kršil zakon o varovanju tajnih podatkov.

Informacija, s katero je ministrstvo Anderliču potrdilo obstoj naprave, je namreč imela oznako zaupnosti "interno". Zaradi oznake zaupnosti je poslanec LDS zavezan k varovanju zaupnosti vsebine omenjenega dokumenta, kar pomeni, da o njej ne sme javno razpravljati, so še sporočili z ministrstva.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minnaema@yahoo.com
07. 08. 2007 13.43
Vsi povezovalci, ki nastopajo visavi g.Anderlica morajo upoštevati egalitarna načela iz preteklosti, saj 14. čl.Ustave citira, da smo vsi pred zakoni enaki tudi jan.1992 je blo tako.
kosir_maks
02. 08. 2007 09.22
Pa zakaj je sam faliran kovinar ! ??? Očitno mu je bil mentor veteran delavskega gibanja Franc Leskovšek - Luka iz Litostrroja !! Namest , da bi ga učil švasat, ga je pumpal z rdečo ideologijo ! he,he
Prvo Bore
02. 08. 2007 08.54
exim pazi jagode rdeči polži prihajajo. GO Tonček vse odkrij, samo pazi tudi Ti nisi pošten !!
exim@t-2.net
02. 08. 2007 08.48
Končno! Res, ta pobalin ne zna drugega, kot živeti na račun nas, davkoplačevalcev. Me prav zanima, če bi znal "zašvasati" , recimo, nekaj, kar se v kovinarski šoli učijo dijaki prvega letnika. ne bi, saj tudi šlosarske šole ni končal. nagec! Pa še kar nekaj preveč imamo takih veleumov. Mene zelo moti tudi Rok Praprotnik, novinar Dnevnika. Ta zmene ima sigurno notranje info, tako v Sovi, kot Morsu. Kdo je razkril, javno, ravno Sovo? Praprotnik-tega mulca bi bilo treba na vsak način poslati na javni zagovor, saj dela ogromno škodo in to pod krinko sedme sile. Mulac!
kosir_maks
01. 08. 2007 22.48
Že dva levičarski poslanci sta se kar v veliki meri prelevila iz opozicije v navadna pobalina ! Dosjeji se že pridno polnijo, tožilstvo si mane roke , naslednja postaja je očitno Dob !!! Seveda vse skupaj za izredno nepristranskega in objektivnega za kar se ima Hinko ni NIČ SPOPRNEGA ! Totalno neobčutljiv gleda skozi prste levičarjem , medtem ko pri vladajočih zajoka ob vsaki najmanši priložnosti !! Eh ! Škoda besed !!
Jethro
01. 08. 2007 21.42
Naša politika je čedalje bolj smešna!
kriss714@amis.net
01. 08. 2007 20.56
Poziv za v vojsko naj mu pošljejo. (praktično eno leto aresta brez sodbe he he he)
DarthRevan
01. 08. 2007 19.57
Anderlič pove da ima MORS prsluškovalno napravo - BAD JJ pove da ima SOVA prisluškovalno napravo - GOOD ?????
yanker007@gmail.com
01. 08. 2007 19.54
Kdo pa upa JJ ovadit, se zna zgodit da bo potem preživel kako noč v spomeniško zaščitenih sobanah na Prešernovi.
hinko.murovec@siol.net
01. 08. 2007 19.24
To je pravna država. Sedaj naj ovadijo še vlado RS zaradi SOVE , zadeva je še hujša . Pa še JJ in Anderlič bi lahko kar v arestu v mirurazrešila nekaj vprašanj. LP
Tonček Balonček
01. 08. 2007 19.16
Kdo bo ovadil vlado R Slovenije oz. njenega predsednika kot odgovorno osebo. V javnost/medije so namreč pošiljali podatke o razmerah, opremi in tajnih lokacijah SOVE in s tem oslabili varnostno-politični položaj države, tako doma kot v tujini.. Tožilstvo bi moralo reagirati že po zakonu, sam ne morem izkazati interesa....
eastpa123@gmail.com
01. 08. 2007 19.13
Anderlič je tip precej nesposobnega človeka (razen za svoje imetje, seveda), ki je zelo pripomogel, da je LDS zgubila boj za sedanjo vlado.
vwpassat2000@email.si
01. 08. 2007 19.09
Ja madona sej je ze skrajni cas, da tega nebodigatreba nekdo malo obdela. Pred leti ga je GOSPOD Omerzel mal skozi roke spustil, pa toncku ocitno se ni dovolj. Je pa dejstvo, da drugega kot zivet na racun nas navadnih drzavljanou ne zna.