Slovenija

'Mikuž je policijski tajni agent'

Koper, 31. 08. 2010 12.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je Mikuž pod prisego potrdil, da je Robertu Časarju osebno izročil 90 tisoč evrov, je ta navedbe zanikal. "Ne vem, kakšne dokaze ima in na podlagi česa to razlaga," pravi Časar.

Robert Časar je zanikal prejem 90.000 evrov.
Robert Časar je zanikal prejem 90.000 evrov. FOTO: Dare Čekeliš

Nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar je zanikal, da bi za uspešno sklenitev posla med Luko Koper in podjetjem Premik.net za odkup zemljišč na Orleški gmajni prejel 90.000 evrov. To je v ponedeljek sojenju poslancu SNS Srečku Prijatelju dejal Marjan Mikuž.

Časar, sicer osumljen zlorabe položaja, je obenem zanikal, da naj bi Mikužu pošiljal SMS sporočila, iz katerih naj bi bilo mogoče razbrati, da zaradi poslov, ki jih je z Mikuževim podjetjem Premik.net sklenila Luka Koper, pričakuje plačilo.

"Zelo sem presenečen in razočaran, ne vem, kakšne dokaze ima in na podlagi česa to razlaga," je o Mikuževih navedbah dejal Časar. O Mikužu je dejal, da je "policijski tajni agent" ter da se mora očitno držati navodil nekoga. O svoji domnevni vpletenosti v sporne posle pa je dejal, da se je "verjetno kdo odločil, da se ga mora preganjati".

Časar je obenem zanikal, da bi zaradi nakupa okrog 60 hektarjev zemljišč na Orleški gmajni Luka Koper utrpela poslovno škodo. Kot je pojasnil, so se za nakup zemljišč odločili, ker so tam nameravali zgraditi logistični center, zemljišča pa so odkupovali od Mikuževega podjetja Premik.net, ker je imelo že sklenjene predpogodbe z lastniki zemljišč.

Zemljišča po njegovih besedah niso bila preplačana, razpolagajo pa tudi s cenitvami in cenami zemljišč, je dejal. Večji del zemljišč je Luka Koper po njegovih besedah kupila od lastnikov samih.

"Gre za konstrukt, ki me spominja na povojne čase," je še dejal Časar. Vprašanja, ali bo zaradi Mikuževih navedb zoper Mikuža kakor koli ukrepal, ni želel komentirati.

Srečko Prijatelj
Srečko Prijatelj FOTO: POP TV

Sojenje se nadaljuje v sredo

Tožilstvo je 23. marca zahtevalo razširitev preiskave na Mikuža in Časarja. Slednji naj bi ob pomoči Mikuža nezakonito pridobil premoženjsko korist, Luki Koper pa povzročil poslovno škodo. Luka je namreč pod njegovim vodstvom odkupovala nepremičnine od Premik.neta, čeprav bi lahko po mnenju tožilstva te odkupovala po nižji ceni neposredno od tistih, od katerih jih je kupil Premik.net. Časar je zato osumljen zlorabe položaja, Mikuž pa pomoči pri zlorabi položaja.

Sojenje Srečku Prijatelju, obtoženemu izsiljevanja, samovoljnosti in nedovoljenega prometa z orožjem, se nadaljuje v sredo, ko bo ponovno zaslišan Mikuž. Pred senat bosta stopila še policista, ki sta opravila hišno preiskavo pri Prijatelju, ter Prijateljeva tašča Leopolda Stojkovič.

