Slovenija

Ministrici očita zlorabo položaja

Ljubljana, 28. 12. 2007 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poslanka SNS Žgajner Tavševa je pozvala ministrico za zdravje, naj pojasni resničnost navedb v kazenski ovadbi zoper njo.

Poslanka Barbara Žgajner Tavš od ministrice za zdravje pričakuje odgovore na obtožbe o klientelizmu in o neizvajajnju začrtanega programskega dela.
Poslanka Barbara Žgajner Tavš od ministrice za zdravje pričakuje odgovore na obtožbe o klientelizmu in o neizvajajnju začrtanega programskega dela. FOTO: POP TV

Poslanka SNS Barbara Žgajner Tavš je v poslanskem vprašanju ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič vprašala, ali držijo navedbe v kazenski ovadbi, ki je bila vložena zoper njo. Ovadba ministrici očita zlorabo položaja in kršenje zakona o javnem naročanju s tem, ko je brez javnega naročila oddala delo inženirskega svetovanja in nadzora nad investicijami podjetju Perspektiva iz Šoštanja, katerega solastnica Cvetka Tinauer naj bi bila prijateljica ministrice. Poslanka SNS sprašuje ministrico, po kakšnih kriterijih ocenjuje, da so inženiring storitve avtorsko delo, kar je bila podlaga za podpis avtorske pogodbe s Tinauerjevo. Žgajner Tavševo zanima tudi, koliko bo ta usluga stala davkoplačevalce.

Poslanka je med drugim očitala ministrici za zdravje, da ne sledi začrtanemu programskemu delu in pojasnjuje, da poslanci še vedno čakajo predlog zakona o duševnem zdravju, ki je bil že dvakrat v javni obravnavi, pa še vedno ni dočakal parlamentarne obravnave. Izpostavila je tudi predlog zakona o bolnikovih pravicah, ki je po navedbah civilnih združenj neusklajen z njimi.

Žgajner Tavševa je opozorila tudi na predlog zakona o dolgotrajni oskrbi, ki je bil z ministrstva za zdravje preložen na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ter na zakon o koncesijah, ki kljub obljubam še vedno ni v parlamentarni proceduri.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič se mora po treh mesecih in pol, odkar je nasledila ministra Andreja Bručana, soočiti z resnimi obtožbami.
Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič se mora po treh mesecih in pol, odkar je nasledila ministra Andreja Bručana, soočiti z resnimi obtožbami. FOTO: Dare Čekeliš

Ministrstvo za zdravje se je sicer že odzvalo na kazensko ovadbo. V odzivu zagotavljajo, da ministrica ni kršila zakonov in da ne drži poročanje nekaterih medijev, da je sklenila nezakonito pogodbo. Ministrstvo naj bi pri podjetju Perspektiva izvedlo naročilo male vrednosti za svetovanje in koordinacijo med izvajalci na projektu investicije izgradnje Pediatrične klinike.

Podjetje Perspektiva pa ni angažirano pri izvajanju gradbenega nadzora, so pojasnili na ministrstvu za zdravje. Ministrica za zdravje bo poslanki SNS na poslansko vprašanje najprej odgovorila neposredno, šele nato pa bo ministrstvo o odgovoru obvestilo javnost.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
29. 12. 2007 14.13
ja ja ,...njen predhodnik je moral zelo slabo delat in je dalal slabo ,....!!!! -----ona pa dela na tak način kot je bila navajena....!
kriss714@amis.net
28. 12. 2007 20.57
A lučka se ji je že prižgala?
manjakranjc@hotmail.com
28. 12. 2007 19.37
...a o pedofilih pa ni nič spregovorila? hmm čudno? Pozdrav M.K
Puppy
28. 12. 2007 18.04
k je lih pr koritu nej si gre u UKC popravt mešičke pod očmi, pa mal kožo popeglat... :) Drugač pa ja.. here we go again..čemu rabjo svetovalca ko gre gradnja proti koncu ? Boh nam pomagi. Bol da pride Bručko nazaj :)
smbdy
28. 12. 2007 18.03
Ja gospa Tavševa res potrebuje daljšo oskrbo, da bo prišla k sebi. Res prav ona potrebuje zakon o duševnem zdravju zanjo
doki007@email.si
28. 12. 2007 17.59
fmunih,...mi govorimo konkretno o grofici zofiji in njenih čudnih poslih ,.....kolk bi mogla že ona kamnov zmetat za cel kup,... kot praviš ti,.... -----ti jo očitno obožuješ kot ministrico za zdravje !!!
fmunih@email.si
28. 12. 2007 17.42
Naj vrže kamen tisti, ki (misli, da) je brez greha! HALO SNS! Poznani so tudi vaši grehi!
doki007@email.si
28. 12. 2007 15.22
ja ja ,....cvetka tinauer je priznala da sta veliki prijateljici ,....joj,...pa kako vilo ma cvetka ,.....me kr zanima kako ma grofica zofija ,...??!!
ziveti@email.si
28. 12. 2007 15.20
Kaj se pa spet čaka? Takoj stvari razčistit in jo po potrebi strpati v preiskovalni zapor! Svaka čast Žgajnerjevi, ki im "jajca", več kot ostali poslanci, pa čeprav ni moška!
doki007@email.si
28. 12. 2007 14.44
joj ,..poglejte tajkunko Zofijo ,....kake ima podočnjake ,....verjetno cele noči študira nepravilnosti svojega predhodnika ,....!!!!! .....------ ona pa če ne gre zlepa bo šlo pa z goljufijo ,....!!