Slovenija

Milijonsko predplačilo

Ljubljana, 04. 09. 2006 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sanolabor bo plačal za izvedensko mnenje glede razpisa za mize, kljub temu, da meni, da gre za oderuštvo.

Sanolabor odločitve komisije o pritožbi še ni prejel.
Sanolabor odločitve komisije o pritožbi še ni prejel. FOTO: POP TV

V Sanolaborju odločitve državne revizijske komisije o njihovi pritožbi na izbor dobavitelja za operacijske mize še niso prejeli, o njeni vsebini so za sedaj seznanjeni le iz medijev. Višino predujma, ki jo mora Sanolabor po odločitvi revizijske komisije založiti za izdelavo izvedenskega mnenja - ta znaša en milijon tolarjev -, je direktor Sanolaborja Marko Bokal označil kot oderuško. Napoveduje, da jo bodo vseeno vplačali.

Na naslov Sanolaborja pošta z odločitvijo državnih revizorjev še ni prispela, pravi Bokal. Iz tega, kar je lahko prebral v medijih, ocenjuje, da bodo zagotovo pristali na izvedenstvo in plačali zahtevano varščino v "tej oderuški višini". Ob tem direktor Sanolaborja še ocenjuje, da je "po svoje nenavadno", da so revizorji potrebovali več kot 30 dni, da so ugotovili potrebo po izvedenskem mnenju in ne prej.

Spomnimo:

Državna revizijska komisija je glede zahtevka Sanolaborja sklenila, da "je potrebno za meritorno presojo dejstev pridobiti strokovno mnenje". Za izdelavo mnenja je določila komisijo za fakultetna izvedenska mnenja Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Da pa bo to mnenje izdelano, mora Sanolabor v treh dneh založiti predujem za izdelavo mnenja v višini enega milijona tolarjev, so sporočili z ministrstva za zdravje.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pomi@auspuh.com
05. 09. 2006 09.40
Nadaljujem, ker 24.com očitno ne sprejema evrov, no znaka za evre. Torej 5 strokovnjakov, dela za cca 1 teden, kar je 200 ur po min 50 evrov (prej več, ker gre za vrhunske strokovnjake) oziroma 2,4 miljone SIT. Prišteti je potrebno še druge stroške cca 0,5 miljona. Pridemo na 3 miljone, katere pa jaz kot davkoplačevalec nočem financirati. Kdor rabi mnenje, si ga naj v celoti plača.
pomi@auspuh.com
05. 09. 2006 09.29
Miljon je premalo. Vprašanje je ali gre samo za predujem in kdo nato plača kompletne stroške izdelave mnenja. Davkoplačevalci???? Za izdelavo zvedenskega mnenja je v grobem potrebno najmanj 5 strokovnjakov: 3x medicine, 1x strojništva, 1x elektronike. Torej 5 strokovnjakov, dela za cca 1 teden, kar je 200 ur po min 50
?rni panter 1
05. 09. 2006 08.56
Edino pravilno da mastno plačajo. Najboljše bi bilo, da bi uvedli visoke penale za družbe ki se neutemeljeno pritožujejo na javne razpise in tako zavlačujejo le-te. Bi vsi Sanolaborji 3X premislili če se bodo pritožili ali ne.