 

KOMENTARJI (30)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milan Koleznik
23. 09. 2010 21.17
zelo zanimo zakaj ne vprasajo in pregledajo na davkaruji g.Robert Časarja .Ce je posloval legalno mora imeti prijavljeno tudi za davkarjo . Verjamem da se tega pri nas nebo spomnil nihce . Če pa kdo od nas nebo placal 10 € davcne napovedi bo imal tako na vratih rubeza.Izgleda se manjse vsote bolj splacajo kot tisoci evrov.Pa se to sodbe bodo pac taksne kot so dokler imamo bolj pametne advokate od sodnikov
poslanka sexs
22. 09. 2010 20.30
POGLEDAJTE SI STRANI UDBA PA BOSTE VSE VEDELI KDO SO BILI IN DELALI ZA UDBO MORDA BOSTE SE NASLI SVOJE STARISE DA SO DELALI ZA UDBO JAS SEM SI NAREDIL V TUJINI KOPIJE KDAJ JE BILO NA SPLETU IN NASA OBLAST PAC DANASNA UDBA JE TAKOJ ZAPRLA V SLOVENIJI TOLE STRAN KMALO BO OBJAVLENO SE ENKRAT PA SI BOSTE LAHKO POGLEDALI NEDOLZNE LJUDI KATERI SE SPREHAJAJO SLOBODNO V SLOVENIJI
curious.eye
03. 09. 2010 08.30
@lejka ... sploh ni tolk slaba ideja, ker pr nas očitno res ne obstaja neoben neodvisni organ, ki bi skrbel za red. @preverjeno očitno kaže je da vse skupaj povezano med sabo, namreč tudi g Mikuž menda ni v originalu Mikuž, tako kot "Priajtelj" in kot praviš tudi "Turk".
lejka50
02. 09. 2010 11.48
manjka nam policijskih tajnih agentov, treba jih bo uvoziti, da se polovi NAŠE BARABE...
preverjeno
01. 09. 2010 14.49
Ta prijatelj je očitno mislil, da živi v Hollwoodu, ko se je iz Mainardija preimenoval v tako kolegialni priimek. Se nekako spomnem na Marilyna Mansona (prej Brian Hugh Warner), ki je tudi zaradi svojega videza znan po svojem mračnjaškem izgledu. Prijateljev Srečko pa igra na druge karte: se hoče delati prijaznega možakarja, pa mu to nekako ne uspeva:) Mogoče je skupaj na posvet k numerulogu odšel s svojim kolegom, sedaj znanim pod imenom Denis Turk. Pa sta se potem odločila, da se bosta šla pravi slovenski kriminal, da ne bosta tako izstopala.Prijatelja so ujeli, medtem ko se Turk spretno izmika vsem, tudi novinarjem, ko ti (še vedno) poročajo o stavki njegovega sindikata, ki se nikamor ne premakne. Zanimivi cefizlji, ki si pomagajo med seboj, tudi pri podpiranju zakona o spremembi delitve napitnin...
WikiX
31. 08. 2010 23.21
Je Mikuž policijski tajni agent (Sova?) ali ovaduh? Slednje je zagotovo, vendar zakaj bi ovajal policiji, če bi lahko prijatelja takoj prijavil in tožil. Pa ne za trapaste SMSse, za katere je skoraj nemogoče dokazati, kdo jih je natipkal na mobi, v odsotnosti lastnika, za dogovore in posle je šlo, tako sta se zapletla. Prijatelj ga je objemal in poljubljal, on pa ga je hladno zavračal, kot da ga prvič vidi. Vejetno bi enako gledal tudi ostale poslovne partnerje iz SMS omrežja, s katerimi so za Luko naivno kupovali zemljišča. Torej bi lahko bil policaj, vendar je tu ena velika napaka, Sova ne bi nikoli uporabila SMSov in bi vmes zamenjali par mobitelov ter kartic, preden bi se kje dobili. Zato jih imajo vsaj tri v žepu in štiri v avtu, ker se ne moreš z vsakim vključiti v isto omrežje in tako javiti prisotnost. Torej je ovaduh, ki mu ni treba biti zaščitena priča, saj so razorožili sovražnike. Pravo vprašanje je