Slovenija

Minister Poklukar obljubil novo policijsko postajo v Šentjurju

Ljubljana/Šentjur, 20. 09. 2024 16.58 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, K.H.
Komentarji
4

Minister Poklukar je med obiskom Šentjurja med prednostnimi infrastrukturnimi projekti ministrstva izpostavil gradnjo nove policijske postaje v Šentjurju, so sporočili z ministrstva. Med obiskom, katerega namen je bil tudi pogovor o varnostnih razmerah v občini, je dejal, da je z varnostjo v tem delu Slovenije zadovoljen.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je z generalnim direktorjem Policije Senadom Jušićem v Šentjurju srečal z namestnikom direktorja Policijske uprave Celje Primožem Senico in šentjurskimi policisti ter s tamkajšnjim županom Markom Diacijem.

Policijska postaja Šentjur ima svoje prostore v stanovanjskem bloku, ki so neprimerni in prostorsko ne zadoščajo več operativnim potrebam enote, so zapisali na ministrstvu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Naredili bomo vse, da se čim prej pride do nove policijske postaje v Šentjurju," je zatrdil minister. Verjame, da bodo v sodelovanju z županom in občinsko upravo našli zemljišče, ki bo predvsem poplavno varno.

Dejal je, da je pri tem na potezi občina. Po besedah Marka Diacija bodo do konca leta pripravili projekt komunalne opreme in jo nato uredili v letu 2025.

Minister je še pohvalil delo tamkajšnje policijske uprave, pri čemer je izpostavil dobro sodelovanje z medobčinskim redarstvom in skupno delo v mešanih patruljah. Župan Marko Diaci pa je ocenil, da "so res varna občina".

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bozjidar
20. 09. 2024 19.53
+1
Tam se pa res potrebuje😎
Harpuna
20. 09. 2024 18.43
+2
Temu kuharju se rado kaj zažge,zato ga je treba jemat z rezervo.
Jernej Sekirnik
20. 09. 2024 18.30
+1
Rajši naredite nujno potrebno obvoznico, ker domačini norijo v prometnem kaosu!!! Prejšnja vlada je zelo porinila projekt naprej, golobnjak pa spi ali kaj????
St. Gallen
20. 09. 2024 17.48
+1
njegov sef je obljubil ze ohoho