Slovenija

Mollier za dodatna pojasnila

Ljubljana, 06. 07. 2006 22.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mollier zahteva dodatno obrazložitev odločitve o izboru ponudnika za dobavo 18 operacijskih miz.

Z zahtevki za pojasnila se je tako zamaknil tudi rok za podpis pogodbe z izbranim ponudnikom, podjetjem Soča oprema. Ministrstvo za zdravje mora namreč v roku 15 dni odgovoriti na Mollierovo zahtevo. Skladno s časovnico ministrstva je bil skrajni rok za pritožbo 11. julij, pogodbo pa naj bi za tem podpisali 12. julija.

Rok za podpis pogodbe z izbranim ponudnikom se je zamaknil
Rok za podpis pogodbe z izbranim ponudnikom se je zamaknil FOTO: POP TV

V svoji zahtevi Mollier ministrstvo prosi za pojasnila glede izbora ponudbe Soča opreme. Ministrstvo poziva k pojasnilu, na kakšen način je razpisna komisija ugotovila, da je ponudba Soča opreme pravilna in tehnično ustrezna. Ob tem je neizbrani ponudnik v petih točkah nanizal podrobnosti iz ponudbe Soča opreme, ki po njegovem mnenju dokazujejo, da to ne drži.

Če pritožb v postopku le ne bo, je pogodba skladno s časovnico ministrstva še vedno lahko podpisana do konca julija. Trije neizbrani ponudniki so po objavi izbora ministrstva tudi zagotovili, da se na izbor ne nameravajo pritožiti.

Med drugim naj ponudba ne bi bila v celoti pravilno izpolnjena, poleg tega naj izbrani ponudnik ne bi zagotavljal ustrezne tehnične podpore. Mollier ugotavlja tudi, da Soča oprema nima izjave o servisiranju, dobava opreme, ki jo ponuja, pa naj bi med drugim zahtevala "bistvene gradbene posege" in naj v več delih ne bi izpolnjevala zahtev iz razpisne dokumentacije, piše v zahtevi, ki jo je celjski Mollier posredoval ministrstvu.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iqsto@yahoo.co.uk
07. 07. 2006 07.20
Kar naj plača Mollier za pojasnila in posledično za zamudo
Vegos
06. 07. 2006 23.40
Si presenečen?
tomaz.nerat@gmail.com
06. 07. 2006 23.33
To ne moreš verjet. Spet se bo zavleklo. Bolniki pa itak niso pomembni.