torej, kdo je vodil ovaduha oziroma koordiniral akcijo, da so bili vsi posli legalni in v redu, nikomur ni zmanjkalo na deset tisoče evrov, pošiljale so se SMS smešnice in objemali pijani prijatelji, država je uredila problem ter pobrala še nekaj kosov orožja, ki nas je enkrat že rešilo pred nasiljem, da bo dodatno oborožila patrije. Najhuje je, da lahko pri nas taki primeri zastarajo, policija je zastavila besedo in ga bo mučila dokler se ne bodo iztekli vsi mogoči roki, Prijateljevih prijateljev pa ni na spregled. Včasih so dobri fantje navezali rešetke za konje ali avto in jih spipali iz aresta, da je lahko ta nadaljeval svoj pravičniški boj. Policija je iskala blagajnike, danes pa zgleda bolj, kot da so se spravili na preveč srčnega in naivnega kurirja.
Roland Ostrovška
31. 08. 2010 20.15
mikuž je poštenjak,ga poznam že dolgo dolgo časa.prijatelja sem enkrat videl in ni mi dal vtisa poštenjaka,ampak res pa je da ne moreš sodit človeka po tem ko ga enkrat vidiš.Medtem ko marjan je pošten človek ki se drži poštenih načel že celo življenje in bi dal roko v ogenj zanj!
Ljubimir
31. 08. 2010 19.36
breyakuzla jeh, he, he, he,... res je, eni še lagat dobr ne znajo! So manjkal, ko se je lekcija jemala Prijatelj se je izspisal na ekranu, heeeej ta je pa vredna sprenevedanja samega Calimerota! A je tut mel kej zravn? Kakšen procent za časopis mogoče?
binmister
31. 08. 2010 19.03
vsi so hapsali in kradli ter podkupovali sedaj pa ko je zagustilo pa so pač Prijatelja namočili.verjetno se bo pokazala resnica
breyakuzla
31. 08. 2010 18.33
ho,ho. tudi jnaža je tko telefoniru za patrie!
breyakuzla
31. 08. 2010 18.32
he,he, najbolš je bla pa tista od župana, ko je reku, da prjatla ne pozna, pa ga vpraša sodnica, kako je pa vedu, da ga je prijatelj poklicu? (prjatelj se je izpisalo na ekranu). ho,ho,ho. kok so ti politiki in podjetniki prozorni.ho,ho
breyakuzla
31. 08. 2010 18.31
v tem postopku vidimo kako potekajo naši korupcijski posli med podjetniki in politiki! in tako je od SCCtja, vegrada naprej!
zahod.west
31. 08. 2010 16.46
če si rudeč ti post ostane, drugače ne....volitve so tu.
rko
31. 08. 2010 15.54
SAMI POŠTENJAKI NA KUPU HEH, KAR OPAZUJTE JIH, HLAPCI
wizeman
31. 08. 2010 15.04
@CtrlDelete 31.08.2010, 14:48 Jaz si za take primere dam vsak post v clipboard.
CtrlDelete
31. 08. 2010 14.46
botjabotja. ...ne več!
CtrlDelete
31. 08. 2010 14.40
no, vidiš zdaj je pa tebe zbrisal!
MERDE-AVE-MERDE
31. 08. 2010 14.40
"Sam sem sicer levo orentiran, motijo me pa ravno taki posamezniki, ki okvalificirajo kaznivo dejanje po strankarski pripadnosti. Ne vidim razlike med levim pa desnim lopovom..." PODPIS !!!! VSE je potrebno "uredit", leve desne gori spodi, vse barabije.
CtrlDelete
31. 08. 2010 14.38
se pa načeloma strinjam s teboj dragi kolega Vinadap.
CtrlDelete
31. 08. 2010 14.33
@vinadap ...dragi kolega, že nekaj časa sva oba na tem portalu in vem kaj mi očitaš, mi pa tudi gredo taki posti v stilu roque_allegro na živce...pa sem si rekel, no pa da vidim kako eni reagirajo...in se niswem zmoti....Admin mi takoj briše karkoli sem napisal čez SDS. To, da pa mislim je pa tudi res....SDS so pokvarjenci!