Slovenija

Mornarji vlado prosijo za pomoč

Izola, 30. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mornarji z ladje Sines v izolski ladjedelnici že tretji dan gladovno stavkajo, na predsednika države in slovensko vlado pa so naslovili apel, v katerem prosijo za pomoč.

Mornarji z ladje Sines v izolski ladjedelnici že tretji dan gladovno stavkajo
Mornarji z ladje Sines v izolski ladjedelnici že tretji dan gladovno stavkajo FOTO: POP TV

Devetčlanska posadka ladje Sines, ki jo je februarja v izolski ladjedelnici zapustil italijanski ladjar Amar de Assante di Cupillo, že tretji dan nadaljuje z gladovno stavko pred izolskim pokopališčem.

Pomorščak Nikita Ionut je povedal, da je njihove težave mogoče rešiti na štiri načine. Po prvem načinu pozivajo Drnovška in vlado, naj jim pomagata pri prestavitvi ladje na drugo lokacijo, kjer bi bil privez zanjo cenejši. Po drugem želijo, da bi sodišče ladjo v izolski ladjedelnici zaseglo, pri čemer pa bi imeli pomorščaki prednost pri izplačilu plač pred ostalimi upniki.

Inšpektor Mednarodne federacije transportnih delavcev (ITF) Branko Krznarič je mornarjem prinesel nekaj hrane in se od njih poslovil. Ker niso poslušali njegovih nasvetov, je od londonske centrale dobil navodilo, naj jih prepusti usodi.

Ladjo bi lahko s svojim odvetnikom zasegli tudi sami, nato pa bi zaprosili sodišče za prestavitev ladje iz izolske ladjedelnice. Ionut je kot četrti način omenil možnost, da bi se predstavniki slovenske vlade sestali z vodstvom ladjedelnice in dosegli, da bi pomorščaki v primeru zasega ladje dobili svoj denar, saj je to vse, kar želijo.

Pomorski zakonik

Krznarič meni, da bi bilo najbolj pametno, če bi pomorščaki odšli domov in bi ITF dalje zastopal njihove interese
Krznarič meni, da bi bilo najbolj pametno, če bi pomorščaki odšli domov in bi ITF dalje zastopal njihove interese FOTO: POP TV

Pomorski zakonik natančno določa prednostni vrstni red po katerem se morajo poplačati terjatve, zavarovane s pomorskim privilegijem. Na podlagi pomorskega privilegija se namreč najprej poravnajo sodni stroški, stroški varovanja in nadzorstva od prihoda ladje v zadnje pristanišče, pristaniške pristojbine in pristojbine za storitve službe za varnost plovbe ter stroški pilotaže in obvezne vleke, prispevki za socialno zavarovanje in terjatve pristojnega organa za odrejeno in opravljeno dviganje ali odstranitev razbitine. Šele nato pa se poravnajo terjatve poveljnika in drugih članov posadke iz delovnega razmerja na ladji.

SORODNI ČLANKI